Меню сайту

Нові користувачі
daria14sp
Користувачі
11.04.2024
tim
Користувачі
02.04.2024
Марina
Автори робіт
26.03.2024
Zaituna
Користувачі
24.03.2024
vasylko777
Користувачі
22.03.2024
Чи даєте Ви хабарі викладачам?


аватар
Самойленко оксана Анатоліївна

Рейтинг: 10
Ильчишина Ирина Викторовна

Рейтинг: 16
аватар
Вараксіна Ольга Михайлівна

Рейтинг: 10
Верейкін Михайло Олександрович

Рейтинг: 10
Бабій Катерина Сергіївна

Рейтинг: 19.9
аватар
Сагула Дар`я Валеріївна

Рейтинг: 10

Замовляйте роботи у професіоналів






Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права
або ж є проблеми з її достовірністю
повідомте про це адміністратора

Безпека товарів народного споживання (ЛНУ ім. Т. Г. Шевченка)


Контрольна робота
K-28296

Практичне завдання 1

Завдання 1. Використовуючи доступні навчальні посібники та інші інформаційні ресурси, визначте такі поняття, що стосуються теми заняття:  здоров’я людини, раціональне харчування, харчовий продукт, безпека харчових продуктів, безпечність харчових продуктів, показники безпеки продовольчої продукції, небезпечна продовольча продукція, небезпечний чинник, забруднювач (контамінат), критична точка контролю (КТК), допустима добова доза (ДДД), гранично допустима концентрація (ГДК), харчова гігієна.

Завдання 2. Випишить основні нормативно-законодавчі акти, які гарантують безпеку харчових продуктів в Україні.

Завдання 3. Назвіть основні шляхи надходження шкідливих речовин до продуктів харчування, відповідь надайте у вигляді схеми, що характеризує їх взаємозв’язки.

Завдання 4. Назвіть та охарактеризуйте основні ступені якості харчових продуктів .

Практичне завдання 2

Завдання 1. Використовуючи доступні навчальні посібники та інші інформаційні ресурси, визначте такі поняття, що стосуються теми заняття: нітрати нітрити, метгемоглобінемія, нітрозоаміни, допустимі рівні нітратів, нітратомер, контроль за вмістом нітратів.

Завдання 2. Розкрийте характер дії основних факторів, що впливають на вміст нітратів у продуктах харчування. Відповідь надайте у вигляді таблиці:
Таблиця 1.
Фактори, що сприяють накопиченню нітратів у продуктах харчування
Назва фактору Характер дії фактору Заходи, які протидіють впливу даного фактору

Завдання 3. Охарактеризуйте основні засоби зменшення кількості нітратів в продуктах харчування та продовольчій сировині.

Завдання 4. Опишіть порядок здійснення контролю за вмістом нітратів у продуктах харчування і продовольчій сировині.

Практичне завдання 3
Завдання 1.
Використовуючи доступні навчальні посібники та інші інформаційні ресурси, визначте такі поняття, що стосуються теми заняття:
 радіоактивність, випромінювання, α-випромінювання β-випромінювання, γ–випромінювання, радіонукліди, радіаційна обробка, радіаційне забруднення, радіаційний контроль.
Завдання 2.
1) Вкажіть основні одиниці вимірювання, які використовуються у практиці радіоекологічного моніторингу. Які співвідношення між ними?
2) Якій радіоактивності відповідає 1 Бк і 1 Кі?
Завдання 3.
Опрацюйте і дайте відповіді на такі питання:
1) Яке значення має щільність радіоактивного забруднення ґрунту для ведення сільського господарства?
2) Назвіть критичні у радіоекологічному відношенні галузі сільськогосподарського виробництва. Відповідь обгрунтуйте.
Завдання 4.
1) Охарактеризуйте і поясніть сутність принципів радіаційної безпеки.
2) Назвіть основні методи радіаційного контролю.
3) Обґрунтуйте, чому саме радіоактивні ізотопи Цезію та Стронцію нормуються у продуктах харчування.
4) Які види харчових продуктів вносять найбільший вклад у дозу внутрішнього опромінення людини?
Завдання 5.
Охарактеризуйте можливі шляхи зниження концентрації радіонуклідів у продуктах харчування. Результати надайте у вигляді таблиці.
Таблиця 1.
Шляхи зниження концентрації радіонуклідів у продуктах харчування.
Назва продукту харчування Особливості накопичення радіоактивних речовин Заходи, які протидіють впливу даного фактору

Практичне завдання 4
Завдання 1.
Використовуючи доступні навчальні посібники та інші інформаційні ресурси, визначте такі поняття, що стосуються теми заняття:
 марковання, маркування, виробниче маркування, торгове маркування, ярлик, етикетка, контрольна стрічка, товарні знаки, екологічні знаки.
Завдання 2.
Дослідити наявність екологічного маркування на продукції різного галузевого призначення із щоденної експлуатації. Результати випробувань записати до таблиці.
Таблиця 1.
Результати досліджень маркування побутової продукції різного галузевого призначення

з/п Найменування продукції Виробник/ Постачальник Знак екологічного маркування Значення знака маркування Примітка (наявність українського знака маркування)
1
2
3

Завдання 3.
Опрацюйте теоретичні питання і на їх підставі зробіть презентацію за темою практичного заняття.

КМР 2

КМР 2

Питання 1
Визначення відповідності показників якості харчових продуктів показникам, що встановлені в нормативній документації виробника, а також встановлення відповідності продуктів харчування загальній назві з метою сертифікації - це ...
Виберіть одну відповідь:
a.сертифікація;
b.ідентифікація;
c. паспортизація

Питання 2
За яких умов більше накопичується нітратів у сільськогосподарській продукції:
Виберіть одну або декілька відповідей:
a. за умов високого рівня освітлення;
b. при вирощуванні на легких ґрунтах.
c. в умовах браку вологи в ґрунтах та повітрі;
d. при вирощуванні продукції в теплицях;

Питання 3
Виберіть овочеві культури, які найменше накопичують нітратів:
Виберіть одну або декілька відповідей:
a. петрушка;
b. баклажани;
c. ріпчаста цибуля;
d. капуста;
e. салат;
f. огірки;
g. томати;
h. цибуля-перо.
Питання 4
Які з наведених важких металів відносяться до першого, найбільш небезпечного, класу:
Виберіть одну відповідь:
a. селен, ванадій, вісмут, хром, залізо, срібло.
b. кадмій, ртуть, нікель, свинець, кобальт, миш'як;
c. мідь, цинк, марганець;

Питання 5
Виберіть продукти харчування, які найменше накопичують радіонуклідів:
Виберіть одну або декілька відповідей:
a. м'ясний бульйон;
b. нежирне молоко;
c. топлене сало.
d. топлене вершкове масло;
e. сири, виготовлені кислотним способом;
f. сироватка, маслянка;
Питання 6
Консерванти - це :
Виберіть одну відповідь:
a. харчові добавки, що утворюють або підтримують однорідну суміш двох чи більше не змішуваних фаз;
b. харчові добавки, що підвищують строк зберігання продуктів, захищаючи від псування, зумовленого мікроорганізмами.
c.харчові добавки, що підвищують строк зберігання харчових продуктів, захищаючи від окислення жирів;
d. харчові добавки, посилюють природний смак або запах харчових продуктів;
Питання 7
Який документ, що свідчить про якість, необхідний при реалізації товарів тваринництва?
Виберіть одну відповідь:
a.ветеринарний дозвіл;
b. карантинний дозвіл;

Питання 8
Добова норма нітратів для дорослої людини становить:
Виберіть одну відповідь:
a. 600-650 мг;
b. 400-425 мг;
c. 300-325 мг;
d. 100-150 мг.

Питання 9
Виділіть фактори, що впливають на вміст важких металів в продуктах рослинного походження:
Виберіть одну або декілька відповідей:
a. агротехнічні заходи під час вирощування овочів.
b. рівень забруднення навколишнього середовища;
c. розмір плодів;
d. колір плодів;

Питання 10
Антиокислювачі - це:
Виберіть одну відповідь:
a. харчові добавки, що підвищують строк зберігання продуктів, захищаючи від псування, зумовленого мікроорганізмами.
b. харчові добавки, що утворюють або підтримують однорідну суміш двох чи більше не змішуваних фаз;
c.харчові добавки, посилюють природний смак або запах харчових продуктів;
d. харчові добавки, що підвищують строк зберігання харчових продуктів, захищаючи від окислення жирів;
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту,
тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати
можна дізнатись у автора цієї роботи ...

Щоб переглянути інформацію про автора
натисніть на посилання нижче і...
Зачекайте секунд...
Дивіться також:



Форма входа Реєстрація
Запам'ятати мене Забув пароль ?
Реклама

Топ 10 авторів
lessonz lessonz 4275
В'ячеслав ID:217
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 4275
  • Зареєстрований: 07.07.2011
vipbond vipbond 3609
Вікторія Петрівна ID:74
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 3609
  • Зареєстрований: 09.01.2011
k_alena k_alena 2317
Елена ID:565
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 2317
  • Зареєстрований: 11.07.2012
Ангелина Ангелина 2138
Ангелина ID:213
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 2138
  • Зареєстрований: 05.07.2011
olga olga 1466
Ольга ID:184
  • Стать:Женщина
  • Группа: Продавці
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1466
  • Зареєстрований: 03.06.2011
uliya uliya 1449
Юлія Олександрівна ID:197
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1449
  • Зареєстрований: 19.06.2011
FPM-2007 FPM-2007 1023
Стороженко Андрій Юрійович ID:1255
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1023
  • Зареєстрований: 17.08.2014
Viktor Viktor 918
Віктор ID:273
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 918
  • Зареєстрований: 26.09.2011
mars1814 mars1814 868
Олександр ID:104
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 868
  • Зареєстрований: 16.02.2011
Nayka Nayka 546
Светлана ID:235
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 546
  • Зареєстрований: 27.07.2011
Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0



Всі партнери



Студенський каталог готових робіт © 2024 - Усі права застережено
Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали, які розміщені користувачами.