Меню сайту

Нові користувачі
daria14sp
Користувачі
11.04.2024
tim
Користувачі
02.04.2024
Марina
Автори робіт
26.03.2024
Zaituna
Користувачі
24.03.2024
vasylko777
Користувачі
22.03.2024
Скільки буде 2+2 x 2=


Тихончук Олена Миколаївна

Рейтинг: 10
Халупка Оксана Михайлівна

Рейтинг: 28
Котова Ксения Александровна

Рейтинг: 10
аватар
Денисюк Катерина Володимирівна

Рейтинг: 16
аватар
Муравський Руслан Степанович

Рейтинг: 10
аватар
Петрович Інна Василівна

Рейтинг: 16

Замовляйте роботи у професіоналів






Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права
або ж є проблеми з її достовірністю
повідомте про це адміністратора

Кримінальне право - задачі (МАУП)


Контрольна робота
K-25798

Всего 110 задач + 5 вопросов = 300 грн (2,7 грн/задача), 147 стр.
Можно приобрести и отдельно любую из задач – тога их цена будет по 5 грн./задача
МОДУЛЬ 1
ТЕМА 1
1 . Суд звільнив Сенька від кримінальної відповідальності за наявності всіх підстав, передбачених ч.4 ст.212 КК України.
Вкажіть, яка функція кримінального права була здійснена?
2 . 11 лютого 2006 року був затриманий Лаврушко, який підозрювався у вчиненні злочину, передбаченого ст. 348 КК. В ході досудового слідства 13 лютого того ж року, слідчий в прямому ефірі заявив, що працівники правоохоронних органів вже затримали винну особу у вчиненні такого резонансного злочину, тому слід лише дочекатись рішення суду, яке по-справедливості покарає дану особу.
Прокоментуйте дану ситуацію і вкажіть, який із принципів кримінального права було порушено.
ТЕМА 2
1. Студент Спробчак побоюючись, що не складе заліку, подзвонив у міліцію і повідомив, що корпус інституту заміновано. Заняття, в тому числі залік, були в той день відмінені. Це сталося 7 лютого 2002 р. 7 березня 2002 р. ст. 259 КК, яка передбачає відповідальність за вказане діяння була змінена.
Ознайомтесь із текстом ст. 259 КК до і після її зміни і вирішіть який варіант статті треба застосовувати у даному випадку.
2. Колотило було притягнуто 15 лютого 2005 р. до кримінальної відповідальності за ст. 363-1 КК. Колотило заявив, що ці дії він вчинив у жовтні 2004 р., тоді як кримінальна відповідальність за ст. 363-1 КК була встановлена з 23 грудня 2004 р., отже нести кримінальну відповідальність за вказаною статтею КК він не повинен.
Як треба вирішити справу?
3. Два громадянина Німеччини захопили заручницю і автомобіль. Вимагаючи від уряду Німеччини видачі великої суми грошей за звільнення заручниці, вони перетнули на автомобілі кордон з Польщею, а потім і з Україною, де й були затримані.
Чи є підстави притягнути їх до кримінальної відповідальності за КК України?
ТЕМА 3
1. Чурило і Вєдєнєєва подали заяву у орган РАЦСу про реєстрацію їх шлюбу. Після цього вони вступили у статевий зв'язок. У день, на який було призначено реєстрацію шлюбу, Чурило у РАЦС не прийшов і з міста виїхав. Вєдєнєєва завагітніла і подала заяву у прокуратуру про притягнення Чурило до кримінальної відповідальності.
Чи є підстава для цього? Ознайомтесь із ст. 152 КК.
2. 16-річний Савко спав на верхньому поверсі двоповерхового ліжка зі своєю 3-річною сестричкою. Увісні він ненароком штовхнув свою сестру, яка впала і, вдарившись головою об підлогу, померла на місці.
Ознайомтесь зі ст. 119 КК.
Чи є підстави притягнути Савка до кримінальної відповідальності? Чи є його дії злочинними?

ТЕМА 4
1. Акушер-гінеколог Коньоші, яка працювала в районній лікарні м. Києва, неодноразово проводила в себе дома аборти. Жінки користувались її послугами тому, що це коштувало значно дешевше, ніж в спеціальних закладах охорони здоров’я (пологових будинках, жіночих консультаціях і т.п.). Жодного разу, після проведення такого аборту, не наставало тривалого розладу здоров’я, безплідності, а тим більше смерті потерпілої особи.
Чи є склад злочину в діяннях Коньоші, передбаченого ст. 134 КК?
2. Розгляньте ст.ст. 115–118, 121–125 КК. Назвіть, які зі складів злочину, передбачених цими статтями (частинами статей), можна віднести до основного, до кваліфікованого і до привілейованого?
3. Розгляньте ч. 1 ст. 109, ст. 112, ст. 115, ч. 1 ст. 205, ст. 236, ст. 257, ч. 1 ст. 279, ч. 1 ст. 281, ч. 1 ст. 303, ст. 394 КК і зазначте, які з зафіксованих у них діянь, належать до матеріальних, які — до формальних, а які — до усічених складів злочину.
4. Розгляньте ч. 2 ст. 121, ч. 3 ст. 133, ч. 4 ст. 152, ч. 1 ст. 185, ч. 2 ст. 186, ч. 1 ст. 187, ч. 1 ст. 201, ч. 3 ст. 278, ч. 1 ст. 307, ст. 436 КК і скажіть, які з діянь, передбачених у них, становлять прості, а які — складні (і які саме) склади злочину.
ТЕМА 5
1. Сирцов і Козел підстерегли увечері на вулиці Коркошко і жорстоко побили його, в присутності сторонніх, нанісши середньої тяжкості тілесні ушкодження. Це вони зробили тому, що раніше Коркошко дав свідчення в суді стосовно вчиненої ними крадіжки. Суд засудив Сирцова і Козела за ст. 296 КК (хуліганство).
Чи правильно було визначено об'єкт вчинення злочину?
2. Назвіть п’ять складів злочину, які мають два об’єкти.

ТЕМА 6
1. Вкажіть по три статті КК, які передбачають злочини, що можуть бути вчинені виключно шляхом дії, або виключно шляхом бездіяльності, а також як шляхом дії, так і шляхом бездіяльності.
2. Шевцова перебігала проїжджу частину вулиці в забороненому для переходу місці. Водій автомашини «ВАЗ» рухався зі швидкістю 40 км/год.
Шевцова раптово вибігла перед автомобілем, і хоча водій ВАЗу своєчасно загальмував, Шевцова потрапила під колеса авто і була смертельно травмована.
Чи є в діях водія ВАЗу ознаки об’єктивної сторони злочину, передбаченого ч.2 ст. 286 КК?
ТЕМА 7
1. Редька систематично пиячив протягом 7 років, ображав дружину, бив її та свою 8-річну доньку. Одного разу, прийшовши додому п’яним, ображав дружину, вдарив її у живіт, а потім по голові. Через систематичне знущання чоловіка, дружина не витримала, і вдарила чоловіка ножем у груди. Чоловік помер.
Дружину Редьки було засуджено за ст. 116 КК. Адвокат оскаржив вирок, вважаючи, що злочин вчинено в стані неосудності.
Як має вирішити суд? Чи підлягає скарга задоволенню?
2. Народивши дитину, Чиркіна разом із співмешканцем Казанцевим, відразу ж втопили її у відрі з водою і закопали тіло на городі.
Обох було притягнено до кримінальної відповідальності за ст.117.
Чи правильно були кваліфіковані дії Чиркіної і Казанцева?
ТЕМА 8
1. Вкажіть по п’ять статей (частин статей) КК, які передбачають злочини, що характеризуються: а) умисною формою вини; б) необережною формою вини; в) подвійною (змішаною) формою вини.
2. Перебуваючи у нетверезому стані Маслов схопив на вулиці за барки невідомого йому раніше Ковтюха, який видався йому «підозрілим» і став трусити його, кажучи «Попався, гад». Раптом Ковтюх впав, настала миттєва смерть. В ході розслідування справи виявилося, що потерпілий мав також хвороби нервової і серцево-судинної системи, злякався нападу Маслова, що й викликало настання смерті.
Як можна оцінити психічне відношення Маслова до смерті Ковтюха?
ТЕМА 9
1. Шапіро і Міхеєв ворогували між собою через використання дачної ділянки. Під час чергової сварки Шапіро схопив заряджену рушницю, прицілився у Міхеєва і натиснув на курок. Але пострілу не сталося через несправність рушниці. Про цю несправність Шапіро не знав.
На якій стадії припинилася злочинна діяльність Шапіро?
2. Сенчило замислив захопити дитину бізнесмена Рувила і потім вимагати у нього гроші, залякуючи розправою з дитиною. Але йому потрібен був співучасник. З пропозицією стати співучасником Сенчило звернувся до Зятька. Але той категорично відмовився.
Чи можна притягнути Сенчило за вказану розмову до кримінальної відповідальності?
ТЕМА 10
1. Сторож Рибка побачив, що двоє невідомих ламають двері складу. Злякавшись нападу злочинців, Рибка залишив пост і втік. Злочинці викрали матеріальних цінностей на велику суму грошей.
Чи можна визнати Рибку співучасником розкрадання?
2. Бажаючи позбутися свого чоловіка, який був п’яничкою, Чернова домовилася з Губенком, що той вб’є її чоловіка за грошову винагороду. Чернова розповіла Губенкові, як увійти до будинку, дала йому сокиру, якою він і вбив сонного Чернова, а після вбивства труп скинув в озеро.
Визначте форму співучасті та види співучасників.
ТЕМА 11
1. Загоруйко, працюючи на телевізійному заводі, вирішив викрасти телевізор, але ураз зробити це було неможливо. Тому Загоруйко вирішив винести деталі телевізора, а потім його зібрати. Тричі йому вдавалося винести деталі, але вчетверте, коли він ніс кінескоп, був затриманий.
Як характеризуються дії Загоруйка: одиничним злочином чи множинністю злочинів?
2. Гаман увечері заманив Сокальську до своєї квартири, де згвалтував її, а потім, не випускаючи з квартири, гвалтував до ранку.
Чи є у цьому випадку множинність злочинів?
ТЕМА 12
1. В тролейбусі Комко здійснив кишенькову крадіжку, його намагалися схопити, тоді він вистрибнув у відкриті двері тролейбусу, який якраз зупинився на зупинці і побіг. Потерпілий Козуля побіг за ним, волаючи «Тримай крадія!» Назустріч Комко йшов Павлов, який підставив йому підніжку. Комко впав, при цьому отримав тяжкі тілесні ушкодження.
Чи підлягає Павлов кримінальній відповідальності?
2. Бобров і Ценко, стоячи на вулиці, побачили ідучого Кирпича, який був винен їм гроші, але вже довгий час не віддавав. Коли Кирпич проходив повз них, вони нагадали йому про гроші. Той відповів, що грошей покищо немає. Тоді Бобров несподівано вдарив Кирпича в обличчя, а коли той від удару впав, став бити його ногами. Кирпичу вдалося стати на ноги і вихопити з кишені ніж. Ударом ножа в горло він вбив Боброва. Побачивши це, Ценко ззаду наніс два удари Кирпичу по голові металевим кийком, але Кирпи, незважаючи на кровотечу, наніс Ценко удар ножем. Удар виявився смертельним. Кирпич був засуджений за умисне вбивство двох осіб (п.1 ч.2 ст.115 КК).
Чи правильний вирок постановив суд?
3. Працівник оперативно-пошукувої групи Сайко намагався затримати кишенькового крадія Пупка, але той, ударом кулака збив його з ніг і побіг. Сайко вистрелив по Пупку з пістолета і вбив його.
Чи підлягає Сайко кримінальній відповідальності?
4. Чекаючи інкасатора, продавець магазину Шутова склала гроші у сумку і сховала її під прилавок. У цей момент до магазину вдерлися злочинці і, погрожуючи пістолетом, зажадали від Шутової денної виручки. Вона витягла сумку з грошима і віддала злочинцям.
Дайте оцінку діям Шутової.
ТЕМА 13
1. Холошко разом зі своїм знайомим Крутовим знущалися над собакою, били її кийками, а потім задушили удавкою. Холошко був затриманий громадянами, а Крутов утік.
Холошко був притягнутий до кримінальної відповідальності за ст. 299 КК. На суді він заявив, що щиро покаявся і повністю відшкодував господарю вартість собаки. Але прізвище Крутова не назвав, сказавши, що його не знає.
Чи можна звільнити Холошка від кримінальної відповідальності на підставі ст. 45 КК?
2. Капустін, під час сімейної сварки, через необережність вбив свою дружину. Капустін після вчинення злочину щиро покаявся, активно сприяв розкриттю злочину, раніше не притягувався до кримінальної відповідальності.
Чи є підстави звільнити Капустіна від кримінальної відповідальності на підставі ст.45 КК?
ТЕМА 14
1. Пугач засуджений до довічного позбавлення волі за умисне вбивство за обтяжуючих обставин. На момент вчинення злочину йому було 63 роки, на момент засудження — 66.
Чи правильний вирок суду?
2. Вироком суду Карнелюку за ч.1 ст.202 КК було призначено покарання у виді штрафу у 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Враховуючи важке матеріальне становище Корнелюка та його сімейний стан (3 малолітніх дітей та дружина-інвалід, які знаходились на його утриманні), суд дозволив винному виплочувати штраф з рострочкою строком до 1 року 6 місяців.
Чи правильне рішення суду?
3. Морозову було засуджено за вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.226 КК до 2 років виправних робіт. Під час досудового слідства було з’ясовано, що Морозова працює за сумісництвом ще на двох посадах, окрім основного місця роботи – бухгалтер на підприємстві.
Як буде провадитись відрахування із заробітньої плати Морозової в доход держави?
4. Іваненка за вчинення злочину, передбаченого ст.291 КК було засуджено до 7 місяців виправних робіт. Через місяць Іваненко тяжко захворів і в результаті став непрацездатним.
Як суд повинен вирішити дану справу, адже Іваненко не відбув повністю термін покарання?
ТЕМА 15
1. Савчук був засуджений 3 березня 2004 р. до двох років обмеження волі за незаконне перетинання державного кордону (ч.1 ст.331 КК). 18 травня 2004 р. був прийнятий закон, який скасував кримінальну відповідальність за це діяння.
Як слід вчинити суду?
2 . Карпов був засуджений судом до трьох років позбавлення волі і у якості додаткового покарання він був позбавлений права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на три роки. У вироку суд зазначив, що стосовно і основного, і додаткового покарання він звільняється від їх відбування з випробуванням.
Чи є правильним рішення суду?
3 . Суд за підставами, вказаними в ст. 82 КК замінив Красюку невідбуту частину покарання – один рік обмеження волі більш м’яким – виправними роботами строком у два роки.
Чи правильно вчинив суд?
4 . Під час відбування покарання у виді виправних робіт Пересунько захворіла на гепатит. Вона звернулася до суду про звільнення її від подальшого відбування покарання.
Яке рішення має прийняти суд?
МОДУЛЬ 2
ТЕМА 1
1. Поняття Особливої частини кримінального права України та її значення. Єдність Загальної і Особливої частин кримінального права.
2. Система Особливої частини кримінального законодавства.
3. Роль науки кримінального права в розкритті змісту норм Особливої частини, вирішенні питань правової кваліфікації, а також розробці нового кримінального законодавства України.
4. Джерела судової практики та їх значення для правильного розуміння і застосування норм Особливої частини кримінального права.
5. Методика аналізу складу злочину.
ТЕМА 2
1. Звільнившись з місць позбавлення волі громадянин Сидорчук (який відбув покарання за особливо тяжкий злочин – 15 років позбавлення волі), вирішив помститись бувшому Генеральному прокуророві України Леньку. З цією метою він підклав вибухівку біля автомобіля Ленька. В результаті вибуху охоронець загинув, а Леньку було завдано легкі тілесні ушкодження.
Кваліфікуйте діяння Сидорчука.
2. Петров отримав замовлення від Махлая вбити чоловіка, який приїде додому близько 22 години. Замовлення було виконане. Замах не вдався, бо куля не влучила у потерпілого. Як було з’ясовано пізніше, потерпілою особою виявився Голова Рахункової палати України (про це кіллер дізнався із засобів масової інформації).
Кваліфікуйте дії Петрова та Махлая.
3. Красиков за своєю ініціативою вступив в контакт з представником іноземної держави і запропонував йому за оплату передати матеріали науково-технічних досліджень, що мали характер державної таємниці. Пропозиція була прийнята. Після цього Красиков повідомив одного з розробників дослідження, що мало характер державної таємниці, за певну оплату, передати йому матеріали для послідуючої передачі представнику іноземної держави.
Дайте кримінально-правову характеристику діям вказаних осіб.
4. Копчик, який ненавидів керівника однієї політичної партії, вирішив вбити його. Під час мітингу, на якому виступав цей керівник, Копчик кинув у нього гранату, яка нанесла вказаній особі і ще декільком потерпілим поранення.
Кваліфікуйте дії Копчика.
ТЕМА 3
1. Деклісов вбив з особливою жорстокістю малолітню дитину, а через деякий час вбив з хуліганських мотивів разом із Бабченко повнолітнього хлопця.
Кваліфікуйте дії вказаних осіб.
2. Салманов вийшов з дому на вулицю, де якраз проходила група нетверезих молодиків, які висловлювалися нецензурною лайкою. Салманов зробив їм зауваження, після чого один з молодиків раптово вдарив його в обличчя, від чого Салманов впав, його обличчя залляла кров. Молодики рушили далі, а Салманов забіг у дім, хутко зібрав і зарядив мисливську рушницю, після чого побіг по вулиці за молодиками і пострілом з двох стволів вбив свого обидчика.
Дайте правову оцінку діям Салманова.
3. Заранов зґвалтував Ножко, одразу після чого вбив її.
Кваліфікуйте дії Заранова.
4. Харченко замовив Турчаку вбивство своєї бувшої дружини, яка скаржилася на нього в різні інстанції. За це він пообіцяв сплатити три тисячі доларів. Турчак «замовлення» виконав, але грошей за його виконання так і не отримав.
Кваліфікуйте дії Харченка і Турчака.
5. Бажаючи помститись батькові, який з малих років знущався над ним, Толкачов підмовив свого приятеля Сечка допомогти йому вбити батька. Сечко зайшов до хати, де знаходився потерпілий і несподівано ударив його по голові палицею, від чого батько Толкачова знепритомнів. Після цього Сечко вийшов з хати і сповістив Толкачову, що «вирубив» його скривдника. Толкачов піддав батька тортурам, після чого придушив його. Він також віддав Сечко сто п’ять гривень, які знайшов в кишенях батька, за «допомогу».
Дайте правову оцінку діям Толкачова і Сечка.
6. Чмур неодноразово спостерігав через вікно своєї квартири як мешканець дому Ятир вночі приносив важкі клумаки і валізи. Запідозривши, що щось негаразд, Чмур повідомив про це у міліцію. Працівники міліції викрили Ятира і ще декількох осіб у вчиненні крадіжок і грабежів, а суд засудив їх до позбавлення волі.
У судовому засіданні присутнім стало відомо про роль Чмура у цій справі. Родич Ятира вирішив помститись Чмуру. Він прослідкував місце проживання коханки Чмура – Карандешової і вбив її.
Кваліфікуйте дії родича Ятира.
7. Карпов з хуліганських мотивів побив на вулиці незнайомого йому Терпило, при цьому наніс йому легкі тілесні ушкодження. З розмов знайомих Карпов дізнався, що при вчиненні ним хуліганських дій, його бачив Чаклун, який не знаючи злочинця, описав його прикмети в міліції і готовий його впізнати при пред’явленні.
З метою не допустити свого викриття, Карпов дізнався, де живе Чаклун і вбив його.
Кваліфікуйте дії Карпова.
8. Перетятько, без постійного місця проживання, народила в пологовому будинку дитину, через тиждень була виписана. Неподалеку від будинку кинула дитину у яму з водою, де вона й загинула.
Кваліфікуйте дії Перетятько.
ТЕМА 4
1. Пакистанець Абу Магріб торгував на ринку в Києві і мав хороший зиск. Одного вечора у квартиру, яку він займав, вдерлися чотири злочинці. Вони відвезли його до житла одного з них і зателефонували родичам пакистанця про необхідність виплати за нього 125 тисяч доларів. В ході здійснення оперативних заходів злочинці були затримані.
Кваліфікуйте їх дії.
2. Пересунько за медичними показниками не могла мати дитину, але дуже бажала цього. Побачивши біля магазину коляску з немовлям, вона схопила дитину, подалася на вокзал і поїхала у село до своїх родичів, де видала дитину за свою.
Кваліфікуйте дії Пересунько.
3. Між Журавською та бабою Мерзловою був укладений договір довічного утримання, за яким квартира останньої після її смерті переходила у власність Журавської. Журавська закрила Мерзлову на горищі годувала лише хлібом та водою, на вулицю протягом року не випускала, хоча потерпіла дуже просила про це. Мерзлова померла. Судово-медична експертиза встановила, що смерть настала від знесилення організму (систематичне недоїдання), на її тілі були численні синці і ссадини, що свідчило про систематичне побиття потерпілої Журавською.
Кваліфікуйте дії Журавської.
4. Жилов впіймав на своїй присадибній ділянці 13-річного Павла та 11-річного Миколу, які неодноразово перелазили через тинок по дині та кавуни. Господар дачі вирішив провчити дітей, закривши їх в холодному та сирому льосі. Просидівши там 14-годин, Микола захворів на запалення легенів, а Павло – на бронхіт.
Дайте кримінально-правову оцінку діям Жилова.
ТЕМА 5
1. 23-річна В’ялова була на вечірці, де випила чимало спиртного, поводила себе розкуто, цілувалась і обнімалася з усіма присутніми хлопцями. Гришин завів її у гараж біля будинку, де, застосувавши фізичне насильство, вчинив з нею статевий акт. Наступного дня В’ялова подала в прокуратуру заяву про згвалтування її Гришиним.
Що може бути підставою для притягнення Гришина до кримінальної відповідальності?
2. Писаренко згвалтував 19-річну Сімко, а через день —
12-річну Паненко.
Кваліфікуйте дії Писаренка.
3. Бажаючи помститися, Петрова підмовила Сніжка згвалтувати Колотову. Під час вчинення статевого акту Сніжком Петрова тримала потерпілу за руки, долаючи її опір.
Кваліфікуйте дії Сніжка і Петрової.
4. Романов знаходився в дома в нетверезому стані і, коли до нього зайшла сусідка, зґвалтував її, після чого потерпіла завагітніла.
Романов був притягнутий до кримінальної відповідальності за ч.4 ст.152 КК. Чи правильно здійснена кваліфікація?
ТЕМА 6
1. Керівник апарату райдержадміністрації передав декільком особам сорок підроблених відкріпних талонів для голосування за конкретну політичну партію на виборах. Він також передав сільському голові 160 виборчих бюлетенів, де вже стояли позначки навпроти відповідного списку політичної партії.
Кваліфікуйте вказані дії.
2. Кошуцький уночі розкидав на території ринку 50 листівок із закликом виганяти з базару деяких торговців — представників певної національності.
Кваліфікуйте дії Кошуцького.
3. Сухоребрий упродовж року не сплачував квартирну плату, хоча пільг щодо цього не мав. Він неодноразово попереджувався начальником ЖЕКу, що буде за це виселений. Одного разу, коли Сухоребрий був відсутній, начальник ЖЕКу за допомогою робітників виламав замки квартири, виніс на вулицю його меблі і встановив свій замок, написавши на дверях: “Сухоребрий, ти тут більше не живеш”.
Дайте оцінку діям начальника ЖЕКу.
4. Начальник виробничого цеху масло-молочного заводу «Віта» Лаврентьєв разом з двома понятими зробив обшук в кімнаті гуртожитку працівниці Зубченко. Як він пояснював, хтось із заводу вкрав 15 кг. масла і підозра впала на Зубченко, тому що вона пізніше за всіх залишила робоче місце. Своє проникнення в кімнату він аргументував тим, що гуртожиток, в якому проживала Зубченко належить заводу «Віта».
Чи є в діях Лаврентьєва ознаки злочину?
5. Батьки восьмирічного Петрика Тупко постійно пиячили, не годували і не одягали сина (це робили їхні сусіди), а потім взагалі заборонили йому з’являтися додому. У зв’язку з цим Петрик залишився на вулиці, ночуючи на горищі і займаючись жебрацтвом.
Кваліфікуйте дії подружжя Тупко.
6. Директор металопрокатного заводу Коляда наказав начальнику відділу кадрів Косяну не приймати на роботу осіб, які сповідували певну релігію, бо вважав її поганою.
Чи є в діях Коляди ознаки злочину?
7. Директор середньої загальноосвітньої школи розірвав трудовий договір з учителем фізкультури Пориком на підставі п. 7 ст. 40 КЗпП (поява на роботі у нетверезому стані, у стані наркотичного або токсичного сп’яніння) і п. 3 ст. 41 КЗпП (вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням цієї роботи). Порик, за твердженням директора, перебуваючи у нетверезому стані, заснув під час уроку.
Порик подав заяву до прокуратури, де спростував наявність підстав для його звільнення, з проханням притягнути директора до кримінальної відповідальності за ст. 172 КК, вважаючи, що він був незаконно звільнений з роботи, бо директор діяв з особистих мотивів: Порик розповів співробітникам про близькі стосунки директора школи із жінкою-завучем.
Чи є підстави для притягнення директора до кримінальної відповідальності?
8. Гудкова видала за своїм прізвищем як автора українсько-англійський словник. З часом виявилося, що половину матеріалів словника вона запозичила з раніше виданої роботи, автором якої була Зуділа.
Кваліфікуйте дії Гудкової.
9. В газеті «Замкова гора» журналіст Яшкін опублікував статтю, в якій наводились факти хабарництва, зловживання службовим становищем міського голови Саінчина. При зустрічі з Яшкіним Саінчин почав вимагати спростування в наступному номері газети все написане журналістом. Після відмови, міський голова наніс кілька ударів по голові, а потім в живіт Яшкіна.
Дайте кримінально-правову характеристику ситуації.
10. Коровайченко ухилявся від сплати аліментів на утримання своєї непрацездатної матері протягом 6 місяців після того, як було винесено рішення суду. Коровайченко аргументував свою відмову платити аліменти тим, що жінка, яку він називав «матір’ю» насправді є його усиновителем. У віці 4 років подружжя Коровайченків усиновили його і дали своє прізвище. Рік тому він знайшов свою «біологічну матір» і тому відмовляється утримувати «чужу йому людину».
Прокоментуйте дану ситуацію. Чи є підстави притягнути Коровайченка до кримінальної відповідальності за ст. 165 КК?
ТЕМА 7
1. Кирик побачив, що неповнолітній Патура катається на дорогому велосипеді. Підійшовши до Патури, Кирик попросив у нього «покататись» навколо будинку. Патура дозволив. Кирик сів на велосипед і зник. Велосипед він потім продав. Суд кваліфікував дії Кирика за ч.1 ст.186 КК.
Чи згодні Ви з цією кваліфікацією?
2. Ковалко, маючи намір убити Ганнушкіну, щоб заволодіти її майном, у лісосмузі напав на неї, вихопив з її рук господарську сумку, при цьому завдав потерпілій ударів металевою трубою і шабером по голові, обличчю і грудях, у результаті чого у Ганнушкіної — численні рани голови, проломлені кістки черепа, ушкоджений головний мозок. Потім, поваливши потерпілу на землю, Ковалко намагався її зґвалтувати, але його дії були припинені громадянами, що підбігли.
Кваліфікуйте вчинене.
3. Пересунько прийшов до театру, здав у гардероб своє пальто, отримав “номерок” і поклав його до кишені. Рецидивіст Катков побачив це і таємно витяг “номерок” з кишені Пересунька. Останній через деякий час виявив, що “номерок” зник і пішов до гардеробу, де став спостерігати з боку за видачею одягу. Коли Катков намагався отримати за викраденим “номерком” пальто Пересунька, останній його затримав.
Кваліфікуйте дії Каткова.
4. Біля магазину було розвантажено кілька ящиків з музичними центрами. Кравчук і Муров в одязі вантажників взяли кожний по ящику з музичним центром і на очах у багатьох людей, що були неподалік, понесли їх нібито до магазину, але завернули у проїзд і зникли з вантажем.
Кваліфікуйте дії Кравчука і Мурова.
5. Сендак таємно проник у чужу квартиру і став складати цінні речі у сумку. Саме зайшов господар, який зробив спробу затримати злодія. Сендак ножем, що був при ньому, ударив господаря у живіт і зник з викраденими речами.
Кваліфікуйте дії Сендака.
6. Варіант: Сендак, побачивши господаря, став утікати, кинувши речі, але останній схопив його, тоді Сендак ударив його ножем у живіт і зник.
7. З метою заволодіти коштовностями, які були на Тоцькій, під час вечірки Коробко потай додав у її склянку з вином велику дозу клофеліну. Після випитого Тоцька знепритомніла і Коробко зняв з неї коштовності. Оскільки Тоцька не приходила до тями, викликали “швидку допомогу”, яка врятувала їй життя.
Кваліфікуйте дії Коробка.
8. Власов та Циркаль, дізнавшись, що їхня знайома Козка одружилася з багатим бізнесменом, почали вимагати у неї 10000 дол., погрожуючи, що скажуть її чоловікові, нібито вона вела розпусний спосіб життя, що не відповідало дійсності. Злякавшись конфлікту з чоловіком, Козка передала вказану суму Власову і Циркалю.
Кваліфікуйте ці дії.
ТЕМА 8
1. Тараненко підробив цифровий номінал п’яти однодоларових купюр так, що вони стали мати вигляд 100-доларових і, познайомившись з Кичком, запропонував йому придбати їх як справжні по 700 грн за штуку. Кичко, будучи введений в оману, придбав фальшиві купюри, але був затриманий під час розрахунку.
Дайте кримінально-правову оцінку ситуації.
2. Тарасов виготував фальшиві 200-гривневі купюри кількістю 1000 штук і придбав на них меблевий гарнітур у приватному магазині “Сибіла”. Його дії були кваліфіковані за ч. 3 ст. 199 і ч. 4 ст. 190 КК.
Чи правильна кваліфікація дій Тарасова?
3. Чирикало разом з дружиною та її сестрою Зановецькою створили ТОВ “Чирзано” і, надрукувавши акції цього ТОВ без дозволу Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, розмістили акції серед бажаючих їх придбати — на загальну суму 550 тис. грн.
Дайте оцінку цим діям.
4. Чиркін підробляв недержавні цінні папери – акції акціонерних товариств і збував їх окремим особам. В результаті такого «бізнесу» він отримав прибуток 15 тис. грн.
Кваліфікуйте дії Чиркіна.
5. Колінецький за допомогою дресированої собаки декілька разів переміщав наркотичні засоби через митний кордон.
Його дії були кваліфіковані за ч.2 ст.201 КК.
Чи погоджуєтесь Ви з такою кваліфікацією?
6. Гендельман створив підпільну студію кабельного телебачення. Він займався ретрансляцією 23 популярних іноземних телевізійних каналів, не маючи договорів з їх власниками або представниками на території України.
Гендельман мав біля півтори тисячі абонентів, які регулярно сплачували йому абонементську плату. Обладнання для підпільної студії він виготовляв сам або купував на ринку. Студія діяла біля шести років поки не була викрита працівниками Державної служби по боротьбі з економічними злочинами.
Кваліфікуйте дії Гендельмана.
7. Гасанов і Хасанов у гаражі при будинку, де вони наймали приміщення, організували підпільне виготовлення “горілки”, яку робили шляхом змішування води і спирту з додаванням шкідливих барвників. На пляшки наклеювалися етикетки відомих фірм. У результаті реалізації цієї “продукції” двоє її споживачів померли і ще 42 чоловіки потрапили до лікарні, де їх було врятовано.
Кваліфікуйте дії Гасанова і Хасанова.
8. Любчик протягом останніх 3-х років варив в себе дома самогон та продавав своїм «постійним клієнтам».
9. Варіант: Любчик без мети збуту варив самогон для власного споживання.
Дайте правову оцінку діям Любчика.
ТЕМА 9
1. На металургійному комбінаті був зданий в експлуатацію новий цех, безпечна в екологічному плані робота якого потребувала одночасного введення в дію очисних споруд для очистки промислових стоків. Не маючи необхідних коштів для зведення цих споруд, директор комбінату видав наказ про початок експлуатації цеху. У результаті цього стічні води з цеху виливалися впродовж двох місяців у річку, що призвело до загибелі риби у ній.
Кваліфікуйте дії директора комбінату.
2. Смагов перед Новим роком уночі зрубав п’ять блакитних ялинок, що були висаджені на бульварі міста, і під час їх продажу був затриманий.
Кваліфікуйте дії Смагова.
3. Лупика було притягнуто до кримінальної відповідальності за ст. 246 КК за незаконну порубку дерев. Заперечуючи проти обвинувачення, Лупик заявив, що рубав і вивозив тільки хмиз.
Ваша думка з цього приводу.
4. Різник зрубав 28 берізок на садовій ділянці, яка знаходилась на околиці міста, щоб самовільно побудувати гараж для власного авто.
Кваліфікуйте дії Різника.
5. Напередодні Нового року Косар зрубав у лісі на території заповідника 4 ялинки, одну з яких залишив собі, а 3 намагався продати. При затриманні Косар у всьому зізнався, показав де він зрубав ялинки, але заперечував свою обізнаність щодо того, що ліс був заповідний.
Дайте кримінально-правову характеристику ситуації.
6. Головний лікар міської лікарні, використавши закріплену за ним машину типу “Джип”, у заборонений період та безпосередньо з транспортного засобу полював на лосів. Вбив лосиху і лосеня.
Кваліфікуйте ці дії.
7. У липні 2007 р. Костюкова було затримано на території природно-заповідного фонду з собакою мисливської породи - фокстер’єр та капканом у руках. Костюкова було визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.248 КК.
Чи правильне рішення суду?
ТЕМА 10
1. Начальник будівельної бригади Титаренко доручив робітникам підняти з першого на п’ятий поверх житлового будинку труби. Пояснивши робітнику Марченку правила підняття труб, Титаренко пішов на інший об’єкт. З метою прискорення процесу, Марченко (всупереч отриманим вказівкам) намагався підняти труби іншим способом. В результаті чого впав з п’ятого поверху, зачепивши за собою робітника Погорілого. Обидва отримали тяжкі тілесні ушкодження.
Дайте кримінально-правову оцінку ситуації.
2. Начальником цеху було допущено порушення вимог законодавства про охорону праці, що призвело до загибелі робочого Петька і одночасно заподіяло істотну шкоду підприємству.
Як треба кваліфікувати ці діяння?
3. Майстер цеху заводу Архипенко дав завдання практикантам з профучилища Силькові і Бесику підготувати один із верстатів до пофарбування, для чого було необхідно знежирити його бензином. Під час протирання верстата бензином стався вибух, в результаті якого Силько і Бесик отримали тяжкі тілесні ушкодження. Встановлено, що вибух стався у зв’язку з вмиканням верстата робітником Пуховим, який знав, що верстат вмикати не можна, бо він готується до пофарбування.
Хто і в чому винен у цьому випадку?
4. На станції техобслуговування автомобілів Добровольський ремонтував в оглядовій ямі автомобіль. Незважаючи на розлитий бензин, Добровольський запалив сірника. Стався вибух, внаслідок якого зварювальник та Добровольський отримали тяжкі тілесні ушкодження.
Дайте кримінально-правову оцінку ситуації.
ТЕМА 11 (аналогічна темі 10)
1. Начальник будівельної бригади Титаренко доручив робітникам підняти з першого на п’ятий поверх житлового будинку труби. Пояснивши робітнику Марченку правила підняття труб, Титаренко пішов на інший об’єкт. З метою прискорення процесу, Марченко (всупереч отриманим вказівкам) намагався підняти труби іншим способом. В результаті чого впав з п’ятого поверху, зачепивши за собою робітника Погорілого. Обидва отримали тяжкі тілесні ушкодження.
Дайте кримінально-правову оцінку ситуації.
2. Начальником цеху було допущено порушення вимог законодавства про охорону праці, що призвело до загибелі робочого Петька і одночасно заподіяло істотну шкоду підприємству.
Як треба кваліфікувати ці діяння?
3. Майстер цеху заводу Архипенко дав завдання практикантам з профучилища Силькові і Бесику підготувати один із верстатів до пофарбування, для чого було необхідно знежирити його бензином. Під час протирання верстата бензином стався вибух, в результаті якого Силько і Бесик отримали тяжкі тілесні ушкодження. Встановлено, що вибух стався у зв’язку з вмиканням верстата робітником Пуховим, який знав, що верстат вмикати не можна, бо він готується до пофарбування.
Хто і в чому винен у цьому випадку?
4. На станції техобслуговування автомобілів Добровольський ремонтував в оглядовій ямі автомобіль. Незважаючи на розлитий бензин, Добровольський запалив сірника. Стався вибух, внаслідок якого зварювальник та Добровольський отримали тяжкі тілесні ушкодження.
Дайте кримінально-правову оцінку ситуації.
ТЕМА 12
1. Питомець і Трофімов, перебуваючи у нетверезому стані, переходячи через залізничну колію, з хуліганських мотивів поклали на непарну головну колію дві шпали і з кущів спостерігали за наслідками. Тепловоз вантажного поїзда збив шпали з рейок і пройшов без аварійних наслідків. Тоді зазначені особи поклали три залізобетонні стовпчики на парну головну колію. Машиніст тепловоза по рації сповістив чергового по станції про цю ситуацію і той зупинив зустрічний пасажирський поїзд. Ремонтна бригада усунула перешкоди на шляху і аварії не сталося.
Кваліфікуйте дії Питомця і Трофімова.
2. Шахтарі та інші працівники міста упродовж кількох місяців з вини місцевої влади не одержували заробітну плату. З метою звернути увагу на своє становище, шахтарі, члени їхніх сімей і працівники інших підприємств блокували магістральну залізничну колію і автошляхи біля міста упродовж трьох діб, чим була завдана сумарна шкода у розмірі 3,5 млн грн.
Дайте правову оцінку ситуації.
3. Цвирінько, перебуваючи в нетверезому стані, керував автомобілем, перевищив швидкість, наїхав на перехожого і завдав йому смертельної травми. Вирішивши ухилитися від відповідальності, Цвирінько продовжував керувати автомобілем на великій швидкості і на переході знову смертельно травмував перехожого.
Кваліфікуйте дії Цвирінька.
4. Куликов навмисно проїхав на великій швидкості (110 км/год) на легковому автомобілі «Ніссан» на заборонений сигнал світлофору, щоб збити і назавжди позбутись свого конкурента Ларіна, який переходив дорогу на пішохідному переході. В результаті такого наїзду Ларіну були завдані тяжкі тілесні ушкодження. Куликов з місця події втік.
Кваліфікуйте дії Куликова.
ТЕМА 13
1. Цілуйко прийшов додому у нетверезому стані. Сокирою почав рубати меблі, дружина намагалася перешкодити цьому, але він побив її, підпалив запальничкою її волосся, вигнав з дитиною, неодягненою, на мороз. Сусіди намагалися втрутитися, але Цілуйко бігав за ними з сокирою з криками: “Уб’ю! Заріжу!” Коли вони викликали наряд міліції, Цілуйко вчинив опір: плював в обличчя міліціонерам, при спробі надіти йому наручники, вдарив міліціонера ногою в живіт.
Кваліфікуйте дії Цілуйка.
2.Варіант. У ході хуліганських дій Цілуйко завдав сокирою своїй дружині тяжких тілесних ушкоджень.
3. Варіант. Вчинивши хуліганські дії, Цілуйко заснув. Викликаний наряд міліції став його будити, після чого Цілуйко вчинив дії, зазначені вище.
4. Петров, перебуваючи в нетверезому стані, на пляжі роздягнувся догола, підходив до відпочиваючих, показував їм статеві органи, робив цинічні пропозиції. Людина похилого віку Цвєткова сказала йому: “Чи не соромно тобі, хуліган?” Петров штовхнув її, вона вдарилася головою об залізну урну і померла на місці.
Кваліфікуйте дії Петрова.
5. Ідучи на дискотеку, Іванченко випив “для розкутості” пляшку горілки і взяв з собою “заточку”, як він пізніше пояснив — для самозахисту. Іванченко запросив на танець дівчину, але вона відмовилася, сказавши, що він п’яний. Тоді Іванченко вдарив її по обличчю. На зойки дівчини підбігли двоє юнаків, які намагалися її захистити, але Іванченко завдав одному з них удар “заточкою” в живіт, від якого той через кілька годин помер у лікарні.
Кваліфікуйте дії Іванченка.
6. З помсти до всіх представниць жіночої статі, Даниленко на центральній вулиці міста різав ножем, а потім зривав з дівчат спідниці. В результаті такої «різанини» трьом дівчатам були завдані легкі тілесні ушкодження, а двом – середньої тяжкості тілесні ушкодження.
Кваліфікуйте дії Даниленка.
7. Працівник моргу Паливода неодноразово знімав з трупів жінок прикраси, виривав золоті зуби і приносив для реалізації на ринок Митрофановій.
Дайте кримінально-правову оцінку ситуації.
8. Ковальчук приніс додому відеофільм, на якому були зняті кадри задоволення статевої пристрасті неприродним способом, а також злягання людей з тваринами. Касету Ковальчук заховав у шафі, але її там знайшов його 15-річний син і зробив “перегляд” зі своїми однокласниками у школі.
У своїх поясненнях Ковальчук твердив, що фільм є не порнографічним, а еротичним.
Дайте правову оцінку ситуації.
9. Царьов вигулював собаку породи пітбультер’єр без намордника і повідця. Працівник міліції Петько, який був у цивільному, зробив йому зауваження. У відповідь Царьов став кричати, що не допустить знущання над твариною, чим викликав роздратування у собаки. Оскільки собака проявляв надмірну агресивність, Петько з наявної у нього табельної зброї чотирма пострілами вбив пітбультер’єра.
Царьов звернувся до прокурора з вимогою притягнути Петька до кримінальної відповідальності за ст. 299 КК.
Ваша думка з цього приводу.
Ціна

300

грн.
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту,
тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати
можна дізнатись у автора цієї роботи ...

Щоб переглянути інформацію про автора
натисніть на посилання нижче і...
Зачекайте секунд...
Дивіться також:



Форма входа Реєстрація
Запам'ятати мене Забув пароль ?
Реклама

Топ 10 авторів
lessonz lessonz 4275
В'ячеслав ID:217
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 4275
  • Зареєстрований: 07.07.2011
vipbond vipbond 3609
Вікторія Петрівна ID:74
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 3609
  • Зареєстрований: 09.01.2011
k_alena k_alena 2317
Елена ID:565
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 2317
  • Зареєстрований: 11.07.2012
Ангелина Ангелина 2138
Ангелина ID:213
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 2138
  • Зареєстрований: 05.07.2011
olga olga 1466
Ольга ID:184
  • Стать:Женщина
  • Группа: Продавці
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1466
  • Зареєстрований: 03.06.2011
uliya uliya 1449
Юлія Олександрівна ID:197
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1449
  • Зареєстрований: 19.06.2011
FPM-2007 FPM-2007 1023
Стороженко Андрій Юрійович ID:1255
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1023
  • Зареєстрований: 17.08.2014
Viktor Viktor 918
Віктор ID:273
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 918
  • Зареєстрований: 26.09.2011
mars1814 mars1814 868
Олександр ID:104
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 868
  • Зареєстрований: 16.02.2011
Nayka Nayka 546
Светлана ID:235
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 546
  • Зареєстрований: 27.07.2011
Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0



Всі партнери



Студенський каталог готових робіт © 2024 - Усі права застережено
Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали, які розміщені користувачами.