Меню сайту

Нові користувачі
Марina
Автори робіт
26.03.2024
Zaituna
Користувачі
24.03.2024
vasylko777
Користувачі
22.03.2024
Анжеліка09092002
Користувачі
28.02.2024
Анюта____________________
Користувачі
22.02.2024
Оцініть цей сайт


аватар
Штогрін Роман Андрійович

Рейтинг: 10
аватар
Паньків Марян Степанович

Рейтинг: 10
аватар
Денисюк Катерина Володимирівна

Рейтинг: 16
аватар
Кривунець Світлана Анатоліївна

Рейтинг: 11
Крілик Юлія Андріївна

Рейтинг: 29.8
Ирина Вячеславовна

Рейтинг: 16

Замовляйте роботи у професіоналів






Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права
або ж є проблеми з її достовірністю
повідомте про це адміністратора

Бєлінський звернувся до апеляційного суду з позовом до місцевого районного суду про відшкодування 20 000 грн. моральної шкоди.


Контрольна робота
K-19496

Завдання
44. Бєлінський звернувся до апеляційного суду з позовом до місцевого районного суду про відшкодування 20 000 грн. моральної шкоди. На думку позивача, внаслідок незаконного об'єднання справ про поновлення на роботі та про визнання наказу голови правління АТ недійсним, а також непризначення суддею справи до розгляду тривалий час йому завдана моральна шкода, яка підлягає відшкодуванню за рахунок держави. Ухвалою апеляційного суду у прийнятті позовної заяви відмовлено на тій підставі, що справа не підлягає розгляду у порядку цивільного судочинства. Своє рішення суд аргументував тим, що спеціальний Закон України “Про порядок відшкодування шкоди, завданої незаконними діями органів дізнання, досудового слідства, прокуратури та суду” містить вичерпний перелік підстав відшкодування моральної шкоди, завданої діями суду, а звідси на обставини, вказані в заяві, не поширюється. Дії ж та рішення судді можуть оскаржуватися до суду вищого рівня в апеляційному та касаційному порядку, а не у порядку позовного провадження. Бєлінський звернувся з скаргою до Верховного Суду України.
Чи є правові підстави для компенсації моральної шкоди Бєлінському?

45. Рішенням місцевого суду Волошина, журналіста за фахом, було зобов’язано спростувати поширену ним у пресі інформацію щодо позивача Громова, який займав поважну посаду в органах державної влади. На користь позивача також було стягнуто 20 тис. грн. компенсації моральної шкоди. Ухвалою суду апеляційної інстанції сума компенсації була зменшена до 5 тис. грн.
Волошин добровільно виконав рішення суду, сплативши грошову суму, спростувавши поширену інформацію, а також публічно вибачився, однак оскаржив попередні судові рішення до суду касаційної інстанції. При розгляді справи касаційною інстанцією було встановлено неправильне застосування судами матеріального закону, а саме, що межі втручання Волошина у приватні справи Громова й зміст поширеної ним інформації відповідають статусу Громова як публічної особи. Крім того, було вказане на те, що судами попередніх інстанцій не була прийнята до уваги практика Європейського суду з прав людини щодо аналогічних питань. Суд касаційної інстанції попередні судові рішення скасував і у позові Громову відмовив.
Волошин, посилаючись на статтю 56 Конституції України, пред’явив позов з вимогами компенсувати йому завдану шкоду, оскільки вважав, що він постраждав унаслідок судової помилки та прийняття незаконного рішення, а публічне спростування поширеної інформації становило для нього вкрай принизливу дію.
Дайте юридичний аналіз справи.

46. Громадянка Федорова вироком суду була визнана винною у вбивстві старої матері і засуджена до 10 років позбавлення волі. Через три роки в порядку виключного провадження за відсутністю складу злочину справу було закрито, а засуджену - виправдано. Опинившись на волі, Федорова звернулася до юриста за консультацією: хто, в якому по¬рядку і в якому обсязі повинен відшкодувати заподіяну їй шкоду? Цю шкоду, зокрема, становлять: втрата заробітку за період позбавлення волі та втрата майна, яке залишалося в квартирі під час її відсутності. Крім того, під час відбуття покарання потерпіла захворіла на невиліковну хворобу дихальних шляхів. При цьому Федорова повідомила, що кримінальна справа була по¬рушена слідчим внутрішніх справ, розслідування й нагляд за ходом слідства здійснювала прокуратура, а винною її визнав суд.
Який порядок відновлення прав Федорової та відшкодування завданої їй шкоди?

47. На адресу одного з комерційних банків від його клієнта АТ "Енергія" (далі – АТ) надійшов лист, в якому клієнт просив пояснити причини затримки зарахування на його рахунок деяких платежів на значну суму, які надходили від його контрагента – ТОВ "Джин" (далі – ТОВ). При цьому АТ надало в банк лист від ТОВ, де останнє, пояснюючи неодноразове несвоєчасне перерахування коштів за отримані товари, вказувало, що це є результатом несумлінного ставлення банку отримувача коштів до виконання розрахункових операцій.
Банк, розуміючи важливість наслідків, що можуть настати, подав позов до суду про стягнення з ТОВ моральної шкоди в сумі 100 тис. грн. В позові було вказано на бездоганність ділової репутації банку, відсутність фактів будь-яких претензій стосовно розрахункового обслуговування його клієнтів, а також на те, що в банку розміщуються кошти місцевих бюджетів й йому довіряють свої кошти сотні клієнтів із значним обігом грошових коштів. Вказані ж дії ТОВ вже викликали сумнів у клієнта банка – АТ “Енергія” у сумлінності банку. Банк зазначав, що внаслідок таких дій його клієнт може перейти на обслуговування до іншого банку, а вважаючи на тісні ділові зв’язки АТ з іншими суб’єктами господарювання, це неминуче може призвести до відтоку клієнтів і робить абсолютно вірогідним банкрутство банка.
В судовому засіданні була встановлена невідповідність поширеної ТОВ інформації й повна відсутність вини банку в затримці платежів.
Яке рішення повинен винести суд?

48. В червні 2005 р. Широков звернувся з позовом до сталеплавильного заводу, видобувного кар'єру та гірничо-збагачувального комбінату з позовом про відшкодування шкоди на тих підставах, що 19 березня 2005 р. рішенням спеціалізованої МСЕК йому було встановлено 50% втрату професійної працездатності внаслідок захворювання, пов'язаного з органами дихання (пилотоксичний бронхіт). Позивач посилався на те, що тривала праця у господарських товариствах відповідачів потягла для нього не тільки пожиттєву втрату професійної працездатності, а й значне погіршення здоров’я, бо він захворів і хвороба не є виліковною. Широков вказував, що з 2003 р. його здоров’я стало різко погіршуватися, внаслідок чого він став потребувати постійного лікування, хоча до цього часу особливих змін у стані свого здоров’я не відчував.
У процесі розгляду справи було встановлено, що під час роботи позивача на сталеплавильному товаристві, де він працював з 1992 р., рішенням лікувально-консультаційної комісії від 10.04.2002 р. він був переведений на нижче оплачувану роботу, оскільки попередня робота була йому протипоказана. На вказаній роботі позивач пропрацював до винесення рішення МСЕК про втрату професійної працездатності.
У процесі вивчення документів та обслідування стану здоров’я позивача в спеціалізованому науковому закладі професійної патології було встановлено перевищення гранично допустимих концентрацій шкідливого пилу на робочих місцях позивача в усіх товариствах, а також причинний зв’язок шкідливих умов праці із захворюванням позивача.
Сталеплавильне товариство проти позову заперечувало й вказувало, що саме шкідливі умови праці обумовлювали підвищену заробітну плату позивача, що на виробництві створювалися необхідні умови для збереження здоров’я робітника, зокрема, позивач забезпечувався респіраторами та іншими засобами захисту органів дихання.
Видобувний кар’єр узагалі заперечував свою причетність до наявних наслідків, оскільки тут позивач працював з 1983 по 1989 рр. й проходив професійні медичні огляди, які не виявляли в нього захворювань органів дихання.
Гірничо-збагачувальний комбінат також повністю заперечував свою причетність до професійного захворювання позивача й указував, що Широков працював саме тут з 1965 по 1969 рр., крім того, позивач тривалий час працював в умовах Крайньої Півночі на російському підприємстві з видобутку апатитів, що й стало, на його думку, причиною захворювання Широкова. Крім того, після 01 квітня 2001 р. відшкодування шкоди здійснюється Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.
Визначте, чи має право Широков на відшкодування шкоди? З кого слід здійснювати стягнення і в якому обсязі?

49. Горін їздив містом на мотоциклі, не маючи прав на його управління, і був затриманий інспектором ДАІ. До з’ясування обставин справи мотоцикл було по¬ставлено на стоянку перед відділом міліції, звідки його було вкрадено. Горін звернувся до райвідділу внутрішніх справ з позовом про відшкодування завданої йому шкоди.
Яким чином повинно бути вирішене питання про відшкодування Горіну шкоди?
Чи зміниться рішення від того, буде знайдено чи ні особу, яка вчинила викрадення мотоцикла?
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту,
тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати
можна дізнатись у автора цієї роботи ...

Щоб переглянути інформацію про автора
натисніть на посилання нижче і...
Зачекайте секунд...
Дивіться також:



Форма входа Реєстрація
Запам'ятати мене Забув пароль ?
Реклама

Топ 10 авторів
lessonz lessonz 4275
В'ячеслав ID:217
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 4275
  • Зареєстрований: 07.07.2011
vipbond vipbond 3552
Вікторія Петрівна ID:74
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 3552
  • Зареєстрований: 09.01.2011
k_alena k_alena 2317
Елена ID:565
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 2317
  • Зареєстрований: 11.07.2012
Ангелина Ангелина 2138
Ангелина ID:213
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 2138
  • Зареєстрований: 05.07.2011
olga olga 1466
Ольга ID:184
  • Стать:Женщина
  • Группа: Продавці
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1466
  • Зареєстрований: 03.06.2011
uliya uliya 1449
Юлія Олександрівна ID:197
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1449
  • Зареєстрований: 19.06.2011
FPM-2007 FPM-2007 1023
Стороженко Андрій Юрійович ID:1255
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1023
  • Зареєстрований: 17.08.2014
Viktor Viktor 918
Віктор ID:273
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 918
  • Зареєстрований: 26.09.2011
mars1814 mars1814 868
Олександр ID:104
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 868
  • Зареєстрований: 16.02.2011
Nayka Nayka 546
Светлана ID:235
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 546
  • Зареєстрований: 27.07.2011
Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0



Всі партнери



Студенський каталог готових робіт © 2024 - Усі права застережено
Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали, які розміщені користувачами.