Меню сайту

Нові користувачі
daria14sp
Користувачі
11.04.2024
tim
Користувачі
02.04.2024
Марina
Автори робіт
26.03.2024
Zaituna
Користувачі
24.03.2024
vasylko777
Користувачі
22.03.2024
Чи пишете ви самі роботи?


Мархоцька Анастасія Вікторівна

Рейтинг: 10
аватар
Гуринова Ольга Александровна

Рейтинг: 10
аватар
Ирина Сергеевна

Рейтинг: 10
Ирина Владимировна Генрих

Рейтинг: 22
аватар
Брагіна Катерина Ігорівна

Рейтинг: 10
аватар
Колеснік Наталія Леонідівна

Рейтинг: 10

Замовляйте роботи у професіоналів






Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права
або ж є проблеми з її достовірністю
повідомте про це адміністратора

АТ “Єнакіївське річкове пароплавство” уклало договір оренди з АТ “МММ”, згідно якого АТ “МММ” зобовязалося наступного дня


Контрольна робота
K-21566

49. АТ “Єнакіївське річкове пароплавство” уклало договір оренди з АТ “МММ”, згідно якого АТ “МММ” зобовязалося наступного дня після укладення договору передати АТ “Єнакіївське річкове пароплавство” у користування на строк 6 місяців за плату в розмірі 20 000 грн. на місяць кондиціонер промисловий потужністю не менш 2000 м3 повітря на годину виробництва Японії або Європейської країни, що був у користуванні не більш одного року. За несвоєчасне передання предмету оренди договором була встановлена неустойка з АТ “МММ” у розмірі 10 000 грн. Кондиціонер АТ “МММ” не передало і АТ “Єнакіївське річкове пароплавство” звернулося до суду з вимогою про витребування від АТ “МММ” кондиціонера, відшкодування збитків за прострочення та стягнення обумовленої договором неустойки.
Складіть проект рішення суду.

50. Семиноженко передав Матвійчуку у найм телевізор вартістю 4800 грн. строком на один рік. Сторони домовилися, що плата за користування телевізором за весь строк користування складатиме ¼ від його вартості. Матвійчук прийняв телевізор від Семиноженко на квартирі останнього та за браком часу не встиг його оглянути. Наступного дня Матвійчук відбув у відрядження за кордон строком на чотири місяці. Повернувшись, він зясував, що зображення телевізора має неприємний зелений відтінок. Матвійчук звернувся до ремонтної майстерні і через тиждень телевізор було відремонтовано. Зясувати час виникнення поломки під час ремонту не вдалося. Ремонт коштував Матвійчуку 100 грн.
Через п’ять місяців після укладення договору Матвійчук отримав листа від Семиноженка, у якому той сповіщав Матвійчука про свою відмову від договору найму в зв’язку з несплатою останнім плати за користування річчю. Наймодавець вимагав повернення телевізора та сплати 500 грн. за користування телевізором. Матвійчук же вважає, що по-перше, чотири місяці він не мав можливості користуватися річчю у зв’язку з відрядженням за наказом керівництва, по-друге, один тиждень телевізор погано показував, у зв’язку з чим Матвійчук не міг ним користуватися в повній мірі, по-третє, договором не встановлений період оплати за користування річчю, отже оплата повинна бути здійснена тільки після спливу строку договору за винятком часу, коли наймач не мав можливості користуватися річчю (чотири місяці та один тиждень). Крім того, він вимагав від Семиноженка відшкодування оплаченої вартості ремонту в сумі 100 грн.
Проаналізуйте доводи сторін та вирішіть спір.

51. Ведмедчук та його сусід Янчук уклали договір, за яким Янчук передав Ведмедчуку строком на 4 роки в найм стару швацьку машину німецького виробництва в робочому стані за умови сплати 13 грн. щомісячно. Вказану машину Ведмедчук відновив, встановив декілька нових додаткових приладів та згодом почав використовувати для надання послуг населенню. Через деякий час Янчук безслідно зник, а через чотири роки його було оголошено померлим. Ющук, як єдиний спадкоємець Янчука, продав швацьку машину Таренку. Останній звернувся до Ведмедчука з вимогою передання йому швацької машини та виплати всіх доходів, які той отримав від користування машиною з дня її придбання Таренком. Ведмедчук задовільнити вимогу відмовився. Згодом до Ведмедчука звернувся ще й Тіньків з вимогою переданя йому швацької машини, надавши письмовий договір займу, за яким Янчук мав сплатити йому 97 грн. та договір застави швацької машини, яким було забезпечене виконання грошового зобовязання за договором займу. Справи були передані на розгляд до суду. Ведмедчук в свою чергу подав позов до Ющука, як правонаступника наймодавця Янчука, про визнання його співвласником речі, оскільки поліпшення були такими, що суттєво змінили річ, зробивши її фактично новою.
Вирішіть справу.

52. Потапенко взяв на прокат піаніно строком на один рік, уклавши відповідний договір з пунктом прокату. У зв'язку з від'їздом у тримісячне відрядження Потапенко передав піаніно у тимчасове користування своєму сусідові Шведу з умовою, що той буде користуватися піаніно протягом часу находження Потапенко у відрядженні та сплатить останньому за користування суму, що дорівнює сумі плати за прокат, яку має сплатити Потапенко за той же строк. Швед поставив піаніно біля батареї центрального опалення, і незабаром в інструменті з'явилися дві тріщини. Після закінчення строку договору Потапенко повернув піаніно прокатному пункту, але інструмент не прийняли і запропонували Потапенку відремонтувати піаніно за власний рахунок. Потапенко відмовився виконати цю вимогу, вважаючи, що у псуванні піаніно винен Швед, а не він.
Вирішіть справу.

53. Підприємець Раскольнюк уклав з підприємцем Карамазовським договір, за яким Раскольнюк передав Карамазовському свій вантажний автомобіль в оренду строком на 1 рік за умови сплати щомісячно 1500 грн. Договором було передбачено, що орендодавець дає заздалегідь згоду на поліпшення орендарем автомобіля. Наступного дня після укладення договору Карамазовський прийняв на роботу Раскольнюка водієм того ж вантажного автомобіля з заробітною платою 1000 грн. на місяц. За місяць до закінчення строку договору Раскольнюк, не попередивши Карамазовського, продав зазначений автомобіль Мишкінюку та звільнився з посади водія за власним бажанням. Через рік Раскольнюк подав позов до Карамазовського про стягнення заборгованості за користування автомобілем та пені, бо не отримав орендної плати взагалі. Карамазовський заперечував проти позову, вказавши, що 1) на протязі 11 місяців він регулярно виплачував Раскольнюку 1000 грн. орендної плати, яку той отримував у формі зарплатні. На доказ цього ним були надані суду відомості по виплаті заробітної платні; 2) ним були зроблені витрати на ремонт автомобіля в сумі 5000 грн., а оскільки договором було передбачено, що орендодавець дає згоду на поліпшення орендарем автомобіля, на підставі ч. 3, ст. 778 ЦК України, ці кошти зараховуються в рахунок орендної плати; 3) ним було витрачено 500 грн. на укладання зі страховиком договору страхування цивільної відповідальності володільців транспортних засобів, які теж мають бути зараховані за рахунок орендної плати; 4) орендну плату за останній місяць дії договору оренди він повністю сплатив Мишкіну. Таким чином, на думку Карамазовського заборгованості в нього немає. Карамазовський подав зустрічний позов про визнання договору купівлі-продажу з Мишкіним недійсним, бо вім порушує переважне право орендаря на придбання автомобіля.
Вирішіть справу.

54. 10 січня 2004 р. Ярославський передав Ахметову в найм строком на 2 роки гараж в м. Харкові за умови сплати 1000 грн. щомісячно. Договором було передбачено, що гараж передається Ахметову для зберігання автомобілю. 15 квітня Ярославському стало відомо, що 1 квітня Ахметов уклав з Дінчуком договір, за яким зобовязався до 1 липня надати Дінчуку той же гараж у користування строком на 1 рік для обладнання автомайстерні. Договір було посвідчено нотаріусом. Крім того, Ахметов не вносив взагалі плати за користування гаражем. 20 квітня Ярославський звернувся до суду з позовом про розірвання договору найму. Під час розгляду справи, 15 червня Ахметов повністю погасив борг за користування гаражем.
Яке рішення повинен винести суд? Яким буде рішення суду, якщо зясується, що договір найму не був зареєстрований?

55. Державне підприємство “Хлібкомбінат № 8” уклало з ТОВ “Будмонтаж” договір оренди окремо розташованої споруди загальною площею 100 м2 на 10 років. В договорі сторони передбачили наступні умови: 1) строк оренди, 2) розмір орендної плати, 3) цільове призначення споруди, 4) пеню за прострочення оплати орендних платежів, 5) обовязок орендаря провести капітальний ремонт споруди не пізніше одного року після укладення договору, 6) набуття права власності ТОВ “Будмонтаж” на споруду після спливу строку договору за умови належної сплати орендних платежів.
Оскільки орендар вчасно не розпочав капітальний ремонт та мав заборгованість по орендній платі за 2 місяці, Державне підприємство “Хлібкомбінат № 8” звернулося до суду з позовом про розірвання договору. ТОВ “Будмонтаж” позов не визнало.
Яке рішення повинен винести суд?

56. ТОВ «Мавка» уклало за участю банку АКІБ «УкрКамчатбанк» і машинобудівного заводу договір лізингу, за яким отримало в лізинг строком на чотири роки устаткування для лісопилки. Лісопилка була поставлена і змонтована представниками заводу. Однак у ході експлуатації неодноразово виявлялися виробничі дефекти лісопилки, що зробило її подальше використання вкрай невигідним. ТОВ «Мавка» звернулося до заводу з вимогою замінити устаткування, однак завод відмовив, пояснивши, що в даний час устаткування для лісопилок він не виробляє, і задовольнити вимоги не має можливості. Тоді ТОВ «Мавка» звернулося до банку з проханням розірвати договір лізингу. Банк, у свою чергу, також відмовив ТОВ «Мавка», вважаючи, що відповідальність за вибір постачальника і всі зв'язані з цим ризики повинен нести лізингоодержувач. При цьому банк заявив, що згоден розірвати договір, якщо йому будуть відшкодована повна вартість устаткування для лісопилки і неодержані ним доходи у вигляді платежів за користування лісопилкою. ТОВ «Мавка» така пропозиція не задовольнила і воно звернулося в суд з позовом про розірвання договору лізингу.
Вирішіть справу.
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту,
тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати
можна дізнатись у автора цієї роботи ...

Щоб переглянути інформацію про автора
натисніть на посилання нижче і...
Зачекайте секунд...
Дивіться також:



Форма входа Реєстрація
Запам'ятати мене Забув пароль ?
Реклама

Топ 10 авторів
lessonz lessonz 4275
В'ячеслав ID:217
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 4275
  • Зареєстрований: 07.07.2011
vipbond vipbond 3609
Вікторія Петрівна ID:74
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 3609
  • Зареєстрований: 09.01.2011
k_alena k_alena 2317
Елена ID:565
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 2317
  • Зареєстрований: 11.07.2012
Ангелина Ангелина 2138
Ангелина ID:213
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 2138
  • Зареєстрований: 05.07.2011
olga olga 1466
Ольга ID:184
  • Стать:Женщина
  • Группа: Продавці
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1466
  • Зареєстрований: 03.06.2011
uliya uliya 1449
Юлія Олександрівна ID:197
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1449
  • Зареєстрований: 19.06.2011
FPM-2007 FPM-2007 1023
Стороженко Андрій Юрійович ID:1255
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1023
  • Зареєстрований: 17.08.2014
Viktor Viktor 918
Віктор ID:273
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 918
  • Зареєстрований: 26.09.2011
mars1814 mars1814 868
Олександр ID:104
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 868
  • Зареєстрований: 16.02.2011
Nayka Nayka 546
Светлана ID:235
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 546
  • Зареєстрований: 27.07.2011
Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0



Всі партнери



Студенський каталог готових робіт © 2024 - Усі права застережено
Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали, які розміщені користувачами.