Меню сайту

Нові користувачі
daria14sp
Користувачі
11.04.2024
tim
Користувачі
02.04.2024
Марina
Автори робіт
26.03.2024
Zaituna
Користувачі
24.03.2024
vasylko777
Користувачі
22.03.2024
Скільки буде 2+2 x 2=


Алексеева Марина Николаевна

Рейтинг: 16
аватар
Гордій Ірина Володимирівна

Рейтинг: 10
Анна Юрьевна

Рейтинг: 53.2
Крищук Віталія Миколаївна

Рейтинг: 16
аватар
Павленко Олена Віккторівна

Рейтинг: 16
аватар
Денисюк Катерина Володимирівна

Рейтинг: 16

Замовляйте роботи у професіоналів






Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права
або ж є проблеми з її достовірністю
повідомте про це адміністратора

АТ “Аптека “Здоров’я” запросила для оформлення свого торгового залу художника-дизайнера Савченка. Перед художником була поставлена мета


Контрольна робота
K-21568

65. АТ “Аптека “Здоров’я” запросила для оформлення свого торгового залу художника-дизайнера Савченка. Перед художником була поставлена мета – оформлення вітрини аптеки та її торгового залу для покращення його естетичного вигляду. Оформлення повинно було здійснюватися з матеріалів та за ескізами Савченка. Строк виконання замовлення становив один місяць.
Керівник АТ звернувся до юрисконсульта з проханням підготувати відповідний проект договору.
Дайте правову кваліфікацію відносин між художником-дизайнером Савченко та АТ “Аптека “Здоров’я”.

66. Карпенко домовився зі своїм знайомим - майстром телеательє про налагодження в його телевізорі блока ДМВ та антени до нього за винагороду.
Всі необхідні матеріали були надані Карпенком. Після того, як всі роботи були виконані, майстер за проханням Карпенка почав перевіряти телевізор. Телевізор працював добре, однак при вмиканні відеомагнітофону було виявлено, що екран має тільки чорно-біле зображення. Майстер сказав, що в телевізорі необхідно встановити блок PAL, тоді зображення буде кольоровим. Карпенко повідомив, що він має такий блок і майстер може його встановити, а також підключити систему дистанційного управління.
Після виконання робіт майстер знову вмикнув телевізор і він згорів. Як було з’ясовано, блок дистанційного управління виявився непридатним для використання і в результаті цього при вмиканні сталося коротке замикання. Майстер встановив блок без відповідної перевірки.
Карпенко відмовився сплатити майстру обумовлену винагороду та вимагав від нього безкоштовного ремонту телевізора.
Майстер, в свою чергу, вимагав сплатити йому обумовлену винагороду та заперечував проти ремонту, вважаючи винним у пошкодженні телевізора Карпенка, який надав непридатний до використання блок.
Як повинна бути вирішена справа? Чи зміниться рішення, якщо буде встановлено, що несправний блок майстер отримав запечатаним, за пломбами заводу - виробника?

67. Маковецький домовився зі своїм сусідом - радіотехніком Івановим, що той у вільний від роботи час збере для нього магнітофон. Придбання необхідних матеріалів Іванов взяв на себе. Було встановлено, що Маковецький сплатить Іванову 500 грн. Розпочавши роботу, Іванов не зміг самостійно розробити нову схему магнітофону, у зв’язку з чим домовився з інженером Бесєдіним про розробку такої схеми за 150 грн., передав йому завдаток в сумі 50 грн. Крім того, деякі деталі Іванов не зміг придбати і виготовив їх сам. Іванов заявив Маковецькому, що останній повинен тепер сплатити не 500 грн., а 800 грн. Маковецький ж відповів, що уклавши договір, Іванов взявся виконувати роботу на свій ризик, тому додаткові затрати повинні бути віднесені на його рахунок. Іванов же стверджував, що обумовлена ними сума при укладанні договору була лише приблизною і, якщо Маковецький не може сплатити вказану суму, то договір повинно бути розірвано і Маковецький повинен йому відшкодувати понесені витрати в сумі 250 грн. (50 грн., які були сплачені як завдаток, та 200 грн. за деталі).
Як повинна бути вирішена справа?

68. Іноземна фірма “Пніна” підписала договір з ТОВ “Консоль” за яким товариство зобов’язувалося кожного кварталу надавати фірмі інформацію щодо маркетингового дослідження ринку молочної продукції м. Харкова. Інформація повинна була надаватися на електронному носії – електронною поштою. Як тільки стали надходити гроші на рахунок товариства, у податкової інспекції виникло питання про правову природу договору. Податкова інспекція вважала, що в даному випадку товариство одержує винагороду за послуги, а товариство стверджувало, що воно з фірмою уклало договір підряду.
Податкова інспекція звернулася за консультацією до юриста.
Яке роз’яснення повинно бути надано?

69. Слюсаренко уклав договір з Ремстройтрестом на ремонт його квартири. Вартість робіт та матеріалів, що купувалися трестом, склала 20000 грн. Згідно з умовами договору, ремонт повинен бути розпочатий 10 травня 2004р., а закінчено 20 травня 2004р. При укладанні договору Слюсаренко сплатив 5000 грн. 9 травня Слюсаренка повідомили, що роботи не можуть бути розпочаті в строк, так як робочі ще працюють на іншому об’єкті, ремонт якого не був своєчасно закінчений через недопоставку деяких матеріалів. В зв’язку з цим Слюсаренка прохали перенести строк початку ремонту квартири. Від такої пропозиції він відмовився і заявив, що взяв на роботі за свій рахунок відпустку на цей час і чекає на робочих. Роботи у Слюсаренка були розпочати лише 15 травня і закінчені 29 травня. Після закінчення роботи Слюсаренко заплатив ще 5000 грн., а інші платити відмовився, оскільки вважає їх компенсацією збитків, понесених в результаті порушення трестом вимог договору.
Трест звернувся з позовом до суду про стягнення з Слюсаренка 10000 грн.
Яке рішення повинен винести суд?

70. Кадишев уклав договір з кооперативом “Шлях” на ремонт квартири. Всі роботи кооперативом були проведені якісно та в обумовлений договором строк. Однак через два місяця після ремонту квартири спочатку у дітей, а потім і у дружини Кадишева почалися приступи ядухи, які з часом стали мати тяжкий характер. Лікарі, до яких звернулася Кадишева, встановили, що така хвороба з’явилася внаслідок накопичення в організмі канцерогенних речовин хімічного походження. Кадишев звернувся за допомогою до міської санепідемстанції. В результаті експертизи, проведеної працівниками СЕС, було встановлено, що покладений кооперативом лінолеум має канцерогенні властивості, які і стали причиною захворювань дружини та дітей.
Кадишев звернувся до суду з позовом до кооперативу про відшкодування шкоди, завданій ушкодженням здоров'ю при використанням цього матеріалу.
В суді голова кооперативу “Шлях” Корецький пояснив, що лінолеум виробляє завод “Будпластика”. У відповіді на запит Корецького до директора заводу вказано, що даний вид лінолеуму повинен використовуватися у промислових приміщеннях, а про шкідливі якості цього матеріалу нічого не сповіщається. В зв’язку з цим голова кооперативу просив суд відмовити у позові, так як роботи кооперативом виконані якісно і в строк, а відповідальність за властивості лінолеуму він нести не повинен, оскільки йому нічого про це не було відомо.
Яке рішення повинен прийняти суд?

71. ТОВ «Будівельно-ремонтне управління № 37», діючи як генеральний підрядчик за договором на будівництво складського приміщення з плодоовочевою фабрикою, доручило АТ «Майстер» виконання комплексу сантехнічних та монтажних робіт, уклавши з ним договір субпідряду.
При прийнятті результатів робіт за договором субпідряду представники будівельно-ремонтного управління виявили декілька порушень умов договору з боку АТ «Майстер». Так, складське устаткування, монтаж якого здійснювався за цим договором, працювало лише частково; відстань між стелажами була меншою, ніж передбачено проектно-кошторисною документацією, яку передала плодоовочева фабрика; при встановленні сантехнічного обладнання використано інші матеріали, ніж було обумовлено договором. Залучений до приймання робіт представник державної санітарно-епідеміологічної служби заявив, що приміщення не може бути використане як склад плодоовочевої продукції, однак це не виключає його використання для інших виробничих потреб. Представник будівельно-ремонтного управління акт прийому робіт за договором субпідряду підписати відмовився. Натомість до АТ «Майстер» було надіслано листа, в якому замовник (будівельно-ремонтне управління) вимагало усунути виявлені недоліки за рахунок субпідрядника до 15 лютого 2004 р., оскільки строк виконання робіт за договором з плодоовочевою фабрикою закінчувався 1 березня 2004 р. Однак у вказані строки субпідрядник вимог замовника не виконав.
Враховуючи, що підрядник не виконав умови договору, плодоовочева фабрика звернулася до суду з позовом до будівельно-ремонтного управління з вимогою про відшкодування збитків та сплату неустойки в сумі 158 900 грн. Відповідач позову не визнав, посилаючись на відсутність своєї вини у порушенні договору внаслідок невиконання умов договору субпідрядною організацією. Залучений до участі у справі субпідрядник подав акт прийому робіт за договором із будівельно-ремонтним управлінням. В акті зазначалося, що робота виконана та приймається без застережень Акт був підписаний представником АТ «Майстер» із зазначенням, що представник замовника (будівельно-ремонтного управління) від підпису відмовився.
Яке рішення повинен прийняти суд?

72. У АТ «Зірка» виникли труднощі з фінансуванням будівництва житлового будинку, яке здійснювалося спільно з науково-дослідним інститутом. Правління АТ «Зірка» прийняло рішення для завершення будівництва залучити громадян, які виявили бажання придбати квартири у домі, що будується.
Для оформлення правовідносин з цими громадянами був розроблений договір про спільне інвестування, згідно якого АТ приймало на себе функції замовника, гарантувало здачу будинку в експлуатацію не пізніше II кварталу та оформлення документів про право власності на визначені квартири конкретним громадянам. Громадяни зобов’язані були внести в повному обсязі у встановлений строк обумовлену договором суму.
Будинок було прийнято в експлуатацію лише в кінці III кварталу, а документи про право власності учасники інвестування отримали через шість місяців після закінчення будівництва будинку.
Група громадян звернулася з цього приводу до адвоката за консультацією.
Яке роз’яснення слід дати?
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту,
тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати
можна дізнатись у автора цієї роботи ...

Щоб переглянути інформацію про автора
натисніть на посилання нижче і...
Зачекайте секунд...
Дивіться також:



Форма входа Реєстрація
Запам'ятати мене Забув пароль ?
Реклама

Топ 10 авторів
lessonz lessonz 4275
В'ячеслав ID:217
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 4275
  • Зареєстрований: 07.07.2011
vipbond vipbond 3609
Вікторія Петрівна ID:74
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 3609
  • Зареєстрований: 09.01.2011
k_alena k_alena 2317
Елена ID:565
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 2317
  • Зареєстрований: 11.07.2012
Ангелина Ангелина 2138
Ангелина ID:213
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 2138
  • Зареєстрований: 05.07.2011
olga olga 1466
Ольга ID:184
  • Стать:Женщина
  • Группа: Продавці
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1466
  • Зареєстрований: 03.06.2011
uliya uliya 1449
Юлія Олександрівна ID:197
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1449
  • Зареєстрований: 19.06.2011
FPM-2007 FPM-2007 1023
Стороженко Андрій Юрійович ID:1255
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1023
  • Зареєстрований: 17.08.2014
Viktor Viktor 918
Віктор ID:273
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 918
  • Зареєстрований: 26.09.2011
mars1814 mars1814 868
Олександр ID:104
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 868
  • Зареєстрований: 16.02.2011
Nayka Nayka 546
Светлана ID:235
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 546
  • Зареєстрований: 27.07.2011
Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0



Всі партнери



Студенський каталог готових робіт © 2024 - Усі права застережено
Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали, які розміщені користувачами.