Меню сайту

Нові користувачі
Марina
Автори робіт
26.03.2024
Zaituna
Користувачі
24.03.2024
vasylko777
Користувачі
22.03.2024
Анжеліка09092002
Користувачі
28.02.2024
Анюта____________________
Користувачі
22.02.2024
Який курс найскладніший?


аватар
Кукол Екатерина Валерьевна

Рейтинг: 10
Ильчишина Ирина Викторовна

Рейтинг: 16
аватар
Нехаєнко Ліза Володимирівна

Рейтинг: 10
аватар
Олена Сергіївна

Рейтинг: 10
Романенко Маргарита Андріївна

Рейтинг: 10
аватар
Олійник Артур Михайлович

Рейтинг: 16

Замовляйте роботи у професіоналів






Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права
або ж є проблеми з її достовірністю
повідомте про це адміністратора

Цивільне право - задачі (МАУП)


Контрольна робота
K-25876

ПРИМЕЧАНИЕ. МОЖНО ПРИОБРЕСТИ ЗАДАЧИ ПОШТУЧНО ЕСЛИ НУЖНА НЕ ВСЯ РАБОТА - 1 ЗАДАЧА 10 ГРН.

ТЕМА 1
Завдання 1.1
Задача
Акціонерне товариство (АТ) «Форум» (продавець) уклало договір купівлі-продажу сільськогосподарської техніки з товарист­вом з обмеженою відповідальністю (ТОВ) «Колос» (покупець). Умовами договору було передбачено, що техніка відчужується без зобов'язання АТ поставити її. АТ відвантажив товар залізниці. При отриманні товару покупцем представник останнього виявив нестачу. ТОВ звернулося до АТ з вимогою про виконання зобо­в'язання в повному обсязі.
Форма звітності для завдання 1.1
Питання Відповідь. Аргументація
Дайте юридичну оцінку правовідносинам, що склалися, а також правам та обов'язкам сторін.
Яким чином покупець може захистити своє право?

Завдання 1.2
Задача
У березні 2004 р. Білецький звернувся з позовом до Кондратенко про визнання недійсним свідоцтва про право на спад­щину та про визнання за ним права власності на половину будинку і на половину грошового вкладу, посилаючись на те, що він і спадкодавець Колосова разом вели спільне господар­ство, вирощували свиней та здавали їх у колгосп, він за свої кошти капітально відремонтував будинок, побудував сарай. Однак після смерті Колосової відповідачка (її сестра) успадку­вала все майно і тим самим позбавила його права власності на половину будинку і на половину вкладів, які він набув.
Форма звітності для завдання 1.2

Питання Відповідь. Аргументація
Як слід вирішити справу?

ТЕМА 2

Завдання 1.1
Задача
Київська міська рада уклала з В. договір суперфіція, за яким передала останньому у безстрокове користування земельну ділянку для будівництва дитячого садка. В порушення умов договору В. влаштував на території земельної ділянки речовий ринок.
Київська міська рада повідомила В. про одностороннє розірвання договору суперфіція внаслідок істотного порушення його умов (ч. 2 ст. 651 ЦК України) і прийняла рішення про передачу ділянки у користування іншій особі.
В. звернувся до суду з позовом про визнання рішення Київської міської ради неправомірним, посилаючись на неможливість Київської міської ради в односторонньому порядку відмовлятися від виконання зобов'язання.
Форма звітності для завдання 1.1
Питання Відповідь. Аргументація
Вирішіть справу.

Завдання 1.2
Задача
Між наймодавцем П. і наймачем М. був укладений договір найму (оренди) транспортного засобу, належного П. на праві приватної власності. Після завершення строку дії договору М. намагався повернути П. транспортний засіб, проте виявилося, що наймодавець за адресою, зазначеною в договорі, більше не проживає. Заходи, вжиті М. і спрямовані на встановлення місця проживання П., результату не дали.
М. звернувся до юридичної консультації з проханням ознайо­мити його з правами та обов'язками, належними йому щодо транспортного засобу в даній ситуації. Зокрема, він цікавився, чи має можливість набути право власності на це майно, адже витратив на його утримання та ремонт значну кількість коштів.
Форма звітності для завдання 1.2

Питання Відповідь. Аргументація
Яким має бути зміст юридичної консультації?

ТЕМА 3

Завдання 1.1
Задача
Художник Сергєєв вів переговори з підприємством, що виготов­ляє вироби прикладного мистецтва та сувеніри, про використання декількох сюжетів за його ескізами, переданих ним підприємству. У журнал він передав статтю про народних художників, а у видавництво — рукопис книги на ту ж саму тему. Крім того, Сергєєв брав участь у зйомках науково-популярного фільму як консуль­тант. Після смерті Сергєєва його спадкоємці вимагали від відповідних організацій оформити відносини, учасником яких він був, договорами з вказівкою на всіх роботах його імені.
Форма звітності для завдання 1.1
Питання Відповідь. Аргументація
Які твори є об'єктами права інтелектуальної власності? Хто є суб'єктом права інтелектуальної власності?
Які права належать спадкоємцям автора?

Завдання 1.2
Задача
На регіональній конференції Всеукраїнського товариства винахідників та раціоналізаторів обговорювалися підсумки роботи з прискорення оформлення та подачі заявок на службові винаходи, що створюються на підприємствах та організаціях області. У ряді виступів ставилися питання про можливість визнання винаходами селекційних досягнень, алгоритмів та програм для ЕОМ, дорожніх знаків, способів діагностики захворювань, гіпотез про походження планет, доказів математичних теорем та способів використання ядерної енергії.
Форма звітності для завдання 1.2

Питання Відповідь. Аргументація
Чи можуть зазначені об'єкти визнаватися винаходами за чинним законодавством?

ТЕМА 4

Завдання 1.1
Задача
Завод імені Корольова мав виконавчий лист про стягнення із заробітної плати слюсаря Карпова відшкодування шкоди у розмірі 10000 гривень, завданої ним у зв'язку з розкраданням майна Заводу. Виконавчий лист не пред'являвся до виконання, оскільки Карпов тяжко хворів та знаходився у лікарні.
Через п'ять місяців Карпов помер. Завод зажадав стягнення збитків із спадкового майна Карпова, яке отримала його дружина. Дружина Карпова проти стягнення заперечувала, зазначаючи, що зобов'язання чоловіка мало особистий характер, а отже, припини­лося його смертю.
Форма звітності для завдання 1.1
Питання Відповідь. Аргументація
Хто має рацію в цьому спорі?

Завдання 1.2
Задача
За договором поставки Постачальник зобов'язувався передати Покупцеві товар, а Покупець оплатити його на умовах 100% попередньої оплати. Покупець оплатив товар, але у зв'язку із істотною зміною цін на ринку Постачальник відмовився поставити товар і повернув Покупцю гроші. Покупець гроші прийняв. Після цього Покупець звернувся до Постачальника з вимогою про передачу товару. Останній відмовився, мотивуючи це тим, що Покупець прийняв повернуті гроші, а отже, погодився припинити зобов'язання.
Форма звітності для завдання 1.2

Питання Відповідь. Аргументація
Вирішіть справу.

ТЕМА 5

Завдання 1.1
Задача
Магазин побутової техніки забезпечував безкоштовну доставку покупцям великогабаритних товарів. Придбаний Тищенком холо­дильник, який йому привезли працівники магазину, не входив у ліфт багатоповерхового будинку, на десятому поверсі якого прожи­вав покупець. Працівники магазину відмовились піднімати холо­дильник сходами, пояснивши, що такого обов'язку вони не мають, відвезли холодильник назад в магазин та повідомили Тищенку, що якщо той не забере холодильник протягом трьох днів власними силами, холодильник буде продано іншим особам.
Форма звітності для завдання 1.1
Питання Відповідь. Аргументація
Дайте юридичну оцінку діям працівників магазину.
Чи має Тищенко право вимагати від магазину доставки холодильника безпосередньо в квартиру? Якщо так, то як його реалізувати?

Завдання 1.2
Задача
Петренко придбав у магазині комп'ютер із розстроченням платежу на 3 роки. За договором Петренко мав 3 числа кожного місяця сплачувати встановлену у договорі грошову суму. Через рік після оформлення договору підприємство, на якому працював Петренко, було ліквідовано. Петренко у пошуках роботи виїхав за кордон та припинив сплачувати встановлену договором суму. Представники магазину звернулися до дружини Петренка з вимогою внести несплачену суму грошей або повернути комп'ютер. Після відмови дружини Петренка представники магазину зверну­лися з позовом до суду.
Форма звітності для завдання 1.2

Питання Відповідь. Аргументація
Чи правомірним було звернення представників магазину до дружини Петренка?
Яке рішення буде прийнято судом? Обґрунтуйте його.

ТЕМА 6

Завдання 1.1
Задача
До суду з позовною заявою проти АТП-11 звернулися пасажири автобусу, що належав АТП-11, який у серпні 2000 р. слідував за маршрутом Київ - Харків. Із обставин справи виявилося, що, переїжджаючи через залізничний переїзд, автобус зіткнувся з потягом. У результаті аварії пасажири автобусу отримали тілесні ушкодження, деякі з них стали інвалідами 2-ї та 1-ї групи.
Під час слідства водій автобусу показав, що переїзд, який знаходиться у віданні Південної залізниці, був регульованим, але на той момент світлофор не працював. Тому водій, не побачивши потягу, поїхав через переїзд, у результаті чого трапилася аварія.
Форма звітності для завдання 1.1
Питання Відповідь. Аргументація
Вирішити справу. На кого і в якому розмірі буде покладена відповідальність за шкоду, заподіяну здоров'ю громадян?

Завдання 1.2
Задача
Від'їжджаючи у відрядження на 2 дні, батьки малолітнього Б. (13 років) попросили сусідку, гр-ку Іванову, доглядати за Б. та надавати йому в разі необхідності допомогу. В перший день, залишившись один дома, Б. почав пускати з балкону паперові літачки, підпалюючи їм хвости. Один з літачків попав на балкон гр-на Сидорова. Почалася пожежа, внаслідок якої Сидорову було заподіяно майнову шкоду в розмірі 10 000 грн.
Сидоров звернувся до батьків Б. з вимогою про відшкодування шкоди. Але останні заявили, що шкоду повинна відшкодувати сусідка Іванова, яка повинна була доглядати за Б. під час їх відрядження.
Форма звітності для завдання 1.2

Питання Відповідь. Аргументація
Хто має рацію в даному спорі?

ТЕМА 7

Завдання 1.1
Задача
ТОВ «Папір» та ТОВ «Маркет» уклали договір про надання маркетингових послуг, відповідно до якого ТОВ «Маркет» зобов'язувалося здійснити маркетингове дослідження ринку паперу в регіоні. Виконавши зобов'язання, ТОВ «Маркет» відмовилося передати звіт ТОВ «Папір», оскільки останнє не оплатило маркетингові послуги. ТОВ «Папір» вимагає передачі йому звіту та відмовляється від здійснення оплати, мотивуючи це тим, що в договорі сторони не визначили ціну, а отже, ТОВ «Маркет» зобов'язано надавати послуги безоплатно.
Форма звітності для завдання 1.1
Питання Відповідь. Аргументація
Хто має рацію в даному спорі?

Завдання 1.2
Задача
Березовський запропонував своєму знайомому Абрамовичу придбати у нього картину відомого майстра. Наступного дня Абрамович направив Березовському по факсу відповідь, в якій містилася згода купити картину та вказувалася ціна купівлі. Через п'ять днів Березовський повідомив Абрамовича, що згодний продати йому картину, але за ціною на 25% більше, ніж ціна, запропонована Абрамовичем. Абрамович не погодився, зазна­чивши, що, на його думку, договір вже укладений на умовах, що містяться у його факсимільному повідомленні, яке є акцептом.
Форма звітності для завдання 1.2

Питання Відповідь. Аргументація
Дайте визначення оферти та акцепту. Чиї дії в даному випадку можна розглядати як оферту або акцепт?
Чи був укладений договір?

ТЕМА 8

Завдання 1.1
Задача
Б. В. Царьков був призначений єдиним спадкоємцем за заповітом. Через 5 місяців після відкриття спадщини він подав до нотаріальної контори заяву про відмову від спадщини. Дізнавшись про це через 2 місяці, його брат В. В. Царьков негайно звернувся до нотаріуса із заявою про прийняття спадщини. Проте нотаріус повідомив В. В. Царькова, що, оскільки 6-місячний строк для прийняття спадщини сплив ще 4 тижні тому, його заява не розглядатиметься, і спадщина перейде до держави.
Форма звітності для завдання 1.1
Питання Відповідь. Аргументація
Дайте юридичну оцінку діям, нотаріуса.

Завдання 1.2
Задача
Після смерті М. Соколова про свої претензії на спадщину заявили: його син від першого шлюбу - Сергій і дружина від другого шлюбу - Надія. Сергій заперечував проти вимог Надії, зазначаючи, що другий шлюб батька був розірваний 5 років тому за рішенням суду, яке вступило в законну силу. Надія посилалася на те, що ні вона, ні М. Соколов в органах РАГСу розірвання шлюбу не реєстрували. Одночасно вона стверджувала, що Сергій не може бути визнаний спадкоємцем, оскільки шлюб М. Соколова з матір'ю Сергія свого часу був визнаний судом недійсним.
Форма звітності для завдання 1.2

Питання Відповідь. Аргументація
Чиї претензії на спадщину обґрунтовані?
Ціна

100

грн.
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту,
тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати
можна дізнатись у автора цієї роботи ...

Щоб переглянути інформацію про автора
натисніть на посилання нижче і...
Зачекайте секунд...
Дивіться також:



Форма входа Реєстрація
Запам'ятати мене Забув пароль ?
Реклама

Топ 10 авторів
lessonz lessonz 4275
В'ячеслав ID:217
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 4275
  • Зареєстрований: 07.07.2011
vipbond vipbond 3552
Вікторія Петрівна ID:74
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 3552
  • Зареєстрований: 09.01.2011
k_alena k_alena 2317
Елена ID:565
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 2317
  • Зареєстрований: 11.07.2012
Ангелина Ангелина 2138
Ангелина ID:213
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 2138
  • Зареєстрований: 05.07.2011
olga olga 1466
Ольга ID:184
  • Стать:Женщина
  • Группа: Продавці
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1466
  • Зареєстрований: 03.06.2011
uliya uliya 1449
Юлія Олександрівна ID:197
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1449
  • Зареєстрований: 19.06.2011
FPM-2007 FPM-2007 1023
Стороженко Андрій Юрійович ID:1255
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1023
  • Зареєстрований: 17.08.2014
Viktor Viktor 918
Віктор ID:273
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 918
  • Зареєстрований: 26.09.2011
mars1814 mars1814 868
Олександр ID:104
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 868
  • Зареєстрований: 16.02.2011
Nayka Nayka 546
Светлана ID:235
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 546
  • Зареєстрований: 27.07.2011
Статистика



Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0



Всі партнери



Студенський каталог готових робіт © 2024 - Усі права застережено
Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали, які розміщені користувачами.