Меню сайту

Нові користувачі
daria14sp
Користувачі
11.04.2024
tim
Користувачі
02.04.2024
Марina
Автори робіт
26.03.2024
Zaituna
Користувачі
24.03.2024
vasylko777
Користувачі
22.03.2024
Оцініть цей сайт


аватар
Тихонова Марина Борисовна

Рейтинг: 10
Маловичко Ірина Сергіївна

Рейтинг: 16
аватар
Козинець Юлія Вікторівна

Рейтинг: 10
аватар
Вавілова Оксана Олександрівна

Рейтинг: 10
Рибаченко Анна Олександрівна

Рейтинг: 16
аватар
Попович Ірина Олександрівна

Рейтинг: 10

Замовляйте роботи у професіоналів






Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права
або ж є проблеми з її достовірністю
повідомте про це адміністратора

Митне право (задачі) (МАУП)


Контрольна робота
K-28009

Задачі
Надайте обґрунтовану відповідь:
ТЕМА1
1. Під час проведення інвентаризації на митному ліцензійному складі митницею виявлено недостачу товарів: двох пилососів та велосипеда, що за складськими документами тут зберігалися. Крім того, виявлено товари, які підлягають вивезенню за межі України в режимі «експорт», що зберігалися понад 12 місяців. Визначте строки зберігання товарів у режимі «митний склад».
2. Благодійна організація вперше отримала від іноземного донора вантаж гуманітарної допомоги (одяг і взуття), після чого письмово звернулася на митницю з проханням про допомогу щодо декларування цього вантажу у зв’язку з тим, що в організації немає працівника, який може здійснити декларування вантажу, та відсутні кошти, щоб укласти договір на декларування зі спеціалізованим підприємством. Визначте організації, які мають декларувати гуманітарні вантажі, а також на яких умовах здійснюється таке декларування. Назвіть види контролю та умови їх проведення для гуманітарних вантажів.
3. При огляді багажу в аеропорту Бориспіль громадянин Франції Андрієнко повідомив митного інспектора, що товар, який він перевозить, є продукцією високих технологій і одержаний він у відкритому космосі на космічному кораблі. Тому визначити країну походження товару у цьому випадку неможливо. З якою метою встановлюється країна походження товару? В якій країні буде вважатися виробленим зазначений товар?
ТЕМА2
1. Гр. Б. 30 років, здатний за своїми діловими якостями, освітнім рівнем і станом здоров’я виконувати завдання, покладені на митну службу України, виявив бажання працювати на митниці, про що і написав відповідну заяву. Але під час перевірки з’ясувалось, що він мав судимість за вчинення умисного злочину. Чи може бути задоволене його бажання?
2. При проведенні огляду багажу гр. З. працівник митниці на підставі даних реєстру товарів, що містять об’єкти права інтелектуальної власності, виявив ознаки того, що товари пред’явленні для митного контролю є контрафактними. В зв’язку з цим митне оформлення було призупинено, а товари були розміщені на складі тимчасового зберігання. З’ясуйте наступні дії митного органу при виявлені контрафактних товарів.
3. Підприємець Григоренко, зареєстрований як суб’єкт зовнішньоекономічної діяльності, власним транспортним засобом увозив на митну територію України лакофарбові товари виробництва Польщі. На початку митного оформлення він подав у пункті пропуску товар, оформив декларацію, надав усі необхідні документи. Однак через те, що посадова особа митного органу ретельно оглядала товар, вимагаючи розпакувати його, а також застосовувала при цьому технічні засоби митного контролю, Григоренко, побоюючись виявлення в одній із валіз незадекларованих канцелярських виробів, заявив, що він не бажає проходити митне оформлення й має намір повернутися на митну територію Польщі. Інспектор митниці повідомив, що переміщення через митний кордон України товарів, які належали Григоренку, було вже розпочато й згідно з вимогами Митного кодексу України необхідно закінчити митне оформлення зі сплатою всіх належних митних платежів. Григоренко заперечував, стверджуючи, що він ще не перетнув митного кордону, а тому може сам вирішувати, чи в’їжджати йому в Україну. Як треба розуміти термін “перетин митного кордону”? Яким чином може бути вирішена спірна ситуація?
ТЕМА3
1. Гр. Б. придбав за кордоном телевізор. При ввезенні на митну територію України він з’ясував, що цей товар підлягає обкладенню податками і зборами, на що грошей у нього не вистачило. Зазначений товар був переданий для зберігання на склад митного органу, але гр. Б. протягом одного року за ним так і не з’явився. Здійсніть юридичний аналіз ситуації.
2. Приватне підприємство отримало вантаж меблів, який до завершення митного оформлення був розміщений на складі підприємства і опечатаний митним інспектором. Однак наступного дня в одній з кімнат приміщення прорвало трубу опалення. Директор підприємства дав розпорядження зірвати митні пломби, перенести вантаж в інше приміщення і провести ремонтні роботи. Вирішіть задачу.
3. Громадянин Іспанії у зв’язку з остаточним виїздом за межі України, де він знаходився на роботі 20 місяців, бажає вивезти товарів на суму 50.000 грн. Чи може він це зробити уникнувши їх оподаткування, якщо його заробітна плата становила 5.000 грн. на місяць?
4. Гр. Б. 30 років, здатний за своїми діловими якостями, освітнім рівнем і станом здоров’я виконувати завдання, покладені на митну службу України, виявив бажання працювати на митниці, про що і написав відповідну заяву. Але під час перевірки з’ясувалось, що він мав судимість за вчинення умисного злочину. Чи може бути задоволене його бажання? Відповідь обгрунтуйте.
5. При в`їзді на територію України консулу, що прямує до консульства для виконання службових обов`язків, з боку представника органу митної влади було запропоновано заповнити митну декларацію і оглянути багаж. Оцініть правомірність дій представника митниці. Чи зобов`язаний консул надавати багаж для огляду? Порівняйте порядок здійснення огляду автотранспортного засобу за Віденською конвенцією 1963 р. і двосторонніми консульськими конвенціями за участю України (використайте 2-3 конвенції за вибором).
ТЕМА4
1. Мешканець Миколаївської обл. гр. А. з дружиною виїхав на власному автомобілі до Болгарії. Через 1 годину він повернувся до України, намагаючись провезти через митний кордон 4 літри вина та 20 пачок цигарок для власних потреб. Чи може він ввезти зазначені товари із звільненням від оподаткування?
2. Після закінчення операцій з огляду багажу гр. К. і оформлення необхідних документів, митному інспекторові стало відомо про наявність в ньому прихованих предметів, заборонених до переміщення через митний кордон України.Чи може бути за таких підстав проведений переогляд багажу у відсутності власника?
3. Гр. К. в’їхав в Україну на придбаному в Німеччині автомобілі «Lamborgіnі». Митний кордон України він перетнув під час проведення перезмінки на митному посту і тому не пройшов митний контроль. Здійсніть юридичний аналіз ситуації.
ТЕМА5
1. Інспектор митної служби 1 рангу Василевський, маючи значний досвід роботи в митних органах вирішив за сумісництвом викладати в Академії митної служби України, а також заснувати приватне підприємство – склад тимчасового зберігання. Чи дозволяє це йому зробити законодавство України? Відповідь обгрунтуйте.
2. Морське торгове судно везе комерційний вантаж з України до Італії під прапором України. Під час митного оформлення працівник митниці у встановленому законом порядку вимагає декларування особистих речей членів екіпажу. Один з членів екіпажу заявляє, що ця процедура незаконна, так як пересікаючи раніше митний кордон на авіатранспорті десятки разів, така процедура не проводилась.Дати правову оцінку ситуації.Чи можна на морському транспорті вимагати пред'явлення для декларування особистих речей членів екіпажу? Що може бути в разі відмови членів екіпажу (одного або ж усіх) подати для декларування інформацію про особисті речі членів екіпажу?
3. На виставку до Голландії з України були вивезені вироби з коштовних каменів строком на 3 роки. Через 2 роки 10 місяців виставка була згорнута і вироби були повернені в Україну. Яким режимом регулюється порядок переміщення товарів через митний кордон України? Чи порушений даний митний режим? Якщо так, то у чому полягають порушення митних правил? Які дії при цьому повинен зробити митний орган?
ТЕМА6
1. Під час передвиборчої кампанії посадові особи одного з митних органів виявили бажання вступити в політичну партію і подали відповідні заяви в її місцевий осередок. Після роз’яснення керівництва митного органу про неприпустимість подібних дій, обурені працівники оголосили страйк з приводу обмеження їх прав і заблокували роботу митниці.
Здійсніть юридичний аналіз ситуації.

2. Українська фігуристка зайняла перше місце і отримала золоту медаль на Олімпійських іграх.
Чи підлягає ця нагорода оподаткуванню при ввезенні на митну територію України?
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту,
тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати
можна дізнатись у автора цієї роботи ...

Щоб переглянути інформацію про автора
натисніть на посилання нижче і...
Зачекайте секунд...
Дивіться також:



Форма входа Реєстрація
Запам'ятати мене Забув пароль ?
Реклама

Топ 10 авторів
lessonz lessonz 4275
В'ячеслав ID:217
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 4275
  • Зареєстрований: 07.07.2011
vipbond vipbond 3609
Вікторія Петрівна ID:74
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 3609
  • Зареєстрований: 09.01.2011
k_alena k_alena 2317
Елена ID:565
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 2317
  • Зареєстрований: 11.07.2012
Ангелина Ангелина 2138
Ангелина ID:213
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 2138
  • Зареєстрований: 05.07.2011
olga olga 1466
Ольга ID:184
  • Стать:Женщина
  • Группа: Продавці
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1466
  • Зареєстрований: 03.06.2011
uliya uliya 1449
Юлія Олександрівна ID:197
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1449
  • Зареєстрований: 19.06.2011
FPM-2007 FPM-2007 1023
Стороженко Андрій Юрійович ID:1255
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1023
  • Зареєстрований: 17.08.2014
Viktor Viktor 918
Віктор ID:273
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 918
  • Зареєстрований: 26.09.2011
mars1814 mars1814 868
Олександр ID:104
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 868
  • Зареєстрований: 16.02.2011
Nayka Nayka 546
Светлана ID:235
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 546
  • Зареєстрований: 27.07.2011
Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0



Всі партнери



Студенський каталог готових робіт © 2024 - Усі права застережено
Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали, які розміщені користувачами.