Меню сайту

Нові користувачі
daria14sp
Користувачі
11.04.2024
tim
Користувачі
02.04.2024
Марina
Автори робіт
26.03.2024
Zaituna
Користувачі
24.03.2024
vasylko777
Користувачі
22.03.2024
Скільки буде 2+2 x 2=


аватар
Андрос Олег Анатолійович

Рейтинг: 10
аватар
Пирог Александр Викторович

Рейтинг: 10
Яремин Олександра Василівна

Рейтинг: 10
аватар
Кузьменко Антоніна Михайлівна

Рейтинг: 25
аватар
Кривунець Світлана Анатоліївна

Рейтинг: 11
аватар
Солодун Анна Олегівна

Рейтинг: 10

Замовляйте роботи у професіоналів






Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права
або ж є проблеми з її достовірністю
повідомте про це адміністратора

Міжнарожне митне право (МАУП)


Контрольна робота
K-28334

Міжнародне митне право
Тема 1. Загальна характеристика міжнародного митного права

Задачі
Вирішіть задачі
1. Під час передвиборчої кампанії посадові особи одного з митних органів виявили бажання вступити в політичну партію і подали відповідні заяви в її місцевий осередок. Після роз’яснення керівництва митного органу про неприпустимість подібних дій, обурені працівники оголосили страйк з приводу обмеження їх прав і заблокували роботу митниці.
Здійсніть юридичний аналіз ситуації.
2. Українська фігуристка зайняла перше місце і отримала золоту медаль на Олімпійських іграх.
Чи підлягає ця нагорода оподаткуванню при ввезенні на митну територію України?
Науково-теоретичне завдання
Напишіть реферат за однією із запропонованих тем:
1. Історія розвитку міжнародних митних відносин.
2. Основні напрями здійснення митної політики держав у сучасному світі.
3. Митна політика України: сучасність і перспективи розвитку.
(обсяг реферативної роботи має складати – 10-15 сторінок)
Тема 2. Система та джерела міжнародного митного права
Задачі
Надайте обґрунтовану відповідь:
1. Гр. Б. 30 років, здатний за своїми діловими якостями, освітнім рівнем і станом здоров’я виконувати завдання, покладені на митну службу України, виявив бажання працювати на митниці, про що і написав відповідну заяву. Але під час перевірки з’ясувалось, що він мав судимість за вчинення умисного злочину. Чи може бути задоволене його бажання?
2. При проведенні огляду багажу гр. З. працівник митниці на підставі даних реєстру товарів, що містять об’єкти права інтелектуальної власності, виявив ознаки того, що товари пред’явленні для митного контролю є контрафактними. В зв’язку з цим митне оформлення було призупинено, а товари були розміщені на складі тимчасового зберігання. З’ясуйте наступні дії митного органу при виявлені контрафактних товарів.
3. Підприємець Григоренко, зареєстрований як суб’єкт зовнішньоекономічної діяльності, власним транспортним засобом увозив на митну територію України лакофарбові товари виробництва Польщі. На початку митного оформлення він подав у пункті пропуску товар, оформив декларацію, надав усі необхідні документи. Однак через те, що посадова особа митного органу ретельно оглядала товар, вимагаючи розпакувати його, а також застосовувала при цьому технічні засоби митного контролю, Григоренко, побоюючись виявлення в одній із валіз незадекларованих канцелярських виробів, заявив, що він не бажає проходити митне оформлення й має намір повернутися на митну територію Польщі. Інспектор митниці повідомив, що переміщення через митний кордон України товарів, які належали Григоренку, було вже розпочато й згідно з вимогами Митного кодексу України необхідно закінчити митне оформлення зі сплатою всіх належних митних платежів. Григоренко заперечував, стверджуючи, що він ще не перетнув митного кордону, а тому може сам вирішувати, чи в’їжджати йому в Україну. Як треба розуміти термін “перетин митного кордону”? Яким чином може бути вирішена спірна ситуація?
Реферат
Напишіть реферат за однією із запропонованих тем:
1. Ретроспектива розвитку та становлення міжнародного митного права.
2. Форми міжнародного митного співробітництва.
3. Митний кодекс України як джерело митного права.
4. Співвідношення міжнародного митного права з міжнародним економічним правом.
Тема 3. Суб’єкти та об’єкти міжнародного митного права
Задачі
1. Гр. Б. придбав за кордоном телевізор. При ввезенні на митну територію України він з’ясував, що цей товар підлягає обкладенню податками і зборами, на що грошей у нього не вистачило. Зазначений товар був переданий для зберігання на склад митного органу, але гр. Б. протягом одного року за ним так і не з’явився. Здійсніть юридичний аналіз ситуації.
2. Приватне підприємство отримало вантаж меблів, який до завершення митного оформлення був розміщений на складі підприємства і опечатаний митним інспектором. Однак наступного дня в одній з кімнат приміщення прорвало трубу опалення. Директор підприємства дав розпорядження зірвати митні пломби, перенести вантаж в інше приміщення і провести ремонтні роботи. Вирішіть задачу.
3. Громадянин Іспанії у зв’язку з остаточним виїздом за межі України, де він знаходився на роботі 20 місяців, бажає вивезти товарів на суму 50.000 грн. Чи може він це зробити уникнувши їх оподаткування, якщо його заробітна плата становила 5.000 грн. на місяць?
4. Гр. Б. 30 років, здатний за своїми діловими якостями, освітнім рівнем і станом здоров’я виконувати завдання, покладені на митну службу України, виявив бажання працювати на митниці, про що і написав відповідну заяву. Але під час перевірки з’ясувалось, що він мав судимість за вчинення умисного злочину. Чи може бути задоволене його бажання? Відповідь обгрунтуйте.
5. При в`їзді на територію України консулу, що прямує до консульства для виконання службових обов`язків, з боку представника органу митної влади було запропоновано заповнити митну декларацію і оглянути багаж. Оцініть правомірність дій представника митниці. Чи зобов`язаний консул надавати багаж для огляду? Порівняйте порядок здійснення огляду автотранспортного засобу за Віденською конвенцією 1963 р. і двосторонніми консульськими конвенціями за участю України (використайте 2-3 конвенції за вибором).
Тема 4. Міжнародно-правові основи зовнішньоекономічної діяльності
Задачі
Вирішіть задачі:
1. Мешканець Миколаївської обл. гр. А. з дружиною виїхав на власному автомобілі до Болгарії. Через 1 годину він повернувся до України, намагаючись провезти через митний кордон 4 літри вина та 20 пачок цигарок для власних потреб. Чи може він ввезти зазначені товари із звільненням від оподаткування?
2. Після закінчення операцій з огляду багажу гр. К. і оформлення необхідних документів, митному інспекторові стало відомо про наявність в ньому прихованих предметів, заборонених до переміщення через митний кордон України. Чи може бути за таких підстав проведений переогляд багажу у відсутності власника?
3. Гр. К. в’їхав в Україну на придбаному в Німеччині автомобілі «Lamborgіnі». Митний кордон України він перетнув під час проведення перезмінки на митному посту і тому не пройшов митний контроль. Здійсніть юридичний аналіз ситуації.
Реферат
Напишіть реферат на тему: “Митно-тарифна політика держав та її правове регулювання”
Тема 5. Міжнародно-правове регулювання окремих напрямків митного співробітництва
Задачі
1. Інспектор митної служби 1 рангу Василевський, маючи значний досвід роботи в митних органах вирішив за сумісництвом викладати в Академії митної служби України, а також заснувати приватне підприємство – склад тимчасового зберігання. Чи дозволяє це йому зробити законодавство України? Відповідь обгрунтуйте.
2. Морське торгове судно везе комерційний вантаж з України до Італії під прапором України. Під час митного оформлення працівник митниці у встановленому законом порядку вимагає декларування особистих речей членів екіпажу. Один з членів екіпажу заявляє, що ця процедура незаконна, так як пересікаючи раніше митний кордон на авіатранспорті десятки разів, така процедура не проводилась.Дати правову оцінку ситуації.Чи можна на морському транспорті вимагати пред'явлення для декларування особистих речей членів екіпажу? Що може бути в разі відмови членів екіпажу (одного або ж усіх) подати для декларування інформацію про особисті речі членів екіпажу?
3. На виставку до Голландії з України були вивезені вироби з коштовних каменів строком на 3 роки. Через 2 роки 10 місяців виставка була згорнута і вироби були повернені в Україну. Яким режимом регулюється порядок переміщення товарів через митний кордон України? Чи порушений даний митний режим? Якщо так, то у чому полягають порушення митних правил? Які дії при цьому повинен зробити митний орган?
Теоретичне завдання
Надайте письмову відповідь на такі питання:
1. Поняття «митний кордон» за митним законодавством України.
2. Які основні умови переміщення громадянами України товарів, предметів і транспортних засобів через митний кордон України?
3. Які особливості переміщення іноземної валюти через митний кордон України?
4. Охарактеризуйте способи переміщення товарів?
5. Поняття «контрафактних товарів» за митним законодавством України.
Тема 6. Міжнародно-правове регулювання митних формальностей та митного контролю

Задачі
1. Під час проведення інвентаризації на митному ліцензійному складі митницею виявлено недостачу товарів: двох пилососів та велосипеда, що за складськими документами тут зберігалися. Крім того, виявлено товари, які підлягають вивезенню за межі України в режимі «експорт», що зберігалися понад 12 місяців. Визначте строки зберігання товарів у режимі «митний склад».
2. Благодійна організація вперше отримала від іноземного донора вантаж гуманітарної допомоги (одяг і взуття), після чого письмово звернулася на митницю з проханням про допомогу щодо декларування цього вантажу у зв’язку з тим, що в організації немає працівника, який може здійснити декларування вантажу, та відсутні кошти, щоб укласти договір на декларування зі спеціалізованим підприємством. Визначте організації, які мають декларувати гуманітарні вантажі, а також на яких умовах здійснюється таке декларування. Назвіть види контролю та умови їх проведення для гуманітарних вантажів.
3. При огляді багажу в аеропорту Бориспіль громадянин Франції Андрієнко повідомив митного інспектора, що товар, який він перевозить, є продукцією високих технологій і одержаний він у відкритому космосі на космічному кораблі. Тому визначити країну походження товару у цьому випадку неможливо. З якою метою встановлюється країна походження товару? В якій країні буде вважатися виробленим зазначений товар?
Теоретичне завдання
Надайте грунтовні письмові відповіді на такі питання:
1. Особливості митного контролю за автомобілями перевезеннями.
2. Особливості митного контролю на залізничному транспорті.
3. Особливості митного контролю за міжнародними авіаперевезеннями.
4. Що включає в себе поняття «особистий огляд» за митним законодавством України?

Тема 7. Митні процедури в міжнародному митному праві
Теоретичне завдання
За результатами опрацювання запропонованих нижче Законів України створити словник-глосарій термінів:
1. Закон України “Про захист національного товаровиробника від демпінгового імпорту” від 22.12.1998 р. № 330. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/330-14#Text (зі змінами та доповненнями).
2. Закон України “Про захист національного товаровиробника від субсидованого імпорту” від 22.12.1998 р. № 331. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/331-14#Text (зі змінами та доповненнями).
3. Авторизований економічний оператор: Митний кодекс України від 13.03.2012 р. (гл. 2). URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/4495-17
Реферат
Напишіть реферат за однією із запропонованих тем:
1. Зв'язок економічної інтеграції з міжнародним митним правом.
2. Суб'єкти міжнародного митного права.
3. Територія в міжнародному митному праві.
Тема 8. Міжнародно-правове регулювання співробітництва держав у сфері боротьби з митними правопорушеннями
Задачі
1. Благодійна організація вперше отримала від іноземного донора вантаж гуманітарної допомоги (одяг і взуття), після чого письмово звернулася на митницю з проханням про допомогу щодо декларування цього вантажу у зв’язку з тим, що в організації немає працівника, який може здійснити декларування вантажу, та відсутні кошти, щоб укласти договір на декларування зі спеціалізованим підприємством. Визначте організації, які мають декларувати гуманітарні вантажі, а також на яких умовах здійснюється таке декларування. Назвіть види контролю та умови їх проведення для гуманітарних вантажів.
НЕМАЄ 2. Із Польщі на адресу ТОВ “Корунд” прибуло 15 т. цибулі. Цибулю записали в накладній як суху приправу, що переправляється в непридатному для перевезення контейнері. За час перевезення цибуля зіпсувалася, а представник ТОВ “Корунд” відмовився від товару. Здійсніть юридичну оцінку ситуації?
НЕМАЄ 3. При проведенні митного контролю потягу “Київ-Софія” Ануфрієв ні усно, ні письмово не заявив про наявність у нього будь-якої валюти. Це здалося інспектору підозрілим, а оскільки часу до відправлення потягу не залишилося, то він здійснив адміністративне затримання Ануфрієва. Після цього отримав по телефону дозвіл заступника начальника митниці на проведення особистого огляду, під час якого в Ануфрієва виявлено 10 000 дол. США. Як слід кваліфікувати дії інспектора і Ануфрієва? Дайте юридичну оцінку ситуації з посиланням на відповідні норми чинного законодавства.
Завдання
Надайте письмову відповідь на такі питання:
1. Які особи, наділені правом складати протоколи про порушення митних правил?
2. За наявності яких обставин посадова особа митного органу не має права здійснювати провадження у справі про порушення митних правил?
3. Особливості виконання постанови у справі про порушення митних правил щодо осіб, які проживають або перебувають за межами України.
Контрольні завдання
Є 3й варіант. Можна замовити ваш варіант контрольної роботи за додаткову оплату.
Студент виконує контрольну роботу індивідуально в письмовому вигляді відповідно до вказівок і запропонованих варіантів завдань.
Контрольна робота складається з теоретичних та практичних завдань.
Щоб виконати завдання контрольної роботи, потрібно опрацювати рекомендовані джерела.
Варіант контрольної роботи студент вибирає за першою літерою свого прізвища (див. таблицю).

Перша літера прізвища студента Номер варіанта контрольної роботи
А, Б 1
В, Г, 2
Д, Е, 3
Є, Ж, 4
3, І, Ї, Й, 5
К,Л, 6
М, Н, 7
О, П, 8
Р, С, 9
Т, У, 10
Ф, X, 11
Ц, Ч, 12
Ш, Щ 13
Ю, Я 14

ВАРІАНТИ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ
ВАРІАНТ 1
Надати письмово відповіді на питання

1. Поняття та види джерел міжнародного митного права.
2. Кодифікація, уніфікація і гармонізація в міжнародному митному праві.
3. Міжнародна конвенція “Про спрощення та гармонізацію митних процедур” як основний кодифікований міжнародний правовий акт у міжнародному митному праві.

Задачі:
1. Під час передвиборчої кампанії посадові особи одного з органів доходів і зборів виявили бажання вступити в політичну партію і подали відповідні заяви в її місцевий осередок. Після роз’яснення керівництва митного органу про неприпустимість подібних дій, обурені працівники оголосили страйк з приводу обмеження їх прав і заблокували роботу митниці. Здійсніть юридичний аналіз ситуації.
2. Інспектор митної служби 1 рангу В. маючи значний досвід роботи в митних органах вирішив за сумісництвом викладати в Академії митної служби України, а також заснувати приватне підприємство – склад тимчасового зберігання. Чи дозволяє це йому зробити законодавство України?

ВАРІАНТ 2
Надати письмово відповіді на питання
1. Поняття класифікації та кодування товарів у митних цілях. Їх значення для розвитку міжнародної торгівлі.
2. Діяльність Всесвітньої митної організації з управління Міжнародною конвенцією “Про гармонізовану систему опису та кодування товарів” від 14 червня 1983 р.

Задачі
1. Гр. Б. 30 років, здатний за своїми діловими якостями, освітнім рівнем і станом здоров’я виконувати завдання, покладені на митну службу України, виявив бажання працювати на митниці, про що і написав відповідну заяву. Але під час перевірки з’ясувалось, що він мав судимість за вчинення умисного злочину. Чи може бути задоволене його бажання?
2. Гр. С. є власником приватного митного ліцензійного складу Чопської митниці. Чи може бути переведений його батько на посаду начальника Чопської митниці?

ВАРІАНТ 3
Надати письмово відповіді на питання
1. Поняття митних преференцій. Країна походження товарів: поняття, значення.
2. Універсальні міжнародні договори, що регулюють порядок визначення країни походження товарів.
3. Спеціальні міжнародні договори, що регулюють порядок визначення країни походження товарів.

Задачі
1. Після закінчення операцій з огляду багажу гр. К. і оформлення необхідних документів, митному інспекторові стало відомо про наявність в ньому прихованих предметів, заборонених до переміщення через митний кордон України. Чи може бути за таких підстав проведений переогляд багажу у відсутності власника?
2. Мешканець Миколаївської обл. гр. А. з дружиною виїхав на власному автомобілі до Болгарії. Через 1 годину він повернувся до України, намагаючись провезти через митний кордон 4 літри вина та 20 пачок цигарок “Marlboro” для власних потреб. Чи може він ввезти зазначені товари із звільненням від оподаткування?

ВАРІАНТ 4
Надати письмово відповіді на питання
1. Поняття і загальна характеристика міжнародного співробітництва держав у сфері боротьби з митними правопорушеннями.
2. Міжнародна конвенція про взаємне адміністративному сприянні в запобіганні, розслідуванні та припиненні митних правопорушень, 1977 р. (“Найробійська конвенція”)
3. Міжнародна конвенція про спрощення і гармонізацію митних процедур, 1999 р. (“Кіотська конвенція”).

Задачі
1. Громадянин України Терещук, який займався підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи, у пункті митного пропуску відмовився показати митному інспектору вміст своєї валізи. Більше того, Терещук пригрозив, що зведе з митником рахунки, коли останній не буде знаходитись при виконанні службових обов’язків. Працівник поліції, який прибув на митний пост, провів Терещука до чергового ВВС і його начальник виніс постанову про притягнення Терещука до адміністративної відповідальності у вигляді адміністративного арешту. Чи правомірні дії посадових осіб? Дайте правовий аналіз ситуації.
2. Під час проведення інвентаризації ліцензійного складу митниці був виявлений несупроводжуваний багаж, який перебував на складі понад 40 днів. Чи може орган доходів і зборів провести його огляд?
3. Під час здійснення митного контролю в супроводжуваному багажу гр. О. були виявлені речі заборонені до переміщення в Україну. В пояснені гр. О. зазначив, що це багаж його знайомого і йому нічого не було відомо про його вміст. Здійсніть юридичний аналіз ситуації.

ВАРІАНТ 5
Надати письмово відповіді на питання
1. Поняття митних формальностей в міжнародному митному праві. Класифікація митних формальностей.
2. Загальні умови застосування митних формальностей.
3. Митні формальності, що передують митної декларації.
4. Митні формальності, пов'язані з приміщенням товарів під митну процедуру.

Задачі
1. Завідуюча вагоном-рестораном потягу міжнародного сполучення Київ Варшава придбала для реалізації пасажирам 50 пляшок пива і 10 пляшок коньячних виробів. Чи підлягають декларуванню ці товари?
2. Підприємство «Укртелеком» з поважних причин не змогло у повному обсязі задекларувати вантаж, який ввозиться на митну територію України безпосередньо під час переміщення його через митний кордон. Чи може митниця випустити вантаж у вільний обіг у спрощеному порядку після подання неповної декларації?
3. При проведенні огляду багажу гр. З. працівник митниці на підставі даних реєстру товарів, що містять об’єкти права інтелектуальної власності, виявив ознаки того, що товари, пред’явлені для митного контролю, є контрафактними. У зв’язку з цим митне оформлення було призупинено, а товари були розміщені на складі тимчасового зберігання. З’ясуйте наступні дії митного органу при виявлені контрафактних товарів.

ВАРІАНТ 6
Надати письмово відповіді на питання
1. Митна процедура “тимчасовий допуск”.
2. Митна процедура “вільна зона”.
3. Митна процедура “повернення”.
4. Митна процедура “знищення”.

Задачі
1. Гр. Б. придбав за кордоном телевізор «Loewe». При ввезенні на митну територію України в аеропорту «Бориспіль» він з’ясував, що цей товар підлягає обкладенню податками і зборами, на що грошей у нього не вистачило. Зазначений товар був переданий для зберігання на склад митного органу, але гр. Б. протягом одного року за ним так і не з’явився. Здійсніть юридичний аналіз ситуації.
2. Українська фігуристка зайняла перше місце і отримала золоту медаль на Олімпійських іграх. Чи підлягає ця нагорода оподаткуванню при ввезенні на митну територію України?
3. Громадянин Іспанії у зв’язку з остаточним виїздом за межі України, де він знаходився на роботі 20 місяців, бажає вивезти товарів на суму 50000 грн. Чи може він це зробити уникнувши їх оподаткування, якщо його заробітна плата становила 5000 грн на місяць?

ВАРІАНТ 7
Надати письмово відповіді на питання
1. Поняття та принципи митного контролю.
2. Форми проведення митного контролю.
3. Об'єкти митного контролю.

Задачі
1. Гр. Д. придбав на інтернет-аукціоні Ebay ноутбук Compaq Presario-2100 вартістю 180 євро. Доставка в Україну у міжнародному поштовому відправленні коштувала 15 євро. Чи підлягає цей товар оподаткуванню при перетині митного кордону України?
2. При огляді багажу в аеропорту Бориспіль громадянин Франції А. повідомив митного інспектора, що товар, який він перевозить, є продукцією високих технологій і одержаний він у відкритому космосі на космічному кораблі. Тому визначити країну походження товару в цьому випадку неможливо. З якою метою встановлюється країна походження товару? В якій країні буде вважатися виробленим зазначений товар?
3. Харківське приватне підприємство «Фрутіс» оформило в Одеському морському порту в митний режим транзиту в Росію 30 т. бананів, але в зазначений строк вантаж в митницю призначення доставлений не був. Здійсніть юридичний аналіз ситуації.

ВАРІАНТ 8
Надати письмово відповіді на питання
1. Міжнародне співробітництво з питань державної митної справи.
2. Співробітництво органів доходів і зборів України з органами доходів і зборів суміжних держав.

Задачі
1. Гр. К. в’їхав в Україну на придбаному в Німеччині автомобілі «Lamborgіnі». Митний кордон України він перетнув під час проведення перезмінки на митному посту і тому не пройшов митний контроль. Здійсніть юридичний аналіз ситуації.
2. Приватне підприємство отримало вантаж меблів, який до завершення митного оформлення був розміщений на складі підприємства і опечатаний митним інспектором. Однак наступного дня в одній з кімнат приміщення прорвало трубу опалення. Директор підприємства дав розпорядження зірвати митні пломби, перенести вантаж в інше приміщення і провести ремонтні роботи. Здійсніть юридичний аналіз ситуації.
3. Гр. Л. мешкаючи в одному з прикордонних регіонів, ввіз в Україну автомобіль “Lotus” поза місцем розташування органів доходів і зборів з ухиленням від митного контролю і зберігав його у власному гаражі протягом двох років. При спробі продати автомобіль він не мав відповідних документів і був затриманий. Здійсніть юридичний аналіз ситуації.

ВАРІАНТ 9
Надати письмово відповіді на питання
1. Митні анклави та ексклави в історії міжнародного митного права.
2. Митні зони на території Європи.
3. Інститут прилеглої митної зони.

Задачі:
1. Під час передвиборчої кампанії посадові особи одного з органів доходів і зборів виявили бажання вступити в політичну партію і подали відповідні заяви в її місцевий осередок. Після роз’яснення керівництва митного органу про неприпустимість подібних дій, обурені працівники оголосили страйк з приводу обмеження їх прав і заблокували роботу митниці. Здійсніть юридичний аналіз ситуації.
2. Інспектор митної служби 1 рангу В. маючи значний досвід роботи в митних органах вирішив за сумісництвом викладати в Академії митної служби України, а також заснувати приватне підприємство – склад тимчасового зберігання. Чи дозволяє це йому зробити законодавство України?

ВАРІАНТ 10
Надати письмово відповіді на питання
1. Правовий режим виключної економічної зони та континентального шельфу.
2. Поняття митного сервітуту.
3. Форми співпраці і взаємодопомоги держав у боротьбі з контрабандою наркотичних засобів і психотропних речовин.

Задачі
1. Після закінчення операцій з огляду багажу гр. К. і оформлення необхідних документів, митному інспекторові стало відомо про наявність в ньому прихованих предметів, заборонених до переміщення через митний кордон України. Чи може бути за таких підстав проведений переогляд багажу у відсутності власника?
2. Мешканець Миколаївської обл. гр. А. з дружиною виїхав на власному автомобілі до Болгарії. Через 1 годину він повернувся до України, намагаючись провезти через митний кордон 4 літри вина та 20 пачок цигарок “Marlboro” для власних потреб. Чи може він ввезти зазначені товари із звільненням від оподаткування?

ВАРІАНТ 11
Надати письмово відповіді на питання
1. Митні зони на території Європи.
2. Створення й діяльність Міжнародного бюро з перекладу та видання митних правил і тарифів різних держав.

Задачі
1. Після закінчення операцій з огляду багажу гр. К. і оформлення необхідних документів, митному інспекторові стало відомо про наявність в ньому прихованих предметів, заборонених до переміщення через митний кордон України. Чи може бути за таких підстав проведений переогляд багажу у відсутності власника?
2. Мешканець Миколаївської обл. гр. А. з дружиною виїхав на власному автомобілі до Болгарії. Через 1 годину він повернувся до України, намагаючись провезти через митний кордон 4 літри вина та 20 пачок цигарок “Marlboro” для власних потреб. Чи може він ввезти зазначені товари із звільненням від оподаткування?

ВАРІАНТ 12
Надати письмово відповіді на питання
1. Спеціальні митні процедури.
2. Переміщення пасажирів.
3. Переміщення міжнародних поштових відправлень.
4. Переміщення вантажів допомоги.

Задачі
1. Гр. Б. 30 років, здатний за своїми діловими якостями, освітнім рівнем і станом здоров’я виконувати завдання, покладені на митну службу України, виявив бажання працювати на митниці, про що і написав відповідну заяву. Але під час перевірки з’ясувалось, що він мав судимість за вчинення умисного злочину. Чи може бути задоволене його бажання?
2. Гр. С. є власником приватного митного ліцензійного складу Чопської митниці. Чи може бути переведений його батько на посаду начальника Чопської митниці?

ВАРІАНТ 13
Надати письмово відповіді на питання
1. Документи та відомості, що подаються митним органам при прибутті на митну територію.
2. Принцип законності митного контролю.
3. Принцип поваги прав і свобод суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності.
4. Принцип співробітництва митних органів з учасниками торговельної діяльності.

Задачі
1. Гр. К. в’їхав в Україну на придбаному в Німеччині автомобілі «Lamborgіnі». Митний кордон України він перетнув під час проведення перезмінки на митному посту і тому не пройшов митний контроль. Здійсніть юридичний аналіз ситуації.
2. Приватне підприємство отримало вантаж меблів, який до завершення митного оформлення був розміщений на складі підприємства і опечатаний митним інспектором. Однак наступного дня в одній з кімнат приміщення прорвало трубу опалення. Директор підприємства дав розпорядження зірвати митні пломби, перенести вантаж в інше приміщення і провести ремонтні роботи. Здійсніть юридичний аналіз ситуації.
3. Гр. Л. мешкаючи в одному з прикордонних регіонів, ввіз в Україну автомобіль “Lotus” поза місцем розташування органів доходів і зборів з ухиленням від митного контролю і зберігав його у власному гаражі протягом двох років. При спробі продати автомобіль він не мав відповідних документів і був затриманий. Здійсніть юридичний аналіз ситуації.

ВАРІАНТ 14
Надати письмово відповіді на питання
1. Принцип законності митного контролю.
2. Принцип поваги прав і свобод суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності.
3. Принцип співробітництва митних органів з учасниками торговельної діяльності.

Задачі
1. Гр. К. в’їхав в Україну на придбаному в Німеччині автомобілі «Lamborgіnі». Митний кордон України він перетнув під час проведення перезмінки на митному посту і тому не пройшов митний контроль. Здійсніть юридичний аналіз ситуації.
2. Приватне підприємство отримало вантаж меблів, який до завершення митного оформлення був розміщений на складі підприємства і опечатаний митним інспектором. Однак наступного дня в одній з кімнат приміщення прорвало трубу опалення. Директор підприємства дав розпорядження зірвати митні пломби, перенести вантаж в інше приміщення і провести ремонтні роботи. Здійсніть юридичний аналіз ситуації.
3. Гр. Л. мешкаючи в одному з прикордонних регіонів, ввіз в Україну автомобіль “Lotus” поза місцем розташування органів доходів і зборів з ухиленням від митного контролю і зберігав його у власному гаражі протягом двох років. При спробі продати автомобіль він не мав відповідних документів і був затриманий. Здійсніть юридичний аналіз ситуації.
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту,
тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати
можна дізнатись у автора цієї роботи ...

Щоб переглянути інформацію про автора
натисніть на посилання нижче і...
Зачекайте секунд...
Дивіться також:



Форма входа Реєстрація
Запам'ятати мене Забув пароль ?
Реклама

Топ 10 авторів
lessonz lessonz 4275
В'ячеслав ID:217
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 4275
  • Зареєстрований: 07.07.2011
vipbond vipbond 3609
Вікторія Петрівна ID:74
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 3609
  • Зареєстрований: 09.01.2011
k_alena k_alena 2317
Елена ID:565
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 2317
  • Зареєстрований: 11.07.2012
Ангелина Ангелина 2138
Ангелина ID:213
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 2138
  • Зареєстрований: 05.07.2011
olga olga 1466
Ольга ID:184
  • Стать:Женщина
  • Группа: Продавці
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1466
  • Зареєстрований: 03.06.2011
uliya uliya 1449
Юлія Олександрівна ID:197
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1449
  • Зареєстрований: 19.06.2011
FPM-2007 FPM-2007 1023
Стороженко Андрій Юрійович ID:1255
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1023
  • Зареєстрований: 17.08.2014
Viktor Viktor 918
Віктор ID:273
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 918
  • Зареєстрований: 26.09.2011
mars1814 mars1814 868
Олександр ID:104
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 868
  • Зареєстрований: 16.02.2011
Nayka Nayka 546
Светлана ID:235
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 546
  • Зареєстрований: 27.07.2011
Статистика



Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0



Всі партнери



Студенський каталог готових робіт © 2024 - Усі права застережено
Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали, які розміщені користувачами.