Меню сайту

Нові користувачі
daria14sp
Користувачі
11.04.2024
tim
Користувачі
02.04.2024
Марina
Автори робіт
26.03.2024
Zaituna
Користувачі
24.03.2024
vasylko777
Користувачі
22.03.2024
Скільки буде 2+2 x 2=


аватар
Великий Олександр Анатолійович

Рейтинг: 10
аватар
Жукова Вікторія Сергіївна

Рейтинг: 10
Костюк Вікторія Миколаївна

Рейтинг: 16
аватар
Штогрін Роман Андрійович

Рейтинг: 10
Бабій Катерина Сергіївна

Рейтинг: 19.9
аватар
Фенюк Олена Миколаївна

Рейтинг: 16

Замовляйте роботи у професіоналів






Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права
або ж є проблеми з її достовірністю
повідомте про це адміністратора

Українська мова (МАУП)


Контрольна робота
K-20778

Завдання 1
Шановні студенти!
Вибираючи один варіант із кількох запропонованих, треба повністю відтворювати (або підкреслювати, виділяти курсивом) той вислів, як ви вважаєте правильним, наприклад: Відповідь: наші думки збігаються – наші погляди співпадають (або ж: наші думки збігаються). Укладаючи документи, звіряйте свої знання із прикладами, поданих у бібліотеці „Зразки ділових документів” (але не списуйте їх!), а також використовуйте сталі вирази з додатку відповідно до описуваної ситуації. Словосполучення в останній вправі треба перекладати на основі словників, а не дослівно. Вам стане в пригоді будь-який російсько-український словник великого обсягу чи такі видання: Шевчук С. В. Українське ділове мовлення: Навчальний посібник. – К.2006 (чи інші видання); Шевчук С. В. Російсько-український словник ділового мовлення, – К., 2011 (чи інші видання).
Заява
1. Оберіть правильний варіант вислову.
Прийняти на роботу у плановий відділ – зарахувати на роботу до планового відділу; вступати в інститут – вступати до інституту; у двох примірниках – у двох екземплярах; автобіографія на двох сторінках – автобіографія на двох аркушах – автобіографія на двох листках; особистий листок з обліку кадрів – особовий листок з обліку кадрів; довідка про стан здоров’я (форма №....) – медична довідка; у зв’язку з браком – у зв’язку зі вступом у шлюб – у зв’язку з одруженням; ЗОШ № 12 м. Києва Дніпровського району – ЗОШ № 12 Дніпровського району м. Києва.
Ректорові ...університету професору Ткаченко Андрієві Олеговичу – Ректорові ...університету професору Ткаченкові А.О. – Ректору ...університету професору Ткаченко А.О. – Ректору ... університету професорові Ткаченку А.О. – Ректору ... університету професору Ткаченку А.О.
2. Який із фрагментів заяви правильний?
1. а) Прошу допустити мене до здачі вступних іспитів на перший курс юридичного факультету Київського нацуніверситету ім. Т. Шевченко.
б) Прошу допустити мене до здачі вступних іспитів на перший курс юридичного факультета Київського університета ім. Т. Г. Шевченка.
в) Прошу допустити мене до складання іспитів для вступу на перший курс юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
2. а) Прошу дати мені відпустку на 5 днів без збереження заробітної плати для здавання екзаменаційної сесії в НАУ з 10 по 14 червня 2011 р.
б) Прошу надати мені відпустку на 5 днів без збереження заробітної плати через екзаменаційну сесію у НАУ з 10 по 14 червня 2011 р.
в) Прошу надати мені відпустку тривалістю 5 днів без збереження заробітної плати у зв’язку зі складанням іспитів, передбачених екзаменаційною сесією в Національній академії управління (НАУ), з 10 по 14 червня 2011 р.
3. а) Прошу надати мені відпустку за свій власний рахунок на 24 дні з 10 липня 2011 р. для лікування в санаторії після операції.
б) Прошу надати мені відпустку за власний рахунок тривалістю 24 дні, з 10 липня по 2 серпня 2011 року для відбування санаторного післяопераційного лікування.
в) Прошу надати мені відпустку за свій особистий рахунок на 24 дні з 10 липня по 2 серпня 2011 року, для санаторного післяопераційного лікування.
3. Відредагуйте речення:
1.Прошу дать мені обов’язково отлучку, так як я хочу женитися на три дні. Робітник Піскун. 2. Прошу зняти мене з гуртожитку. 3.Прошу вас відпустити мене в больницю із зубами. 4. Прошу правління виділити мені путівку для оздоровлення ревматизму. 5. Я давно хворію романтичним запаленням сердечного м’яза і мені потрібна путівка на курорт. 6. Прошу дати дозвіл побудувати гараж для моєї жінки на машину, котра проживає разом зі мною.
4. Складіть заяву на ім’я керівника вашої установи з проханням: а) про надання матеріальної допомоги з обґрунтуванням потреби в такій допомозі; б) перевести заявника на іншу посаду.
5. Перекладіть сталі словосполучення українською мовою:
Без видимой причины, жесткие условия, в порядке исключения, в строгом смысле слова, влечь за собой, между тем, находить отображение, за неимением, подведение итогов, предъявлять требования.

Завдання 2
Шановні студенти!
Вибираючи один варіант із кількох запропонованих, треба повністю відтворювати (або підкреслювати, виділяти курсивом) той вислів, як ви вважаєте правильним, наприклад: Відповідь: наші думки збігаються – наші погляди співпадають (або ж: наші думки збігаються).
Автобіографія
1. Оберіть правильний варіант вислову.
Народитися в селі Підгірці – народитися в селі Підгірцях; поступити до інституту – вступити до інституту – поступити в інститут; завідувач аптекою – завідувач аптеки – завідуючий аптекою – завідуючий аптеки; одержати спеціальність економіст – набути фаху економіста –отримати фах економіст; вступити на курси інформатики – влаштуватися на курси інформатики – піти на курси інформатики; працювала на посаді фельдшер-лаборант – працювала на посаді фельдшера-лаборанта – працювала на посаді фельдшерки-лаборантки; знаходитися у відпустці – перебувати у відпустці – бути у відпустці; навчатися на економічному факультеті зі спеціальності – навчатися на економічному факультеті на спеціальності – навчатися на економічному факультеті за фахом...
2. Відредагуйте фрагменти автобіографій.
1. Я, Петренко Надія, народилась в сім ’ ї службових в 1978 році, 25 жовтня, в м. Чигирині.
2. Матір – Ляшенко Алла Генадієвна, народилася 1964 року (7 вересня) в Білій Церкві. За фахом – директор продовольчого магазина.
3. Тато – Ляшенко Євгеній Васильович, народився 1960 року (11 серпня) у Василькові. За фахом він водій. Працює водієм автомашини в м. Володимир-Волинську.
4. Мати – Волинець Ольга Василіївна, працює в Українському науково-навчальному центрі. Керівник по проектах.
5. З 2001 року я займаюся мовою програмування.
6. Брат, Скупейко Леонід, за спеціальністю – лікар, але працює в приватній фірмі як директор.
3. Складіть автобіографію (див. лекцію 7.2).
Резюме
4. Відредагуйте фрагменти резюме
І. 1. Сімейний статус: холостий. 2. Сімейний стан: заміжня (без дітей). 3. Сімейний стан: незаміжній.
ІІ. 1. Мета: працювати професіональним перекладачем. 2. Мета: виконавчим директором спільного підприємства „Промінь”. 3. Мета: робота юрисконсульта в фінансовій сфері. 4. Мета: художник-дизайнер для роботи за комп’ютером. 5. Мета: робота викладачем на кафедрі філософії.
ІІІ. 1. Мови: англійська – вільно;
німецька, французька – добре;
італійська – базові навички;
російська, українська – рідні.
2. Особисті якості: відповідальна, організована, ініціативна, комунікабельна, ціленаправлена, пунктуальна, приємна зовнішність, бажання працювати.
3. Непогано розбираюся в комп’ютерних програмах, можу видалити любий вірус.
4. В досконалості знаю ПК, відповідально відношусь до роботи.
5. Виконувала такі функції: праця з клієнтами, ведення діловодства, ведення особистих справ, ділове листування, пошук та підбір персоналу (розміщеня вакансій в ЗМІ, проведення співбесід з кандидатами, адаптація нових співробітників).
5. Укладіть від свого імені резюме на обняття вакантної посади з Вашого фаху.

Завдання 3
Шановні студенти!
Вибираючи один варіант із кількох запропонованих, треба повністю відтворювати (або підкреслювати, виділяти курсивом) той вислів, як ви вважаєте правильним, наприклад: Відповідь: наші думки збігаються – наші погляди співпадають (або ж: наші думки збігаються).
Наказ
1. Оберіть правильний варіант вислову.
Призначити на посаду – назначити на посаду; визначити посадовий оклад – встановити посадовий оклад – установити посадовий оклад; випробний термін – випробувальний строк – випробувальний термін; оклад 2000 гривень на місяць – оклад 2000 гривень за місяць – оклад 2000 гривень в місяць – оклад в 2000 гривень за місяць; проект наказу погоджено – проект наказу узгоджено – проект наказу погоджений; відмінити раніше виданий наказ – скасувати раніше виданий наказ; винести подяку – оголосити подяку – скласти подяку; під час відсутності заступника – за відсутності заступника; контроль за виконанням наказу положити (на кого) – контроль за виконанням наказу покласти (на кого) – контроль за виконанням наказу довірити (кому) – контроль за виконанням наказу доручити (кому); згідно штатного розпису – згідно зі штатним розкладом – згідно зі штатним розписом.
2. Виправте ненормативні засоби вислову у фрагментах наказів.
1. Призначити :
Гаврилюк Нонну Генадієвну на посаду касирки, призначивши заробітню платню – тисячу дев’ятсот гривнів щомісяця.
2. Призначити :
Денисенко Андрія Григорійовича на посаду завідувачем кафедри. Установлений посадовий оклад 3000 гривень.
3. Призначити :
Дениса Ігоревича ДАНЬКІВА на посаду менеджера по торгівлі з 12 грудня з однотижневим випробуванням та з встановленням окладу в 2000 гривень.
4. З наказом ознайомлен.
3. Знайдіть у фрагменті наказу лексичні помилки, зокрема приклади мовної надлишковості і недостатності. Відредагуйте речення.
Звільнити :
Степаненко Аллу Петрівну, оператора машинолічильного бюро, за прогули 4 і 5 травня ц.р. без поважливої причини.
Підстава: ... 2. Виписка з протоколу засідання профкому профспілки від 10 травня ц.р.
Проект наказу узгоджено:
Відділ кадрів
Характеристика
4. Оберіть правильний варіант вислову.
Характеристика викладача – характеристика на викладача;
учбовий заклад – навчальний заклад;
навчатися з фаху – вчитися за фахом – вчитися за спеціальністю; опанувати професію – опанувати професією – освоїти професію;
опанувати новий маршрут – освоїти новий маршрут;
підвищує фаховий рівень – постійно підвищує свій професійний рівень – підвищує свій професіональний рівень;
користуватися авторитетом у колективі – мати авторитет у колективі – мати авторитет серед колективу;
користуватися повагою колег – користуватися повагою серед колег – користуватися повагою в колег – мати шану в колег;
здобула спеціальність юрист – здобула фах юрист – набула фаху юриста;
виявити себе як гарний фахівець – виявити себе гарним фахівцем – виявити себе грамотним фахівцем – проявити себе грамотним фахівцем.
5. Виправте помилки, спричинені нерозрізненням значень слів-паронімів.
1. Виявила зацікавленість до предметів гуманітарного профілю. 2. Перевагу надавала природничим наукам. 3. За час роботи у фірмі проявив себе грамотним економістом. 4. Вирізняється фактичністю і доброзичливістю у ставленні до колег. 5. Відповідає за підбір кадрів. 6. Має організаційний хист. 7. Виявив глибинні знання з усіх предметів. 8. Брала участь у виховних закладах.
6. Виправте помилки, спричинені неправильною побудовою однорідного ряду.
1. Має авторитет серед колег і артистичні дані. 2. Має почесну відзнаку Президента України і двох дітей. 3. Виявила інтерес і активність до університетських заходів. 4. Протягом навчання виявляв активність у громадській та суспільно корисній роботі. 5. З повагою ставилася до викладачів та їхньої думки.
7. Складіть характеристику на працівника фірми чи установи.

Завдання 4
Шановні студенти!
Вибираючи один варіант із кількох запропонованих, треба повністю відтворювати (або підкреслювати, виділяти курсивом) той вислів, як ви вважаєте правильним, наприклад: Відповідь: наші думки збігаються – наші погляди співпадають (або ж: наші думки збігаються).
Доповідна записка
1. Оберіть правильний фрагмент вислову:
Згідно з рішенням – згідно рішення – згідно рішенню;
у відповідності з рішенням – у відповідності до рішення – відповідно до рішення;
вважаю необхідним – уважаю за потрібне – вважаю за необхідне;
прийняти щодо Петрова І.В. суворі міри дисциплінарної відповідальності – вжити щодо Петрова І.В. суворих заходів дисциплінарного впливу – вжити до Петрова І.В. суворі міри дисциплінарної відповідальності.
2. Ви – комендант студентського гуртожитку. Складіть доповідну записку на ім’я керівника навчального підрозділу, наприклад декана факультету або директора (ректора) інституту, про недотримання студентами правил внутрішнього розпорядку в гуртожитку.
Пояснювальна записка
3. Оберіть правильний фрагмент вислову:
залік з психології – залік із курсу „Психологія” – залік з „Психології”;
не була на заняттях – не була присутня на заняттях – була відсутньою на заняттях;
заняття з української ділової мови – заняття української ділової мови – пара з української ділової мови – пара української ділової мови;
залік з психології – залік із курсу „Психологія” – залік з „Психології”;
іспит з статистики – екзамен з статистики – іспит зі статистики – екзамен по статистиці;
довідка видана лікарем-лором – довідка видана лікарем-оториноларингологом – довідка видана отоларингологом;
не з’явився в університет – не з’явився на заняття – не прийшов до університету;
запізнитися по сімейним обставинам – спізнитися за сімейними обставинами – запізнитися через сімейні обставини – запізнитися за сімейними обставинами.
4. Складіть пояснювальну записку Вашому начальникові з приводу скарги, поданої на Вас клієнтом.
5. Перекладіть сталі словосполучення українською мовою:
Бросать на произвол судьбы, в противном случае, жесткий контроль, в целях предотвращения, во что бы то ни стало, принести вред, меры по предупреждению, понести потери, прилагать все усилия, привлекать к ответственности.

Завдання 5
Шановні студенти!
Вибираючи один варіант із кількох запропонованих, треба повністю відтворювати (або підкреслювати, виділяти курсивом) той вислів, як ви вважаєте правильним, наприклад: Відповідь: наші думки збігаються – наші погляди співпадають (або ж: наші думки збігаються).
Оголошення. Запрошення
1. Оберіть правильний варіант вислову:
Інформацію надсилати за факсом: (044) 234-45-67 – інформацію надсилати на факс: (044) 234-45-67; документи подавати за адресою – документи подавати на адресу; звертатися за адресою – звертатися на адресу; за додатковою інформацією дзвоніть по телефону... – додаткова інформація – телефоном... – за додатковою інформацією телефонуйте за номером... – по додаткову інформацію звертайтеся на номер...; вартість навчання – 1200 грн. за місяць – вартість навчання становить 1200 грн. на місяць; магазин працює від 10.00 до 19.00 – магазин працює з 10.00 до 19.00 – магазин працює від 10.00 по 19.00; шоу за участю зірок – шоу з участю зірок – шоу при участі зірок; курси по підготовці офіс-менеджерів – курси для підготовки офіс-менеджерів; явка співробітників обов’язкова – присутність співробітників обов’язкова; відбудеться виставка-ярмарка – працюватиме виставка-ярмарок – проходитиме виставка-ярмарок; з доставкою на дім – з доставкою додому.
2. Складіть оголошення про День відчинених дверей у вашому навчальному закладі.
3. Складіть запрошення на будь-який захід (концерт, творчий вечір, презентація тощо). (Див. лекцію 7.4.)
Довідка
4. Оберіть правильний варіант вислову:
Пані Швець Ніна Михайлівна дійсно навчається в... – Пані Швець Ніна Михайлівна навчається в...; Оберіть правильну форму вислову в довідці.
Обіймати посаду – посідати посаду; працювати менеджером – працювати на посаді менеджера; видати довідку для подання в ЖЕК – видати довідку для пред’явлення в ЖЕК – видати довідку для ЖЕКу – видати довідку для подання до ЖЕК.
5. Відредагуйте речення
1. Довідку видано для подання в РУ ГУ МВС України Дніпровського району в м. Києві. 2. Пан ... обіймає посаду головного менеджера з місячною платнею дві тисячі сімсот (2700) гривень на місяць. 3. Довідку видано для подання за місцем праці. 4. Видана для подання за місцем потреби. 5. Пільгами по прибутковому податку не користується. 6. Пан ... був оглянутий участковим лікарем п. Альбінською Т. М. 7. Видано для подання в Дарницький воєнкомат м. Києва. 8. Видана Стеценку Георгію Фоковичу в тім, що він звільнений з роботи на 5 днів. Діагноз – удар лівого коліна правої ноги. 9. Довідка видана Кирилюк Марині Миколаївні, що вона дійсно працює у відпустці по догляду за дитиною. 10. Довідка. Видана водію професіональної пожежної частини. В тому, що він получав місячну зарплату дві тисячі сто грн. для пред’явлення учбовому закладу.
6. Складіть довідку про те, що ви навчаєтесь на ІІІ курсі інституту... і працюєте на 0, 5 ставки лаборантом кафедри...

Завдання 6
Шановні студенти!
Вибираючи один варіант із кількох запропонованих, треба повністю відтворювати (або підкреслювати, виділяти курсивом) той вислів, як ви вважаєте правильним, наприклад: Відповідь: наші думки збігаються – наші погляди співпадають (або ж: наші думки збігаються).
Протокол. Витяг із протоколу
1. Який фрагмент протоколу правильний?
а)
Порядок денний:
1. Про виробничу практику студентів ІІ курсу на базовому підприємстві.
2. Стан успішності студентів І курсу в І семестрі 2011 – 2012 навч. року.
б)
Порядок денний:
1. Про виробничу практику студентів ІІ курсу на базовому підприємстві.
2. Про стан успішності студентів І курсу в І семестрі 2011 – 2012 навч. року.
в)
Порядок денний:
1. Проведення виробничої практики студентів ІІ курсу на базовому підприємстві.
2. Стан успішності студентів І курсу в І семестрі 2011 – 2012 навч. року.
2. Проаналізуйте фрагменти протоколів. Виправте речення:
1. На зборах присутні 26 чоловік і 3 слюсарі. 2. Слухали: Підгірного В. А. в присутності голови правління Ткачука О. Л., який запевнив присутніх, що більше не буде зловживати спиртними напоями. 3. Така огорожа не забезпечувала випадків крадіжок. Це було виявлено членами народного контролю і прийняті міри. 4. Результати нашої роботи стоять під загрозою виконання. 5. Ухвалили: Заборонити всім курцям палити в робочому приміщенні і брати приклад з п. Котика К. А., який постйно курить в коридорі.
3. Складіть витяг із протоколу засідання профкому (уточніть, якого саме підприємства чи установи). Зміст витягу: питання про взяття кількох працівників підприємства (установи) на квартирний облік розв’язали позитивно.
4. Перекладіть сталі словосполучення українською мовою:
бросаться в глаза, жесткий диск, в равной степени, ввиду того, что, для вида (видимости), находиться в помещении, на протяжении двух лет, наверстать упущенное, вы правы, привлекать к работе.

Завдання 7
Шановні студенти!
Вибираючи один варіант із кількох запропонованих, треба повністю відтворювати (або підкреслювати, виділяти курсивом) той вислів, як ви вважаєте правильним, наприклад: Відповідь: наші думки збігаються – наші погляди співпадають (або ж: наші думки збігаються).
Доручення
1. Оберіть правильний варіант вислову:
Довіряю отримати – дозволяю отримати – доручаю одержати – доручаю отримати;
Грошові кошти – грошові засоби – кошти;
грошовий перевод на суму … – грошовий переказ на суму …;
виступати в якості довіреної особи – виступати як довірена особа;
представляти інтереси довірителя – репрезентувати інтереси довірителя – обороняти інтереси довірителя;
підпис затверджую – підпис завіряю – підпис посвідчую – підпис засвідчує – розпис засвідчує;
Я, Стецюк В.П., довіряю Петренко М.Т. отримати мою зарплатню за серпень 2000 р. - Я, Стецюк Віктор Петрович…, доручаю Петренку Максимові Тимофійовичу, отримати належну мені зарплату за серпень місяць 2000 р. - Я, Стецюк Віктор Петрович, …, доручаю Петренкові Максиму Тимофійовичеві, …, отримати належну мені зарплату за серпень 2000 року.
Доручення діє до 15 травня 2012 року – Доручення дійсне (чинне) до
15 травня 2012 року – Доручення правомірне до 15 травня 2012 року.
2. Складіть офіційне доручення на отримання канцтоварів методистом кафедри політології Савченком І. М.
3. Складіть приватне доручення на отримання вашим колегою належної вам заробітної плати.
Розписка
4. Оберіть правильний варіант вислову.
Бувший в ужитку – уживаний в ужитку – що був в ужитку; вищевказані матеріальні цінності – вищезазначені матеріальні цінності; обіцяю повернути цю суму – обіцяю віддати цю суму – зобов’язуюся віддати цю суму – зобов’язуюся повернути цю суму; одержав ось такі речі – одержав слідуючі речі – одержав наступні речі – одержав такі речі.
5. Який фрагмент розписки правильний?
а) Я, Авксентьєв Сергій Васильович, одержав від Пирогової Ганни Борисівни 200 гривень. Цю суму обов’язково поверну до 20 вересня 2012 р.; б) Я, Авксентьєв Сергій Васильович, одержав від Пирогової Ганни Борисівни двісті (200) гривень. Зобов’язуюся повернути цю суму до 20 вересня 2012 року. ; в) Я, Авксентьєв Сергій Васильович, одержав від Пирогової Ганни Борисівни 200 гривень. Як обов’язкова людина зобов’язуюсь дану суму повернути до 20 вересня 2012 р.; г) Я, Авксентьєв Сергій Васильович, одержав від Пирогової Ганни Борисівни 200 гривень. Запевняю, що всю суму поверну до 20 вересня 2012 р.
6. Складіть розписку про одержання на складі матеріальних цінностей (визначте самостійно, яких саме).

Завдання 8
Шановні студенти!
Вибираючи один варіант із кількох запропонованих, треба повністю відтворювати (або підкреслювати, виділяти курсивом) той вислів, як ви вважаєте правильним, наприклад: Відповідь: наші думки збігаються – наші погляди співпадають (або ж: наші думки збігаються).
Лист
При виконанні завдань у пригоді стануть наведені зразки ділових листів.
Зразки ділових листів
Шановний Максиме Григоровичу!
Щиро вдячні Вам за запрошення нашого інституту стати співорганізатором науково-практичної конференції "Актуальні проблеми профорієнтації та професійного навчання безробітних у сучасних умовах життя".
Зі свого боку передбачаємо запросити до участі у конференції викладачів інституту.
З повагою ректор ІПКМ Підпис К.Г.Федорика
Шановний Кудрявський Михайле Петровичу!
Щиро вітаю Вас із 55-ою річницею визволення України від фашистських загарбників!
Бажаю Вам доброго здоров’я, благополуччя, довгих років життя на землі, яку Ви захистили. Хай щастить Вам завжди і в усьому, бо ми народ, який перемогти неможливо.
Низько вклоняюсь Вам за Ваш ратний і трудовий подвиг.
З глибокою повагою (підпис) О.Омельченко
Київський міський голова
Шановні друзі!
З великою приємністю вітаю вас із першим солідним ювілеєм – десятиріччям газети “Хрещатик”. Ваше свято започатковує низку ювілеїв видань, які з’явилися на хвилі демократизації нашого суспільства і виступали з яскравими публікаціями, що наближали незалежність України. Незалежність, десятиріччя якої ми відзначатимемо наступного року.
Найголовніше, що за всі ці роки газета не втратила державницьких позицій. Вона рішуче й послідовно виступає за утвердження демократичних принципів життя суспільства, за проведення економічних реформ, які дадуть змогу Україні гідно увійти в сім’ю європейських народів. Виступи газети – завжди оперативні, актуальні, часто дошкульні, але, як правило, об’єктивні, зумовлені небайдужістю до стану справ у державі.
Тож бажаю колективу редакції не втрачати набутого, глибоко, чесно та об’єктивно продовжувати головну справу – бути правдивими літописцями часу, патріотами України. Зичу вам ще багато ювілеїв, гострого пера і любові читачів.
Віктор Ющенко,
прем’єр-міністр України
1. Визначте правильні форми звертання, уживані в діловому листуванні.
Пане директор – пане директоре – пан директор;
вельмишановний професоре – вельмишановний професор – вельмишановний пане професоре;
шановний пане суддя – шановний пан суддя – шановний пане судде;
високодостойний пан міністр – високодостойний пане міністре;
пане Василь Іванович - пане Василю Івановичу – пане Іване;
шановний добродій Дубич - шановний добродію Дубичу – шановний добродію Дубич;
шановна пані Олено Григорівно – шановна пані Олено.
2. Відредагуйте речення:
1. За неправильні дії касира автостанції просимо вибачення, які надалі повторюватися не будуть (із відповіді на скаргу). 2. Групою контролю відкрито чимало недоліків у роботі вузла зв’язку, чим самим нанесено матеріальних збитків державі майже на 5 тис. гривень. 3. Персонал свою роботу виконує недбало: в коридорах негігієнічна чистота, нема інвентарю для прання – мила.
4. Заготскот приймає свиней від індивідуальних здавачів, які мають вищу і середню вгодованість. 5. Направляється тов. Ковнір для проходження медичної комісії, яка буде працювати вихователем.
3. Складіть лист-подяку будь-якій організації (або особі) за благодійний внесок (або щось інше) від імені директора навчального закладу або будь-якої іншої особи.
4. Складіть лист на ім’я директора друкарні „Райдуга” з проханням виготовити для вашого підприємства рекламну продукцію (визначте самостійно, яку саме і в якому обсязі).
5. Перекладіть сталі словосполучення українською мовою:
В затруднении, в соответствии с законом, вводить в заблуждение, до сих пор, находиться в документе, оказать помощь, предоставить место, прибегать к суровым мерам, принимать участие, через некоторое время.
Ціна

120

грн.
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту,
тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати
можна дізнатись у автора цієї роботи ...

Щоб переглянути інформацію про автора
натисніть на посилання нижче і...
Зачекайте секунд...
Дивіться також:



Форма входа Реєстрація
Запам'ятати мене Забув пароль ?
Реклама

Топ 10 авторів
lessonz lessonz 4275
В'ячеслав ID:217
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 4275
  • Зареєстрований: 07.07.2011
vipbond vipbond 3609
Вікторія Петрівна ID:74
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 3609
  • Зареєстрований: 09.01.2011
k_alena k_alena 2317
Елена ID:565
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 2317
  • Зареєстрований: 11.07.2012
Ангелина Ангелина 2138
Ангелина ID:213
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 2138
  • Зареєстрований: 05.07.2011
olga olga 1466
Ольга ID:184
  • Стать:Женщина
  • Группа: Продавці
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1466
  • Зареєстрований: 03.06.2011
uliya uliya 1449
Юлія Олександрівна ID:197
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1449
  • Зареєстрований: 19.06.2011
FPM-2007 FPM-2007 1023
Стороженко Андрій Юрійович ID:1255
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1023
  • Зареєстрований: 17.08.2014
Viktor Viktor 918
Віктор ID:273
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 918
  • Зареєстрований: 26.09.2011
mars1814 mars1814 868
Олександр ID:104
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 868
  • Зареєстрований: 16.02.2011
Nayka Nayka 546
Светлана ID:235
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 546
  • Зареєстрований: 27.07.2011
Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0



Всі партнери



Студенський каталог готових робіт © 2024 - Усі права застережено
Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали, які розміщені користувачами.