Меню сайту

Нові користувачі
sokolovatp
Автори робіт
29.12.2020
камилла
Користувачі
14.12.2020
Valeriia
Користувачі
12.12.2020
Діана
Користувачі
09.12.2020
Свєта
Користувачі
03.12.2020
Оцініть цей сайт


аватар
Панишева Л. Ф.

Рейтинг: 10
аватар
Васюк Тетяна Борисівна

Рейтинг: 10
Анна Юрьевна

Рейтинг: 53.2
Лось Валерій Володимирович

Рейтинг: 16
аватар
Зубко Катерина

Рейтинг: 10
Козловський Вадим Леонідович

Рейтинг: 10

Замовляйте роботи у професіоналів






Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права
або ж є проблеми з її достовірністю
повідомте про це адміністратора

Кадровий менеджмент на підприємстві громадського харчування


Дипломна
K-16562

Вступ
1. Теоретичні аспекти кадрового менеджменту підприємства
1.1. Характеристика основних положень змісту кадрового менеджменту
1.2. Розробка кадрової політики
1.3. Основні етапи планування персоналу
1.4. Оптимізація чисельності персоналу підприємства
1.5. Висновки
2. Практичні засади кадрового менеджменту на підприємстві громадського харчування
2.1. Організаційно-економічна характеристика ресторану готельного комплексу “Дніпро”
2.2. Аналіз діяльності управлінського персоналу ресторану “Дніпро”
2.3. Характеристика основних напрямів в кадровій роботі підприємства
2.4. Особливості стимулювання робітників підприємства, як елемент управління персоналом
2.5. Висновки
3. Шляхи вдосконалення кадрового менеджменту на підприємстві громадського харчування
3.1. Роль команди як етап вдосконалення кадрової політики
3.2. Удосконалення способів добору персонала та типові помилки
3.3. Удосконалення кадрової роботи на підприємстві
Загальні висновки і пропозиції
Список використаної літератури

Становлення ринкових відносин в Україні вже сьогодні поставило цілий ряд нових задач, вирішення яких неможливе на базі підходів та методів, які були традиційними в епоху адміністративно-командної системи за часів існування СРСР. Особливе значення набули сьогодні питання перебудови кадрової роботи, системи управління, та переосмислення ролі персоналу у діяльності підприємства, зокрема підприємств громадського харчування.
Досвід діяльності багатьох зарубіжних компаній демонструє, що однією з найважливіших складових ефективної діяльності фірми є високий рівень уваги до працівників. Враховуючи важливе значення організаційної культури на життєдіяльність підприємства, кадрові та управлінські органи повинні першочергову увагу приділяти саме удосконаленню кадрової роботи.
Бажаним є застосування підприємством політики з максимальним врахуванням інтересів та потреб кожного працівника для максимально продуктивного виконання задач, що покладені на нього.
Підприємству необхідно всіляко розвивати систему мотивації для кожного працівника, яка б включала в себе матеріальне та нематеріальне стимулювання. Система мотивації повинна бути комплексною, диференційованою, гнучкою та оперативною.
Підприємству потрібно якнайбільше уваги приділяти підвищенню кваліфікації працівників, що призведе до підвищення якості продукції, що виробляється на цьому підприємстві.
Досвід іноземних підприємств показує, що вкладання грошей у підготовку молодих кадрів є однією з найвигідніших інвестицій. Підприємству потрібно розвивати систему підготовки молоді в навчальних закладах.
Отже, ресторан “Дніпро” як і будь-яке інше підприємство, повинне використовувати всі наявні інструменти функціонування в ринкових умовах для свого розвитку і для розвитку економіки України в цілому.
Перелік графічного матеріалу
Таблиця 1.1 Методи комплексної системи відбору персоналу
Таблиця 1.2 Порівняльний аналіз джерел наймання персоналу
Рис. 2.1. Організаційна структура готельного комплексу «Дніпро».
Таблиця 2.1 Економічні показники діяльності підприємства ресторанного комплексу «Дніпро»
Таблиця 2.2 Динаміка змін об’єму реалізації послуг за 2002-2004 роки.
Рис. 2.2 Динаміка об’єму реалізації послуг за 2002-2004 роки
Таблиця 2.3 Розрахунок показників фінансової стійкості ресторану “Дніпро”
за 2002-2004рр.
Таблиця 2.4 Розрахунок показників платоспроможності ресторану “Дніпро”
за 2002-2004рр.
Таблиця 2.5 Розрахунок показників ділової активності підприємства – ресторану “Дніпро” за 2002-2004рр.
Таблиця 2.6 Розрахунок показників рентабельності підприємства – ресторану “Дніпро” за 2002-2004рр.
Таблиця 2.7 Система стимулювання в ресторані «Дніпро»
Рис. 3.1 Фактори, що впливають на ефективність роботи команди.
Рис 3.2 Залежність результативності від професійної якості працівників.
Рис. 3.3 Ступінь відповідності вимог компанії і характеристик шукача
Ціна

50

грн.
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту,
тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати
можна дізнатись у автора цієї роботи ...

Щоб переглянути інформацію про автора
натисніть на посилання нижче і...
Зачекайте секунд...
Дивіться також:



Форма входа Реєстрація
Запам'ятати мене Забув пароль ?
Реклама

Топ 10 авторів
lessonz lessonz 4275
В'ячеслав ID:217
  • Стать:Чоловік
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 4275
  • Зареєстрований: 07.07.2011
vipbond vipbond 3057
Виктория Петровна ID:74
  • Стать:Жінка
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 3057
  • Зареєстрована: 09.01.2011
k_alena k_alena 2317
Елена ID:565
  • Стать:Жінка
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 2317
  • Зареєстрована: 11.07.2012
Ангелина Ангелина 2138
Ангелина ID:213
  • Стать:Жінка
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 2138
  • Зареєстрована: 05.07.2011
olga olga 1466
Ольга ID:184
  • Стать:Жінка
  • Группа: Продавці
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1466
  • Зареєстрована: 03.06.2011
uliya uliya 1449
Юлія Олександрівна ID:197
  • Стать:Жінка
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1449
  • Зареєстрована: 19.06.2011
FPM-2007 FPM-2007 1023
Стороженко Андрій Юрійович ID:1255
  • Стать:Чоловік
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1023
  • Зареєстрований: 17.08.2014
Viktor Viktor 918
Віктор ID:273
  • Стать:Чоловік
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 918
  • Зареєстрований: 26.09.2011
mars1814 mars1814 868
Олександр ID:104
  • Стать:Чоловік
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 868
  • Зареєстрований: 16.02.2011
Nayka Nayka 546
Светлана ID:235
  • Стать:Жінка
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 546
  • Зареєстрована: 27.07.2011
Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



Всі партнери




Студенський каталог готових робіт © 2021 - Усі права застережено
Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали, які розміщені користувачами.