Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права або ж є проблеми з її достовірністю повідомте про це адміністратора
Оцінка операційних витрат підприємства
Курсова
№ K-18042
Вступ Розділ 1. Теоретико – методологічні аспекти оцінки операційних витрат та їх впливу на ефективність господарської діяльності 1.1. Економічна сутність операційних витрат на підприємстві 1.2. Класифікація операційних витрат та методи калькулювання операційних витрат продукції 1.3. Методологія оцінки операційних витрат та їх впливу на ефективність господарської діяльності Розділ 2. Прикладні аспекти формування і оцінки операційних витрат ват «пздг «золотоніське» 2.1. Організаційно – економічна характеристика ВАТ «ПЗДГ «Золотоніське» 2.2. Оцінка операційних витрат за їх елементами на підприємстві 2.3. Комплексний аналіз операційних витрат на підприємстві Розділ 3. Шляхи і резерви зниження операційних витрат ват «пздг «золотоніське» та їх вплив на ефективність господарської діяльності Висновки Список використаних джерел Додатки
В економічній літературі зустрічається багато визначень терміну «витрати», оскільки основи сучасного бачення витрат було закладено ще у XIX столітті. У XX столітті вводяться у науковий обіг різні види витрат, витрати вивчаються як об’єкт обліку і контролю. Витрати – це грошове вираження величини економічних ресурсів підприємства у застосованій і споживаній формах, необхідних для здійснення його виробничо-господарської діяльності і досягнення поставленої мети. Витрати відіграють суттєву роль у діяльності кожного підприємства: обмежують його прибуток, є основою ціноутворення, визначають можливість використання цінових методів у конкурентній боротьбі. Класифікація витрат – це поділ їх на класи на основі певних загальних ознак об’єктів і закономірних зв’язків між ними. Існує безліч класифікацій витрат за різними ознаками: для прийняття рішень, для процесу контролю, для визначення операційних витрат продукції тощо. Існує декілька методів калькулювання продукції, основними з яких є позамовний, попередільний, нормативний, фактичний, змішаний та інші. Аналізуючи операційні витрати продукції, розв’язують такі основні задачі: оцінка виконання плану за собівартістю продукції в цілому по підприємству, а також по окремих видах продукції; вивчення причин відхилення фактичних затрат від планових у розрізі статей, а також за окремими видами і групами продукції; пошук резервів зниження операційних витрат продукції та розробка відповідних заходів щодо їх використання. Аналіз витрат було проведено на основі фінансової і оперативної інформації базового підприємства ВАТ «ПЗДГ «Золотоніське». ВАТ "Племінний завод - дослідне господарство "Золотонiське" є багатогалузевим сільськогосподарським виробником. Виробнича спецiалiзацiя - вирощування та реалiзацiя племінного молодняку, одержання здорового приплоду, досягнення високої молочної продуктивності, а також вирощування та реалiзацiя зерна, цукрових буряків i іншої сільськогосподарської продукції. Зроблений аналіз його діяльності свідчить про позитивні тенденції щодо збільшення вартості майна, оборотного, необоротного і власного капіталу, валового доходу. Негативною зміною є зниження чистого доходу і прибутку підприємства, але його рентабельність, не дивлячись на це все ж залишається на досить високому рівні. Зроблений аналіз також свідчить про достатню ліквідність і платоспроможність, а також фінансову стійкість підприємства. Проведений аналіз витрат засвідчив наступні тенденції: - загальна сума витрат підприємства залежить від обсягу виробництва, тому в 2010 році зростає, а в 2011 році знижується; - в загальній структурі витрат найбільшу питому вагу займають витрати на виробництво, а в структурі витрат на виробництво найбільша питома вага – за матеріальними витратами; - аналіз витрат за елементами виявив, що підприємство допустило перевитрати по матеріалам, і витратам на обслуговування виробництва і виявило економію по витратах на оплату праці і відрахуваннях на соціальні заходи; - аналіз витрат на 1 грн. реалізованої продукції показав, що на підприємстві спостерігається значення показника більше 1 в 2009 і 2010 році, а те, що підприємство залишається прибутковим досягнуто за рахунок значної суми інших операційних доходів. Для зниження витрат пропонується: 1) покращити технологію вирощування озимої пшениці; 2) впровадити нові методи вирощування цукрового буряку; 3) впровадити удосконалення складу кормів худобі. Отже, запропоновані заходи дозволять підприємству знизити витрати і збільшити прибутковість на 1243,72 тис.грн. в розрахунку на рік.
Ціна
60
грн.
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту, тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати можна дізнатись у автора цієї роботи ...
Щоб переглянути інформацію про автора натисніть на посилання нижче і...
Зачекайте
секунд...
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту, тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати можна дізнатись у автора цієї роботи