Меню сайту

Нові користувачі
sasha2006
Користувачі
19.11.2024
Ліза
Користувачі
12.11.2024
nitro76
Користувачі
12.10.2024
sofap17156
Автори робіт
29.09.2024
Marishka
Автори робіт
19.09.2024
Який курс найскладніший?


аватар
Мороз Давид петрович

Рейтинг: 10
аватар
Лактіонова Є.А

Рейтинг: 10
аватар
Петрович Інна Василівна

Рейтинг: 16
аватар
Васюк Тетяна Борисівна

Рейтинг: 10
аватар
Вікторія Миколаївна

Рейтинг: 10
аватар
Олійник Артур Михайлович

Рейтинг: 16

Замовляйте роботи у професіоналів






Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права
або ж є проблеми з її достовірністю
повідомте про це адміністратора

Економічний аналіз 2(МАУП) найновіший


Контрольна робота
K-28524

КОМПЛЕКС РОБІТ ВИКОНАНІ ЗА ЦІЄЮ МЕТОДИЧКОЮ: https://na-5-5.com.ua/wp-content/uploads/2024/03/Практичні-завдання-з-методичними-вказівками-до-виконання-та-самостійна-робота-студентів-1-8.pdf

(посилання копіюйте і вставляйте у свій браузер).

При замовленні контрольних - тести (160 ідповідей) в бонус.

ПОЧАТОК ТАКИЙ:

Модуль 1. Предмет і види економічного аналізу.
Тема 1.3 Місце економічного аналізу в системі наук
Практичне заняття
Робота в аудиторії
1.Історичні джерела економічного аналізу.
2. Місце економічного аналізу в системі наукових знань.
3. Значення і роль економічного аналізу в умовах ринкової економіки.
4. Особливості макро- , мікроекономічного аналізу в умовах ринкових відносин.
5. Проблеми й перспективи розвитку економічного аналізу.
Контрольні запитання
1. Основні етапи розвитку економічного аналізу.
2.Зв’язок економічного аналізу з іншими науками і навчальними дисциплінами.
3. Економічний аналіз і його значення в умовах ринку.
Завдання 1.
1. Розкрити зв'язок аналізу і синтезу як логічних прийомів мислення з
іншими розумовими операціями: абстрагуванням, узагальненням,
формуванням висновків.
2. Висловити своє розуміння логіки аналітичного дослідження як методу сходження від абстрактного до конкретного.
3. Навести приклади використання методу сходження від абстрактного до конкретного в аналізі господарської діяльності.
Завдання 2. У вигляді схеми зобразити взаємозв'язки економічного аналізу з бухгалтерським обліком, аудитом, статистикою.
Рекомендована форма виконання завдання (на прикладі взаємозв'язку економічного аналізу з економічною теорією):
Є ПРОДОВЖЕННЯ.

ТЕСТИ
І рівень складності

1. Аналіз у перекладі з грецької означає:
1) розкладання
2) узагальнення
3) порівняння
4) групування

2. Предметом економічного аналізу є:
1) окремі економічні явища, процеси, проблеми, питання, показники
2) складові мікросередовища підприємства
3) фінансово-господарська діяльність підприємств і установ
4) оцінювання ефективності інвестицій в підприємство

3. Об’єктом економічного аналізу є:
1) виробничі і фінансові процеси на підприємстві
2) складові мікросередовища підприємства
3) фінансово-господарська діяльність підприємств і установ
4) окремі економічні явища, процеси, проблеми, питання, показники

4. Загальносистемний аналіз поділяється на:
1) внутрішній і зовнішній
2) агропромисловий і маркетинговий
3) стратегічний і морфологічний
4) економіко-правовий і виробничо-технологічний

5. Аналіз економічних показників починають з:
1) визначення динаміки показника
2) визначення динаміки головних факторів
3) виявлення кількісного впливу головних факторів
4) структури показника

6. Конкретні числові вирази економічних явищ і процесів у економічному аналізі називаються:
1) середні величини
2) відносні величини
3) абсолютні величини
4) звичайні величини

7. Величини, які встановлюються шляхом порівняння двох або декількох абсолютних величин в економічному аналізі називаються:
1) середні величини
2) відносні величини

3) абсолютні величини
4) звичайні величини

8. Найпоширеніший прийом в економічному аналізі є:
1) групування
2) порівняння
3) графічний
4) балансовий

9. Прийом аналізу, який полягає у формуванні з масиву даних, що аналізуються, класифікаційних груп за ознаками називається:
1) порівняння
2) балансовий
3) графічний
4) групування

10. Для відображення розвитку аналізованого показника у часі застосовують:
1) групування
2) побудову рядів динаміки
3) середні величини
4) балансовий метод аналізу

11. Порівняння фактичних даних з плановими має на меті:
1) визначення реалістичності планових показників
2) виявлення резервів виробництва
3) встановлення ступеня виконання плану
4) виявлення впливу факторів на виконання плану

12. Прийом елімінування включає методи:
1) аналізу, синтезу, порівняння
2) аналізу, ланцюгових підстановок, обчислення різниць
3) ланцюгових підстановок, обчислення різниць, індексний
4) балансовий, порівняння, індексний

13. Під час здійснення факторного аналізу методом ланцюгових підстановок, у першу чергу, підлягають заміні параметри:
1) основні
2) якісні
3) кількісні
4) похідні

14. Етап здійснення економічного аналізу, в якому складається програма, готують макети таблиць і визначають його виконавців називається:
1) основний
2) проміжний
3) попередній
4) заключний

15. Етап здійснення економічного аналізу, який передбачає заповнення таблиць, визначення факторів і розрахунок їх впливу на значення показників називається:
1) попередній
2) основний
3) проміжний
4) заключний

16. Етап здійснення економічного аналізу, в якому узагальнюють наслідки аналізу, вживають конструктивні заходи для використання знайдених резервів виробництва називається:
1) основний
2) проміжний
3) попередній
4) заключний

17. Метод синтезу означає:
1) розкладання цілого на складові частини
2) групування показників
3) узагальнення складових частин в єдине ціле
4) порівняння

18. За способом фіксації інформацію в економічному аналізі класифікують:
1) внутрішня, зовнішня
2) постійна, умовно-постійна, змінна
3) усна, документальна
4) вхідна, вихідна

19. За насиченістю реквізитами інформацію в економічному аналізі класифікують:
1) постійна, умовно-постійна, змінна
2) достатня, недостатня, надлишкова
3) вхідна, вихідна
4) усна, документальна

20. За стадіями створення інформацію в економічному аналізі класифікують:
1) постійна, умовно-постійна, змінна
2) внутрішня, зовнішня
3) усна, документальна
4) вхідна, вихідна

21. За стабільністю інформацію в економічному аналізі класифікують:
1) постійна, умовно-постійна, змінна
2) достатня, недостатня, надлишкова
3) вхідна, вихідна
4) внутрішня, зовнішня

22. За місцем утворення інформацію в економічному аналізі класифікують:
1) постійна, умовно-постійна, змінна
2) достатня, недостатня, надлишкова
3) вхідна, вихідна
4) внутрішня, зовнішня

23. До джерел внутрішніх облікових даних належать:
1) наукові публікації в аналітичних журналах, довідниках
2) бухгалтерський, статистичний та оперативний облік
3) постачальники, посередники
4) конкуренти

24. Рівень освоєння земель визначається як відношення:
1) площі посіву до площі ріллі
2) площі с.-г. угідь до загальної земельної площі
3) площі ріллі до площі с.-г. угідь
4) площі ріллі до загальної земельної площі

25. Рівень розораності земель визначається як відношення:
1) площі посіву до площі ріллі
2) площі с.-г. угідь до загальної земельної площі
3) площі ріллі до площі с.-г. угідь
4) площі ріллі до загальної земельної площі

26. Основні засоби залежно від участі у виробництві поділяють на:
1) виробничі та невиробничі
2) власні та залучені
3) основні та оборотні
4) сільськогосподарського та несільськогосподарського призначення

27. Забезпеченість основними засобами відображають такі показники:
1) фондоозброєність і фондовіддача
2) фондовіддача і фондозабезпеченість
3) фондозабезпеченість і фондоозброєність
4) фондовіддача і фондомісткість

28. Ефективність використання основних засобів відображають такі показники:
1) фондоозброєність і фондовіддача
2) фондовіддача і фондомісткість
3) фондомісткість і фондоозброєність
4) фондомісткість і фондозабезпеченість

29. Фондозабезпеченість – це відношення вартості:
1) основних фондів до вартості валової продукції
2) основних фондів до чисельності працівників
3) основних фондів до площі сільськогосподарських угідь
4) валової продукції до вартості основних фондів

30. Фондоозброєність – це відношення вартості:
1) основних фондів до вартості валової продукції
2) основних фондів до площі сільськогосподарських угідь
3) валової продукції до вартості основних фондів
4) основних фондів до чисельності працівників

31. Фондовіддача – це відношення вартості:
1) основних фондів до площі сільськогосподарських угідь
2) валової продукції до вартості основних фондів
3) основних фондів до вартості валової продукції
4) основних фондів до чисельності працівників

32. Фондомісткість – це відношення вартості:
1) валової продукції до вартості основних фондів
2) основних фондів до вартості валової продукції
3) основних фондів до чисельності працівників
4) основних фондів до площі сільськогосподарських угідь

33. Основними факторами впливу на фондовіддачу є:
1) вартість основних засобів і площа сільськогосподарських угідь
2) вартість валової продукції і основних засобів
3) вартість основних засобів і чисельність працівників
4) вартість валової продукції і чисельність працівників

34. Основним джерелом інформації для аналізу виробництва продукції є:
1) форма № 1 «Баланс»
2) форма № 2 «Звіт про фінансові результати»
3) форма № 50 «Основні економічні показники роботи сільгосппідприємств»
4) форма № 3 «Звіт про рух грошових коштів»
35. Яку продукцію включають в асортиментний обсяг продукції?
1) плановий обсяг продукції
2) фактичний обсяг продукції
3) фактичний обсяг продукції, але не менше планової потреби
4) фактичний обсяг продукції, але не більше планової потреби

36. Головними факторами впливу на зміну валового збору є:
1) посівна площа і урожайність
2) урожайність і продуктивність тварин
3) поголів’я тварин і продуктивність тварин
4) кількість продукції і ціна 1 ц
37. Головними факторами впливу на зміну валового виходу продукції тваринництва є:
1) посівна площа і урожайність
2) урожайність і продуктивність тварин
3) поголів’я тварин і продуктивність тварин
4) кількість продукції і ціна 1 ц
38. До агротехнічних заходів підвищення ефективності виробництва продукції рослинництва відносять:
1) родючість ґрунту, кількість опадів, сівозміни
2) сортооновлення, стимулювання працівників
3) сортооновлення, боротьба зі шкідниками, сівозміни
4) кількість опадів, родючість ґрунту

39. До організаційно-економічних заходів підвищення ефективності виробництва продукції рослинництва відносять:
1) родючість ґрунту, кількість опадів, сівозміни
2) стимулювання працівників, підвищення кваліфікації
3) сортооновлення, сівозміни
4) кількість опадів, родючість ґрунту

40. Головними факторами впливу на собівартість 1ц продукції рослинництва є:
1) сума затрат на 1га і урожайність
2) загальна сума затрат і урожайність

3) сума затрат на 1га і валовий збір
4) сума затрат на одну голову тварин і продуктивність однієї голови
41. Інтенсивними факторами росту виробництва с.-г. продукції є:
1) посівна площа і урожайність
2) поголів’я тварин і продуктивність однієї голови
3) урожайність с.-г. культур і продуктивність тварин
4) посівна площа і сівозміни

42. Екстенсивними факторами росту виробництва с.-г. продукції є:
1) урожайність с.-г. культур і продуктивність тварин
2) поголів’я тварин і продуктивність однієї голови
3) посівна площа і поголів’я тварин
4) посівна площа і сівозміни

43. Попит на продукцію підприємства залежить від:
1) якості, реклами, конкурентоспроможності продукції
2) прибутку, собівартості
3) конкурентоспроможності продукції, собівартості
4) собівартості

44. Валовий прибуток визначається:
1) чистий дохід (виручка) – собівартість реалізованої продукції
2) дохід підприємства – ПДВ
3) чистий прибуток + виручка
4) кількість продукції × ціну 1 ц
45. Змінні витрати – це:
1. витрати, які безпосередньо пов’язані з виробництвом певного виду продукції
2. витрати, які прямо обчислюють на одиницю продукції
3. витрати, загальна сума яких за певний час залежить від обсягу виробленої продукції
4. витрати, загальна сума яких не залежить від обсягу виробленої продукції
46. Платоспроможність підприємства – це:
1) здатність підприємства відповідати за зобов’язаннями
2) здатність перетворювати активи у грошову форму
3) фінансовий результат від реалізації
4) наявність грошей в касі

47. Оборотний капітал – це:
1) виробничі запаси, дебіторська заборгованість, грошові кошти і готова продукція
2) довгострокова дебіторська заборгованість
3) власний капітал

4) залучений капітал
48. Прискорення оборотності оборотних активів призводить до:
1) збільшення тривалості обороту оборотних активів
2) вивільнення оборотних активів для виконання виробничої програми
3) погіршення фінансового стану підприємства
4) залучення оборотних активів у господарський оборот

49. Однакові обсяги випуску продукції за однакові проміжки робочого часу – це:
1) ритмічна робота
2) структура
3) асортимент
4) валова продукція

50. До найбільш ліквідних активів відносять:
1) грошові кошти, поточні фінансові інвестиції
2) готову продукцію, товари
3) грошові кошти, дебіторську заборгованість
4) виробничі запаси

51. Ліквідність балансу характеризує:
1) наявність кредиторської заборгованості
2) платоспроможність підприємства
3) швидкість перетворення активів у гроші
4) здатність підприємства погашати кредити

52. Основним джерелом інформації для аналізу фінансового стану підприємства є:
1) форма № 50 «Основні економічні показники сільгосппідприємства»
2) форма № 1 «Баланс», форма № 2 «Звіт про фінансові результати»
3) форма № 2 «Звіт про фінансові результати»
4) дані бухгалтерського обліку

53. Оборотні активи підприємства розміщені в:
1) І розділі активу балансу
2) ІІ розділі активу балансу
3) І розділі пасиву балансу
4) ІІ розділі пасиву балансу

54. Власний капітал підприємства розміщений в:
1) І розділі активу балансу
2) ІІ розділі активу балансу
3) І розділі пасиву балансу
4) ІІ розділі пасиву балансу

55. Необоротні активи підприємства розміщені в:
1) І розділі активу балансу
2) ІІ розділі активу балансу
3) І розділі пасиву балансу
4) ІІ розділі пасиву балансу

56. Залучені кошти підприємства розміщені в:
1) ІІ , ІІІ розділах пасиву балансу
2) І і ІІ розділах активу
3) ІІ і ІV розділах пасиву
4) І і ІІ розділах пасиву

57. Перелік усіх видів продукції, яку виробляють, із зазначенням обсягу випуску становить…. продукції.
1) структуру
2) номенклатуру
3) асортимент
4) ритмічність

58. Як зміниться собівартість продукції рослинництва, якщо витрати зростуть, а урожайність зменшиться:
1) збільшиться
2) зменшиться
3) не зміниться
4) всі відповіді правильні

59. Фонд оплати праці за видами продукції залежить від головних факторів:
1) валовий вихід продукції і оплата праці за 1 ц
2) кількість працівників і оплата праці одного працівника
3) затрати, люд.-год, і оплата праці за 1 ц
4) кількість працівників і оплата праці за 1 ц

60. Бухгалтерський баланс – це звіт про стан справ підприємства:
1) за декілька років
2) на певну дату
3) за звітний період
4) за попередній і звітний періоди

61. Показник, що характеризує фінансову стійкість підприємства:
1) рентабельність продажу
2) тривалість обороту оборотних засобів
3) коефіцієнт фінансової залежності
4) фондоозброєність

62. Грошові кошти від операційної діяльності – це:

1. виручка від продажу обладнання
2. виручка від продажу готової продукції
3. отримані дивіденди
4. усі відповіді правильні

63. Показник, що характеризує ефективність використання оборотних активів:
1) рентабельність продажу
2) тривалість одного обороту оборотних засобів
3) коефіцієнт фінансової залежності
4) фондоозброєність

64. Нульова рентабельність діяльності означає, що:
1) собівартість продукції перевищує прибуток
2) прибуток перевищує собівартість продукції
3) Виручка від реалізації продукції та її собівартість рівні
4) діяльність підприємства є збитковою

65. Узагальнюючим фінансовим показником діяльності підприємства є:
1) собівартість
2) прибуток
3) продуктивність праці
4) фондозабезпеченість

66. Резерви виробництва – це:
1) результативні показники виробничої діяльності
2) невикористані можливості зростання та вдосконалення виробництва
3) поточні показники виробничої діяльності
4) затрати, понесені в процесі виробництва

67. Рівень товарності – це:
1. відношення кількості виробленої продукції до реалізованої
2. відношення кількості реалізованої продукції до виробленої у відсотках
3. відношення кількості продукції, яка є на підприємстві до кількості реалізованої продукції
4. правильна відповідь відсутня

68. Цінова конкурентоспроможність – це:
1. ступінь можливого зниження собівартості продукції
2. ступінь можливого зниження товаровиробником ціни на власний товар порівняно з ринковою ціною

3. ступінь можливого підвищення товаровиробником ціни на власний товар порівняно з ринковою ціною
4. ступінь можливого підвищення прибутку

69. Коефіцієнт оборотності обігових коштів характеризує:
1. вартість реалізованої продукції, що припадає на одну гривню оборотних активів
2. середню тривалість одного обороту
3. величину обігових коштів за відпрацьований звітний період
4. розмір виробничих фондів, який припадає на одну гривню реалізованої продукції

ІІ рівень складності

70. Рентабельність продажу залежить від головних факторів:
1) суми чистого прибутку і середньорічної вартості власного капіталу
2) суми валового прибутку і собівартості реалізованої продукції
3) суми чистого прибутку і середньорічної вартості активів
4) суми валового прибутку і виручки від реалізованої продукції

71. Економічний аналіз, суть якого полягає в тому, що майбутній розвиток підприємства передбачають, ґрунтуючись на оцінці можливих змін зовнішнього середовища для прийняття стратегічних рішень називається:
1) попередній (перспективний)
2) наступний (ретроспективний)
3) стратегічний
4) поточний (оперативний)

72. Економічний аналіз, який обґрунтовує цілі, завдання, управлінські рішення з реалізації стратегії підприємства та вибору найефективніших з них називається:
1) попередній (перспективний)
2) наступний (ретроспективний)
3) стратегічний
4) поточний (оперативний)

73. Економічний аналіз, який проводять у процесі виробничого періоду, і він дає можливість своєчасно приймати коригувальні управлінські рішення називається:
1) попередній (перспективний)
2) наступний (ретроспективний)
3) стратегічний

4) поточний (оперативний)
74. Економічний аналіз, який проводять після закінчення повного виробничого процесу, календарного періоду і застосовують для оцінювання результатів роботи називається:
1) попередній (перспективний)
2) наступний (ретроспективний)
3) поточний (оперативний)
4) стратегічний

75. Аналіз, який включає оцінювання ресурсного забезпечення, умов виробництва, процесу виробництва та його результатів називається:
1) виробничо-технологічний
2) маркетинговий
3) соціально-екологічний
4) агропромисловий

76. Аналіз, який розглядає демографію населених пунктів, стан довкілля, житлово-культурні та побутові умови називається:
1) агропромисловий
2) виробничо-технологічний
3) маркетинговий
4) соціально-екологічний

77. Аналіз, який передбачає вивчення ринкових можливостей підприємства, оцінювання конкурентоспроможності його продукції, загальне оцінювання зовнішнього середовища і внутрішнього потенціалу називається:
1) виробничо-технологічний
2) маркетинговий
3) соціально-екологічний
4) агропромисловий

78. Рентабельність власного капіталу залежить від головних факторів:
1) суми чистого прибутку і середньорічної вартості власного капіталу
2) суми валового прибутку і собівартості реалізованої продукції
3) суми чистого прибутку і середньорічної вартості активів
4) суми валового прибутку і виручки від реалізованої продукції

79. Абстрактні величини, за допомогою яких визначається типовий розмір однорідних явищ, в економічному аналізі називаються:
1) середні величини
2) відносні величини

3) абсолютні величини
4) звичайні величини

80. Для аналізу незгрупованих даних використовують середню величину:
1) хронологічну
2) квадратичну
3) арифметичну просту (незважену)
4) арифметичну зважену

81. Для аналізу показників, які в межах сукупності входять до системи інших показників, при чому за ними варіанти аналізованих величин мають неоднакову чисельність, використовують середню величину:
1) хронологічну
2) квадратичну
3) арифметичну просту (незважену)
4) арифметичну зважену

82. Для аналізу показників, які задані дискретно, тобто у формі величин, які характеризують явище на певні моменти або дати, використовують середню величину:
1) арифметичну просту (незважену)
2) арифметичну зважену
3) хронологічну
2) квадратичну

83. Метод аналізу, який полягає у відображенні та аналізуванні двох груп взаємопов’язаних економічних показників називається:
1) порівняння
2) балансовий
3) графічний
4) групування

84. Метод аналізу, який використовують для вивчення у динаміці економічних явищ, що формуються під впливом факторів, кожен з яких схильний до змін у динаміці називається:
1) порівняння
2) балансовий
3) індексний
4) групування

85. Суть прийому елімінування полягає у:
1) розкладанні показника на головні фактори

2) визначенні кількісного впливу головних факторів на зміну показника
3) зіставленні даних звітного періоду з минулими
4) зіставленні фактичних показників з плановими

86. Перемноживши різницю між фактичним і плановим значенням кількісного фактора на значення планового якісного показника, визначаємо:
1) вплив якісного фактора на кількісний показник
2) вплив кількісного фактора на результативний показник
3) вплив якісного фактора на результативний показник
4) вплив кількісного фактора на якісний показник

87. Перемноживши різницю між фактичним і плановим значенням якісного фактора на значення фактичного кількісного показника, визначаємо:
1) вплив якісного фактора на кількісний показник
2) вплив кількісного фактора на результативний показник
3) вплив якісного фактора на результативний показник
4) вплив кількісного фактора на якісний показник

88. Коефіцієнт оновлення основних засобів визначається:
1) відношенням вартості основних засобів на кінець і початок періоду
2) відношенням залишкової вартості до балансової
3) відношенням придбаних чи заново введених у дію основних засобів до балансової вартості на кінець року
4) відношенням вартості вибулих основних засобів до їх балансової вартості на початок року

89. Коефіцієнт зростання основних засобів визначається:
1) відношенням вартості основних засобів на кінець і початок періоду
2) відношенням залишкової вартості до балансової
3) відношенням придбаних чи заново введених у дію до балансової вартості на кінець року
4) відношення вартості вибулих основних засобів до їх балансової вартості на початок року

90. Коефіцієнт вибуття основних засобів визначається:
1) відношенням вартості основних засобів на кінець і початок періоду
2) відношенням залишкової вартості до балансової
3) відношенням придбаних чи заново введених у дію основних засобів до балансової вартості на кінець року
4) відношенням вартості вибулих основних засобів до їх балансової вартості на початок року

91. Коефіцієнт придатності основних засобів визначається:
1) відношенням вартості основних засобів на кінець і початок періоду
2) відношенням залишкової вартості основних засобів до балансової
3) відношенням вартості основних засобів, придбаних чи заново введених у дію, до балансової вартості на кінець року
4) відношенням вартості вибулих основних засобів до їх балансової вартості на початок року

92. Рахуючи відношення кількості працівників, найнятих на роботу, до чисельності працівників підприємства на початок року визначають:
1) коефіцієнт використання запасу праці
2) коефіцієнт найму (надходження) працівників
3) коефіцієнт вибуття робочої сили
4) коефіцієнт трудової активності працівників

93. Рахуючи відношення кількості вибулих працівників до кількості їх на підприємстві на початок року визначають:
1) коефіцієнт використання запасу праці
2) коефіцієнт найму (надходження) працівників
3) коефіцієнт трудової активності працівників
4) коефіцієнт вибуття робочої сили

94. Умовний валовий збір продукції рослинництва визначається:
1) площа (факт) × урожайність (факт)
2) площа (план) × урожайність (факт)
3) площа (факт) × урожайність (план)
4) площа (план) × урожайність (план).

95. Кількісний вплив посівної площі на динаміку валового збору визначається:
1) валовий збір (ум.) – валовий збір (м.р.)
2) валовий збір (ум.) – валовий збір (з.р.)
3) валовий збір (з.р.) – валовий збір (м.р.)
4) валовий збір (м.р.) – валовий збір (з.р.)

96. Вплив фактору продуктивності тварин на зміну валового виходу продукції тваринництва визначається:
1) валове виробництво (ум.) – валове виробництво (м.р.)
2) валове виробництво (з.р.) – валове виробництво (ум.)
3) валове виробництво (з.р.) – валове виробництво (м.р.)
4) валове виробництво (у.р.) – валове виробництво (з.р.)

97. Трудомісткість продукції рослинництва залежить від головних факторів:
1) затрат праці, люд.-год. і продуктивності тварин
2) затрат праці, люд.-год. і валового збору
3) затрат праці, люд.-год. на одну голову тварин і їх продуктивності
4) затрат праці, люд.-год. на 1 га площі і урожайності

98. Трудомісткість продукції тваринництва залежить від головних факторів:
1) затрат праці, люд.-год. і продуктивності тварин
2) затрат праці, люд.-год. і валового збору
3) затрат праці, люд.-год. на одну голову тварин і продуктивності
4) затрат праці, люд.-год. на 1 га площі і урожайності

99. Умовна собівартість 1 ц продукції рослинництва визначається:
1) затрати на 1га (м.р.) / урожайність (з.р.)
2) затрати на 1га (м.р.) / урожайність (м.р.)
3) затрати на 1га (з.р.) / урожайність (м.р.)
4) затрати на одну голову (з.р.) / продуктивність тварин (м.р.)

100. Вплив фактора суми затрат на одну голову на зміну собівартості 1 ц продукції тваринництва визначається:
1) собівартість 1 ц (ум.) – собівартість 1 ц (з.р.)
2) собівартість 1 ц (ум.) – собівартість 1 ц (м.р.)
3) собівартість 1 ц (з.р.) – собівартість 1 ц (м.р.)
4) собівартість 1 ц (з.р.) – собівартість 1 ц (ум.)

101. Стаття витрат «Оплата праці на 1 га» залежить від факторів:
1) затрати праці на 1 га і оплата 1 люд.-год.
2) кількість працівників і оплата праці одного працівника
3) затрати 1 год. на одного працівника і розцінки
4) сума затрат і валовий збір

102. Ретроспективне оцінювання товарної продукції проводять за такими показниками:
1) собівартість, прибуток, рентабельність
2) рентабельність виробництва, рентабельність продажу
3) прибуток на один гектар (1 гол.), рентабельність виробництва, рентабельність продажу
4) валовий збір, урожайність

103. Цінова конкурентоспроможність визначається:
1) цінова конкурентоспроможність = (ціна – собівартість) / ціна

2) цінова конкурентоспроможність = (ціна – собівартість) × собівартість
3) цінова конкурентоспроможність = (прибуток – собівартість) × ціна
4) цінова конкурентоспроможність = (прибуток – собівартість)

104. Як визначити вплив кількості продукції на зміну суми прибутку?
1) відхилення кількості продукції × прибуток на 1 ц (план)
2) відхилення ціни × кількість продукції (факт)
3) відхилення собівартості 1 ц × кількість продукції (факт)
4) кількість продукції × ціну 1 ц

105. Як визначити вплив середньої реалізаційної ціни на зміну суми прибутку?
1) відхилення кількості продукції × прибуток 1 ц (план)
2) відхилення ціни × кількість продукції (факт)
3) відхилення собівартості 1 ц × кількість продукції (факт)
4) кількість продукції × ціну 1 ц

106. Як визначити вплив собівартості продукції на зміну суми прибутку?
1) відхилення кількості продукції × прибуток 1 ц (план)
2) відхилення ціни × кількість продукції (факт)
3) відхилення собівартості 1 ц × кількість продукції (факт)
4) кількість продукції × ціну 1 ц
107. Як визначити умовну суму виручки від реалізації продукції?
1) кількість продукції (план) × ціна (факт)
2) кількість продукції (факт.) × ціна (план)
3) кількість продукції (факт.) × ціна (факт)
4) кількість продукції (план.) × ціна (план)

108. Як визначити вплив суми прибутку на зміну рівня рентабельності?
1) умовний показник – плановий
2) умовний показник – фактичний
3) фактичний показник – умовний
4) плановий показник – фактичний
109. Як визначити факторний вплив собівартості на зміну рівня рентабельності?
1) умовний показник – плановий
2) фактичний показник – умовний
3) фактичний показник – плановий
4) плановий показник – фактичний

110. Коефіцієнт абсолютної ліквідності визначається:
1) платіжні засоби / платіжні зобов’язання
2) найбільш ліквідні активи / платіжні засоби

3) найбільш ліквідні активи / поточні зобов’язання
4) платіжні зобов’язання / платіжні засоби

111. Який коефіцієнт ліквідності характеризує відношення всіх поточних активів до короткострокових зобов’язань?
1) коефіцієнт швидкої ліквідності
2) коефіцієнт абсолютної ліквідності
3) загальний коефіцієнт покриття
4) проміжний коефіцієнт покриття

112. Коефіцієнт фінансової незалежності визначається:
1) власні оборотні засоби / валюта балансу
2) залучені кошти / валюта балансу
3) власні і прирівняні до них кошти / валюта балансу
4) валюта балансу / власні оборотні засоби

113. Коефіцієнт фінансової залежності визначається:
1) власні оборотні засоби / валюта балансу
2) залучені кошти / валюта балансу
3) власні і прирівняні до них кошти / валюта балансу
4) валюта балансу / власні оборотні засоби

114. Який коефіцієнт фінансової стійкості характеризує питому вагу залучених коштів в активах підприємства?
1) коефіцієнт фінансової залежності
2) коефіцієнт фінансової незалежності
3) коефіцієнт забезпечення запасів і витрат власними коштами
4) коефіцієнт співвідношення власних і залучених коштів

115. Який коефіцієнт фінансової стійкості характеризує питому вагу власних і прирівняних до них коштів в активах підприємства?
1) коефіцієнт фінансової залежності
2) коефіцієнт фінансової незалежності
3) коефіцієнт забезпечення запасів і витрат власними коштами
4) коефіцієнт співвідношення власних і залучених коштів

116. Які коефіцієнти фінансової стійкості в сумі складають одиницю?
1) коефіцієнти фінансової залежності і маневреності власного капіталу
2) коефіцієнти фінансової незалежності і фінансової залежності
3) коефіцієнти фінансової залежності і забезпечення запасів і витрат власними коштами
4) коефіцієнт фінансової залежності і співвідношення власних і залучених коштів

117. Який коефіцієнт фінансової стійкості показує, яку частину власного капіталу вкладено в оборотні активи, а яку капіталізовано?
1) коефіцієнт маневреності власного капіталу
2) коефіцієнт фінансової незалежності
3) коефіцієнт фінансової залежності
4) коефіцієнт співвідношення власних і залучених коштів

118. Коефіцієнт оборотності оборотних активів визначається:
1) середньорічна вартість оборотних активів / сума виручки від реалізації
2) 365 днів / вартість оборотних активів
3) сума виручки від реалізації / середньорічна вартість оборотних активів
4) сума виручки / 365 днів

119. Коефіцієнт оборотності оборотних активів показує:
1) скільки днів тривав один оборот оборотних активів
2) скільки разів обернулися за рік оборотні активи
3) скільки оборотних активів припадає на одну гривню виручки від реалізації продукції
4) скільки місяців тривав один оборот оборотних активів

120. Тривалість одного обороту оборотних активів показує:
1) скільки днів тривав один оборот оборотних активів
2) скільки разів обернулися за рік оборотні активи
3) скільки оборотних активів припадає на одну гривню виручки від реалізації продукції
4) скільки місяців тривав один оборот оборотних активів

121. Коефіцієнт завантаження оборотних коштів показує:
1) скільки днів тривав один оборот оборотних активів
2) скільки разів обернулися за рік оборотні активи
3) скільки оборотних активів припадає на одну гривню виручки від реалізації продукції
4) скільки місяців тривав один оборот оборотних активів

122. Тривалість одного обороту оборотних активів визначається:
1) середньорічна вартість оборотних активів / сума виручки від реалізації
2) 365 днів / коефіцієнт оборотності оборотних активів
3) сума виручки від реалізації / середньорічна вартість оборотних активів
4) сума виручки / 365 днів

123. Коефіцієнт завантаження оборотних коштів визначається:
1) середньорічна вартість оборотних активів / сума виручки від реалізації
2) 365 днів / вартість оборотних активів
3) сума виручки від реалізації / середньорічна вартість оборотних активів

4) сума виручки / 365 днів

124. Коефіцієнт загальної платоспроможності визначається:
1) відношення всієї суми оборотних активів / поточні зобов'язання
2) найбільш ліквідні активи / платіжні засоби
3) найбільш ліквідні активи / платіжні зобов’язання
4) платіжні зобов’язання / платіжні засоби

125. Відношенням власного оборотного капіталу до власного капіталу (І р. пасиву балансу) визначається:
1) коефіцієнт забезпечення запасів і витрат власними коштами
2) коефіцієнт маневреності власного капіталу
3) коефіцієнт фінансової залежності
4) коефіцієнт фінансової незалежності

126. Відношенням власного оборотного капіталу до вартості запасів і витрат визначається:
1) коефіцієнт забезпечення запасів і витрат власними коштами
2) коефіцієнт маневреності власного капіталу
3) коефіцієнт фінансової залежності
4) коефіцієнт фінансової незалежності

127. Оптимальне значення коефіцієнта фінансової незалежності:
1) 0,5 і більше
2) 1 і більше
3) менше за 0,5
4) менше за 1

128. Оптимальне значення коефіцієнта фінансової залежності:
1) 0,5 і більше
2) 1 і більше
3) менше за 0,5
4) менше за 1

129. На основі яких показників розраховують коефіцієнт спеціалізації:
1) структури земель
2) вартості валової продукції на одного працівника
3) вартості основних фондів
4) структури товарної продукції

130. Показник, який характеризує продуктивність праці по підприєм- ству:
1) структура земель
2) вартість валової продукції на одного працівника
3) вартість основних фондів

4) структура товарної продукції

131. Рентабельність активів залежить від головних факторів:
1) суми чистого прибутку і середньорічної вартості власного капіталу
2) суми валового прибутку і собівартості реалізованої продукції
3) суми чистого прибутку і середньорічної вартості активів
4) суми валового прибутку і виручки від реалізованої продукції

ІІІ рівень складності

132. Розрахувати рівень рентабельності реалізації молока, якщо чистий дохід від реалізації всієї продукції – 1255 тис. грн, повна собівартість всієї продукції – 980 тис. грн:
1) 0,22%
2) 1,28%
3) 0,78%
4) 28%

133. Визначити цінову конкурентоспроможність картоплі, якщо реалізаційна ціна 1 ц – 1000 грн, собівартість – 620 грн:
1) 0,62
2) 0,38
3) 1,61
4) 0,61

134. Рентабельність продукції 23 % означає, що:
1) на 1 грн витрат одержано 23 грн прибутку
2) на 1 грн витрат одержано 2,3 грн прибутку
3) на 1 грн витрат одержано 0,23 грн прибутку
4) на 1 грн витрат одержано 230 грн прибутку

135. Визначити рівень освоєння землі у відсотках, якщо площа с.-г. угідь у господарстві – 3315 га, а вся земельна площа господарства – 3900 га:
1)1,18%
2) 0,85
3) 85%
4) 118%

136. Визначити рівень розораності земель у відсотках, якщо площа ріллі у господарстві – 1580 га, площа с.-г. угідь – 2900 га:
1) 0,54%
2) 54,5%
3) 1,84%
4) 184%

137. Визначити рівень товарності молока у відсотках, якщо валовий надій становить 1450 ц, реалізовано – 1270 ц:
1) 115%
2) 1,15%
3) 88%
4) 0,88%

138. Розрахувати рівень рентабельності реалізації пшениці, якщо чистий дохід від реалізації всієї продукції – 980 тис. грн, повна собівартість всієї продукції – 720 тис. грн:
1) 36%
2) 0,36%
3) 74%
4) 136%

139. Визначити відсоток внутрішньогосподарського використання пшениці, якщо валовий збір становить 1800 т, реалізовано – 1590 т:
1) 0,89%
2) 12%
3) 114%
4) 89%

140. Визначити цінову конкурентоспроможність гречки, якщо реалізаційна ціна 1 ц – 2200 грн, собівартість – 1620 грн:
1) 0,74
2) 0,36
3) 1,36
4) 0,26

141. Розрахувати трудомісткість виробництва молока, якщо затрати на одну голову – 398 люд.- год., річна продуктивність однієї голови – 36 ц: 1) 11
2) 434
3) 0,09
4) 14328

142. Визначити розмір виручки від реалізації, якщо господарство реалізувало молока молокозаводу – 1245 ц, іншому підприємству – 380 ц, реалізаційна ціна – 250 грн за 1 ц:
1) 311,25 тис. грн
2) 950 тис. грн
3) 406,25 тис. грн
4) 216,25 тис. грн

143. Розрахувати коефіцієнт використання машин у роботі, якщо кількість відпрацьованих машино-днів – 10980, кількість машино-днів перебування в господарстві – 12790:
1) 1,17
2) 0,86
3) 86
4) 0,15

144. Розрахувати додатково можливий збір гречки в центнерах, якщо урожайність у зразковому господарстві регіону – 23 ц/га, а у досліджуваному господарстві – 21 ц/га, фактична посівна площа – 380 га: 1) 7980
2) 8740
3) 8,6
4) 760

145. Визначити рівень товарності озимої пшениці у відсотках, якщо валовий збір становить 2365 ц, реалізовано – 2034 ц:
1) 86%
2) 1,16%
3) 116,2%
4) 0,86%

146. Якщо коефіцієнт змінності роботи тракторів дорівнює 1,2 (тривалість зміни 7 год.) – це означає, що трактори працювали:
1. 12 годин на добу
2. менш ніж в одну зміну
3. 8,4 годин на добу
4. одну зміну

147.Якщо площа під картоплею збільшилася на 10 га, планова урожайність – 140 ц/га, фактична урожайність – 150 ц/га, то як змінився валовий збір за рахунок збільшення площі посіву:
1. збільшився на 1400 ц
2. зменшився на 1400 ц
3. збільшився на 1500 ц
4. зменшився на 1500 ц

148. Розрахувати фондовіддачу основних засобів, якщо вартість валової продукції становить 5290 тис. грн, середньорічна вартість основних засобів – 19430 тис. грн:
1) 0,27
2) 3,67
3) 24720
4) 14140

149. Розрахувати фондоємність основних засобів, якщо вартість валової продукції становить 5290 тис. грн, середньорічна вартість основних засобів – 19430 тис. грн:
1) 0,27
2) 3,67
3) 24720
4) 14140

150. Розрахувати фондоозброєність основними засобами, якщо середньорічна вартість основних засобів – 19430 тис. грн, а кількість працюючих – 2040 осіб:
1) 0,1
2) 21470
3) 9,52
4) 17390

151. Розрахувати коефіцієнт залучення трудових ресурсів у суспільне виробництво, якщо кількість фактично працюючих – 480 осіб, а загальна їх чисельність становить 520 осіб:
1) 0,92
2) 1,08
3) 40
4) 1000

152. Розрахувати коефіцієнт використання трудових ресурсів, якщо протягом року відпрацьовано 104680 люд.-год, а можливий фонд робочого часу становить 132560 люд.-год:
1) 1,27
2) 27880
3) 237240
4) 0,79

153. Розрахувати коефіцієнт використання робочого часу дня, якщо фактично відпрацьовано 6,8 год, а встановлений робочий час зміни – 7 год:
1) 1,03
2) 0,97
3) 0,2
4) 13,8

154. Розрахувати вплив кількості поголів’я на валовий вихід молока, якщо різниця між фактичним і плановим поголів’ям становить (–16), річна планова продуктивність однієї голови – 37 ц, фактична – 38 ц:
1) 608

2) (–592)
3) 592
4) –608

155. Розрахувати вплив урожайності на валовий збір озимої пшениці в центнерах, якщо різниця між фактичною і плановою урожайністю становить 4 ц, планова площа посіву – 128 га, фактична – 120 ц :
1) 512
2) – 480
3) 480
4) – 512

156. Площа під гречкою збільшилася на 20 га, планова урожайність – 20 ц/га, фактична – 21 ц/га. Валовий збір за рахунок збільшення площі посіву змінився:
1) збільшився на 420 ц
2) зменшився на 420 ц
3) зменшився на 400 ц
4) збільшився на 400 ц

157. У минулому році поголів’я стада становило 120 гол., продуктивність однієї голови – 34 ц молока; у звітному році відповідно 140 голів та 36 ц. Розрахувати зміну валового надою за рахунок збільшення продуктивності однієї голови:
1) збільшився на 680 ц
2) збільшився на 280 ц
3) зменшився на 680 ц
4) зменшився на 420 ц

158. Визначити питому вагу власного капіталу в структурі пасиву балансу, якщо підсумок балансу на кінець року 9520 тис. грн, а зобов’язання становлять 4430 тис. грн:
1) 46,5%
2) 0,46%
3) 53,5%
4) 0,53%

159. Розрахувати коефіцієнт концентрації залученого капіталу, якщо власний капітал підприємства – 5090 тис. грн, зобов’язання – 4430 тис. грн, валюта балансу – 9520 тис. грн:
1) 2,15
2) 0,53
3) 1,87
4) 0,47

160. Визначити коефіцієнт абсолютної ліквідності, якщо грошові кошти підприємства становлять 8890 тис. грн, поточні фінансові інвестиції – 2334 тис. грн, поточні зобов’язання – 52850 тис. грн:
1) 0,044
2) 0,212
3) 4,71
4) 0,17
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту,
тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати
можна дізнатись у автора цієї роботи ...

Щоб переглянути інформацію про автора
натисніть на посилання нижче і...
Зачекайте секунд...
Дивіться також:



Реклама

Топ 10 авторів
lessonz lessonz 4275
В'ячеслав ID:217
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 4275
  • Зареєстрований: 07.07.2011
vipbond vipbond 3730
Вікторія Петрівна ID:74
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 3730
  • Зареєстрований: 09.01.2011
k_alena k_alena 2317
Елена ID:565
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 2317
  • Зареєстрований: 11.07.2012
Ангелина Ангелина 2138
Ангелина ID:213
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 2138
  • Зареєстрований: 05.07.2011
olga olga 1466
Ольга ID:184
  • Стать:Женщина
  • Группа: Продавці
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1466
  • Зареєстрований: 03.06.2011
uliya uliya 1449
Юлія Олександрівна ID:197
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1449
  • Зареєстрований: 19.06.2011
FPM-2007 FPM-2007 1023
Стороженко Андрій Юрійович ID:1255
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1023
  • Зареєстрований: 17.08.2014
Viktor Viktor 918
Віктор ID:273
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 918
  • Зареєстрований: 26.09.2011
mars1814 mars1814 868
Олександр ID:104
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 868
  • Зареєстрований: 16.02.2011
Nayka Nayka 546
Светлана ID:235
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 546
  • Зареєстрований: 27.07.2011
Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0



Всі партнери



Студенський каталог готових робіт © 2024 - Усі права застережено
Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали, які розміщені користувачами.