Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права або ж є проблеми з її достовірністю повідомте про це адміністратора
Визначення оптимальної структури посівної площі технічних культур в умовах ринкової економіки
Курсова
№ K-23551
Господарська діяльність аграрних підприємств незалежно від форми власності, здійснюється на основі залучення до виробничого процесу різних видів ресурсів – земельних, трудових, матеріально-технічних (основних фондів і матеріальних засобів.) Загалом вони становлять ресурсний потенціал сільськогосподарських підприємств. Важливою галуззю сільського господарства є рослинництво, рівень розвитку якого впливає і на тваринництво. Розміщення га¬лузей рослинництва значною мірою залежить від посівних площ, їх структури та раціонального використання. Провідну роль у структурі посівних площ відіграють зернові культури (49,6% всіх посівів) [21, с. 78]. Серед зернових найбільші площі займа¬ють посіви озимої пшениці і ярого ячменю. Серед галузей рослинництва найважливішою є зернове госпо¬дарство. Це основа всього сільськогосподарського виробництва. Від зерна і продуктів його переробки значною мірою залежить і могутність держави, і доб¬робут її населення. Зернове господарство формує продовольчий фонд і постачає фуражне зерно тваринництву, створює резервні державні запаси зерна і дає продукцію на експорт. Зернові культури — група рослин, оброблюваних для отримання зерна, яке є продуктом харчування людини та використовується для виробництва корму для тварин. Зернові культури діляться на дві основні категорії: Хлібні зернові культури (у тому числі круп'яні) — пшениця, ячмінь, жито, овес, рис, кукурудза, гречка, сорго та ін. Зернобобові культури (боби) — горох, квасоля, чечевиця, соєві боби та ін. В успішному розвитку багатьох галузей економіки України, насамперед сільського господарства, вирішальну роль відіграє збільшення обсягів виробництва зерна. Зернові культури мають найвищу питому вагу в структурі посівних площ і валових зборів сільськогосподарських культур. Це пояснюється їх винятковим значенням та різнобічним використанням. Зерно та продукти його переробки є основою харчування людей. Зерно використовується людиною у вигляді хліба, крупи, макаронів, кондитерських виробів. Зерно — головний і незамінний корм при виробництві тваринницької продукції. Воно має значно вищу поживну цінність порівняно з іншими видами кормів, характеризується високим вмістом кормових одиниць, перетравного протеїну, макро- та мікроелементів. Як корм використовується також побічна продукція вирощування зернових — солома і полова [7, с.35]. Продукція вирощування зернових культур є сировиною для переробної промисловості. Наприклад, у результаті переробки зерна одержують спирт, крохмаль та іншу продукцію, з соломи — целюлозу, папір тощо. Зерно — важливий експортний продукт, що має забезпечувати значні надходження валютних коштів. При зберіганні зерно практично не втрачає своїх якостей і тому придатне для створення державних резервів продуктів харчування та кормів. Проблеми у сфері управління використанням ресурсів розглядалися багатьма зарубіжними вченими та фахівцями. Фундаментальні дослідження теоретико-методологічних проблем управління, державного регулювання економіки та становлення економічної системи належать таким ученим, як С. Брю, Е. Вайнінг, Д. Веймер, Д. Кейнс, Ф. Кене, Ф. Котлер, В. Леонтьєв, К. Макконнел, К. Маркс, А. Маршалл, А. Пігу, Т. Пітерс й іншим відомим економістам. Окремі аспекти формування ресурсного потенціалу й управління його використанням відображені в роботах російських і вітчизняних учених: Л. Абалкіна, В. Амбросова, О. Амосова, В. Власова, В. Андрійчука, Л. Анічина, Л. Антоненка, З. Балабаса, М. Бєсєдіна, Я. Білоуська, В. Бойка, О. Бугуцького, П. Гайдуцького, А. Гальчинського, В. Галушки, М. Гладія, О. Гудзинського, А. Даниленка, М. Дем’яненка, В. Дієсперова, В. Добряка, Й. Завадського, В. Зіновчука, М. Калінчика, П. Канінського, І. Кириленка. Метою даної роботи є вивчення оптимального планування структури посівних площ та визначення умов збільшення виробництва їх продукції. Для реалізації мети роботи були поставлені наступні завдання: 1) розглянути постановку оптимізаційної задачі; 2) проаналізувати структуру посівних площ у ТОВ «АФ «Покровська»; 3) дослідити ефективність вирощування зернових культур у господарстві; 4) спрогнозувати урожайність зернових культур. Об’єктом дослідження є товариство з обмеженою відповідальністю «АФ «Покровська» Машівського району Полтавської області. Джерелами інформації для проведення досліджень та документаль¬ною основою є Статут підприємства, річні звіти та поточна бухгалтерська звітність підприємства; літературні джерела, статті в періодичних видан¬нях. При вивченні основних аспектів досліджуваної теми використані наступні методи: метод порівняння економічних показ¬ників звітного року з базисним, методи прогнозування (зокрема ковзного середнього), методи розв'язання задач лінійного програмування, балансовий метод, елементи методів фінансового аналізу.
Ціна
300
грн.
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту, тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати можна дізнатись у автора цієї роботи ...
Щоб переглянути інформацію про автора натисніть на посилання нижче і...
Зачекайте
секунд...
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту, тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати можна дізнатись у автора цієї роботи