Меню сайту

Нові користувачі
nitro76
Користувачі
12.10.2024
sofap17156
Автори робіт
29.09.2024
Marishka
Автори робіт
19.09.2024
Maria4ka
Автори робіт
04.07.2024
ballerina
Користувачі
20.06.2024
Оцініть цей сайт


аватар
Великий Олександр Анатолійович

Рейтинг: 10
аватар
Кульба Андрій

Рейтинг: 10
Алексеева Марина Николаевна

Рейтинг: 16
аватар
Горак Ірина Романівна

Рейтинг: 10
аватар
Паньків Марян Степанович

Рейтинг: 10
аватар
Самойленко оксана Анатоліївна

Рейтинг: 10

Замовляйте роботи у професіоналів






Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права
або ж є проблеми з її достовірністю
повідомте про це адміністратора

Організація ресторанного бізнесу


Дипломна
K-16501

Вступ
РОЗДІЛ І. Розвиток туристичної індустрії та готельно- ресторанного бізнесу
1.1. Коротка історія ресторанного бізнесу
1.2. Система громадського харчування
1.3. Сучасна індустрія харчування
1.4. Ризик в ресторанному бізнесі
1.5. Аналіз динаміки і основні тенденції розвитку туризму в Україні
РОЗДІЛ ІІ. Організація ресторанного бізнесу
2.1. Класифікація ресторанів
2.2. Обладнання та дизайн ресторану
2.3. Оформлення і організація приміщення
2.4. Бар
2.4.1. Що необхідно мати в барі
2.4.2. Алкогольні напої
2.5. Кухня
2.5.1. Значення кухні в ресторані
2.5.2. Обслуговуючий персонал
2.5.3. Розробка меню
2.6. Обідній зал
2.6.1. Музика
2.6.2. Вентиляція, опалювання і прибирання
2.6.3. Оформлення меню
2.6.4. Обов’язки обслуговуючого персоналу
2.6.5. Оплата
2.7. Обслуговування в готелях
2.8. Гігієна, санітарія, безпека
2.8.1. Джерела отруєнь
2.8.2. Чистота
2.8.3. Правила особистої гігієни обслуговуючого персоналу
2.9. Зв’язки з громадськістю
2.9.1. Необхідність реклами в готельно-ресторанному бізнесі
2.9.2. Засоби, що вживаються в рекламі
РОЗДІЛ ІІІ. Готельно-ресторанна галузь України
3.1. Проблема глобальної та регіональної конкурентноспроможності України у готельно-ресторанній справі
3.2. Аналіз проблеми
3.3. Шляхи підвищення конкурентноспроможності, обґрунтування пропозицій та вибір альтернатив
3.4. Здійснення пропозицій урядовими та неурядовими організаціями
Висновки
Список використаної літератури

З кожним роком туристична галузь набуває все більшого значення в розвитку національної економіки. Тільки минулого року держбюджет поповнився на 380 млн. грн. за рахунок туристичних послуг, на 20% в порівнянні з 2003 р. збільшилася кількість іноземців, що відвідали нашу країну. Проте якість послуг, що надаються вітчизняними готелями та ресторанами ще не назвеш європейськими.
За офіційними даними, Україна займає 22-е місце в рейтингу кращих туристичних країн світу (Росія – 12-е, Чехія – 13-е, Туреччина – 19-е). Туристична галузь в Україні є п'ятою по значущості складовою бюджету після промисловості, транспорту, ремонту обладнання, зв'язку і видобутку корисних копалин. При удосконаленні законодавства туристична галузь може приносити державі близько 8 млрд. грн. щорічно.
Сьогодні в туристичній і курортній галузях України налічується близько 8 тис. підприємств, з яких 3500 – суб'єктів туристичної діяльності, більше 1200 готелів, більше 3200 санаторно-курортних і оздоровчих закладів.
В Україні є конкурентноздатними 4-х – 5-ти зіркові готелі та рідко приватні 3-х зіркові, щодо ресторанної галузі можна сказати, що ресторани є конкурентноздатними у своїй ціновій групі, зважаючи на велику кількість учасників та суворі правила.
За умов жорсткої конкуренції і ресторани, і готелі змушені запроваджувати інновації, шукати свою неповторну особливість, забезпечувати собі постійних клієнтів різного роду заохоченнями та підвищувати рівень сервісу.
Враховуючи не зовсім задовільний стан надання готельно-ресторанних послуг туристам, перш за все слід приділити увагу вдосконаленню нормативно-правової бази у сфері туристичної діяльності, зокрема Закону України «Про туризм» (у частині посилення захисту прав споживачів). Необхідне впровадження страхування соціальної відповідальності готельних підприємств, санаторно-курортних і оздоровчих установ, а також закладів громадського харчування. Перед початком нового туристичного і оздоровчого сезону необхідно проводити семінари-наради з керівниками оздоровчих установ, готелів, ресторанів по вивченню і застосуванню основних нормативно-правових актів в цих сферах, впровадженню інноваційних методів щодо обслуговування туристів.
Видачу дозволів для роботи в сфері готельно-ресторанного бізнесу слід проводити за умови проходження обов'язкової сертифікації, наявності необхідної нормативно-технологічної документації, відповідної матеріально-технічної бази і кваліфікації обслуговуючого персоналу. Постачання продуктами харчування і сировиною проводити безпосередньо від виробників за наявності відповідних документів, які засвідчують їх якість і безпеку.
Підвищення вимог до ліцензування туристичної діяльності і сертифікації туристичних, готельних послуг і послуг харчування примусить підприємства переглянути кадрову політику: тобто зорієнтуватися на перепідготовку і підвищення кваліфікації своїх працівників з метою підвищення якості обслуговування.
Сьогодні ми повинні об'єднати зусилля для того, щоб підняти вітчизняну сферу готельно-ресторанного бізнесу до міжнародного рівня.
Підсумовуючи вище зазначене, необхідно сказати, що лише розвиток туризму, рекреації, освіти в галузі готельно-ресторанного бізнесу, мінімальне втручання держави (лише у проблемних питаннях тарифів, стандартів, готельного збору), налагодження системи постачання, транспорту та сфери послуг матиме результатом розвиток готельно-ресторанної галузі, а постійне запровадження інновацій, інвестиції та жорстка конкуренція - збільшення рівня її глобальної та регіональної конкурентноздатності.
Ціна

45

грн.
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту,
тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати
можна дізнатись у автора цієї роботи ...

Щоб переглянути інформацію про автора
натисніть на посилання нижче і...
Зачекайте секунд...
Дивіться також:



Реклама

Топ 10 авторів
lessonz lessonz 4275
В'ячеслав ID:217
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 4275
  • Зареєстрований: 07.07.2011
vipbond vipbond 3710
Вікторія Петрівна ID:74
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 3710
  • Зареєстрований: 09.01.2011
k_alena k_alena 2317
Елена ID:565
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 2317
  • Зареєстрований: 11.07.2012
Ангелина Ангелина 2138
Ангелина ID:213
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 2138
  • Зареєстрований: 05.07.2011
olga olga 1466
Ольга ID:184
  • Стать:Женщина
  • Группа: Продавці
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1466
  • Зареєстрований: 03.06.2011
uliya uliya 1449
Юлія Олександрівна ID:197
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1449
  • Зареєстрований: 19.06.2011
FPM-2007 FPM-2007 1023
Стороженко Андрій Юрійович ID:1255
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1023
  • Зареєстрований: 17.08.2014
Viktor Viktor 918
Віктор ID:273
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 918
  • Зареєстрований: 26.09.2011
mars1814 mars1814 868
Олександр ID:104
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 868
  • Зареєстрований: 16.02.2011
Nayka Nayka 546
Светлана ID:235
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 546
  • Зареєстрований: 27.07.2011
Статистика



Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0



Всі партнери



Студенський каталог готових робіт © 2024 - Усі права застережено
Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали, які розміщені користувачами.