Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права або ж є проблеми з її достовірністю повідомте про це адміністратора
Організація синтетичного і аналітичного обліку витрат і виходу продукції зернових культур
Дипломна
№ K-14376
Організація синтетичного і аналітичного обліку витрат і виходу продукції зернових культур, 93 стор., додатки, відгук, рецензія
Зміст
Вступ.............................................................................................................................4 1.Теоретичні основи організації обліку витрат і виходу продукції зернових культур..........................................................................................................................6 1.1. Економічний зміст витрат та їх класифікація....................................................6 1.2. Нормативне регулювання обліку витрат та виходу продукції.......................19 1.3. Огляд літературних джерел..............................................................................24 2. Стан організації обліку витрат і виходу продукції зернових культур.............36 2.1. Організаційно-економічна характеристика господарства..............................36 2.2. Організація первинного обліку.........................................................................46 2.3. Організація синтетичного і аналітичного обліку витрат і виходу продукції зернових культур................................................................................................52 2.4. Калькулювання собівартості виходу продукції...............................................55 3. Шляхи вдосконалення обліку витрат і виходу продукції зернових культур...63 3.1. Шляхи вдосконалення первинного обліку.......................................................62 3.2. Шляхи вдосконалення синтетичного і аналітичного обліку..........................64 4. Організація інформаційної системи обліку........................................................68 5. Економічна ефективність заходів з охорони праці при виробництві зерна....77 6. Екологічні проблеми виробництва екологічно чистої зернової продукції......84
Висновки і пропозиції...............................................................................................92
Список використаної літератури..............................................................................97
Додатки
Вступ
Виробництво зерна має вирішальне значення для розвитку всіх галузей сільського господарства. Зернове господарство є основою сільськогосподарського виробництва, а рівень його розвитку – одним з найважливіших показників стану економіки країни, який безпосередньо впливає на матеріальний добробут населення. Зерно як цінний і незамінний продукт харчування становить основу продовольчого фонду, воно необхідне для задоволення потреб тваринництва в концентрованих кормах і як важливе джерело виробництва молока, м’яса, яєць та інших продуктів. Зернове господарство постачає сировину багатьом галузям переробної промисловості і є основою функціонування і розвитку борошномольної, комбікормової, пивоварної, спиртової та інших галузей. Наша держава посідає значне місце в світі по виробництву зерна, оскільки зерно один з небагатьох товарів України, який має і постійно буде мати попит на світовому ринку. Тому на сьогодні, однією з головних задач для сільськогосподарських підприємств є збільшення виробництва зерна. А виживання підприємства в умовах конкуренції залежить від здатності підтримувати оптимальний рівень собівартості продукції, оскільки собівартість виступає головним ціноутворюючим фактором. Розвиток зернового господарства відбувається на основі підвищення економічної ефективності виробництва зерна. За цих умов забезпечується збільшення валової і товарної продукції зернових культур, зміцнюється матеріально-технічна база галузі. Ось чому обрана нами тема є досить актуальною і має велике практичне значення для практикуючих бухгалтерів і економістів. Перед бухгалтерським обліком зернових культур стоять такі задачі: - своєчасний облік трудових і грошово – матеріальних затрат у виробничих підрозділах; - облік валового збору; - чіткий контроль за збереженням продукції під час збирання та після збирання врожаю; - правильне та своєчасне вирахування собівартості всієї продукції, витрат на одиницю зернової продукції, на гривню її вартості. Метою написання дипломної роботи є дослідження організації обліку витрат і виходу продукції зернових культур, виявлення недоліків та відхилень від інструкцій та положень, контроль за формуванням собівартості продукції в розрізі об’єктів витрат, мінімізація витрат на виробництво і максимізація прибутку а також розробка шляхів по вдосконаленню обліку витрат і виходу продукції. За об’єкт дослідження взято ВСК ім. Горького, Корюківського району Чернігівської області. Методами дослідження є аналітичний, балансовий та статистичний аналіз. При написанні дипломної роботи були вивчені, проаналізовані і використані такі джерела даних: первинні та зведені документи по обліку витрат і виходу продукції зернових культур, регістри синтетичного і аналітичного обліку, фінансова та річна статистична звітність господарства за 2007-2009 роки.
Ціна
100
грн.
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту, тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати можна дізнатись у автора цієї роботи ...
Щоб переглянути інформацію про автора натисніть на посилання нижче і...
Зачекайте
секунд...
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту, тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати можна дізнатись у автора цієї роботи