Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права або ж є проблеми з її достовірністю повідомте про це адміністратора
Економіка підприємства
Звіт з практики
№ K-18402
РОЗДІЛ 1 ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПІДПРИЄМСТВА РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА РОЗДІЛ 3 АНАЛІЗ ФІНАНСОВОГО СТАНУ ПІДПРИЄМСТВА ВИСНОВОК СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ДОДАТКИ Об’єктом дослідження виступає підприємство харчової промисловості - відкрите акціонерне товариство «Шполянський молокозавод», основною продукцією якого є масло вершкове «Селянське» та суміш рослинно – вершкова «Щедрий вечір». Оцінка основних показників діяльності підприємства виявив як позитивні, так і негативні зміни в його діяльності. Позитивним є зростання майна, необоротного капіталу, власного капіталу, продуктивності праці, зростання валового прибутку та чистого прибутку, хоча воно є незначним і не перекриває значну суму нерозподіленого збитку підприємства, яка міститься в його балансі. Негативним фактором є зростання поточних зобов’язань, зниження валового і чистого доходу та чисельності працівників. Аналіз фінансового стану показав, що баланс є неліквідним, показники ліквідності є дуже далекими від нормативних значень та підприємство не може вільно маневрувати оборотними коштами, за три останніх роки підприємством не досягнуто жодного нормативного показника, що характеризує його фінансову стійкість. Аналіз стану, структури, джерел формування та забезпеченості матеріальними ресурсами проведено в такій послідовності: оцінка структури і динаміки основних фондів; оцінка введення, вибуття і оновлення основних фондів; оцінка структури і динаміки інших матеріальних ресурсів (запасів); оцінка джерел формування матеріальних ресурсів на підприємстві. Даний аналіз показав, що основні фонди і матеріальні запаси підприємства зростають, показники стану та руху основних фондів свідчать про їх незначну зношеність та стабільне оновлення, показники структури матеріальних ресурсів свідчать про перевантаженість складів виробничими запасами, які в силу специфіки діяльності підприємства швидко псуються, але позитивним є незначна завантаженість складів готовою продукцією. Також можна зробити висновок, що матеріальні ресурси підприємства сформовані в більшій мірі за рахунок довгострокових і поточних зобов’язань. Таким чином, можна говорити про те, що матеріальні і трудові ресурси в цілому використовуються ефективно, але підприємство має дуже значний потенціал свого розвитку і розвиток цей має ґрунтуватись перш за все, на покращенні використання матеріальних ресурсів. Перелік графічного і табличного матеріалу: Рис.1 Організаційна структура ПАТ «Шполянський молокозавод» Таблиця 1 Основні фінансово – економічні показники діяльності підприємства Таблиця 2 Оцінка структури і динаміки основних фондів підприємства, тис.грн. Таблиця 2 Оцінка стану основного капіталу підприємства Таблиця 3 Показники стану основного капіталу за його елементами Таблиця 4 Динаміка і структура інших матеріальних ресурсів (запасів) в 2008-2010 рр., тис.грн. Таблиця 5 Оцінка ефективності використання основних фондів підприємства Таблиця 6 Оцінка ефективності використання інших матеріальних ресурсів (запасів), тис.грн. Таблиця 7 Підсумкові показники використання матеріальних ресурсів підприємства Таблиця 8 Динаміка зміни чисельності трудового потенціалу Таблиця 9 Аналіз ліквідності балансу за 2008-2010 рр., тис.грн. Таблиця 10 Показники ліквідності та платоспроможності ПАТ «Шполянський молокозавод» Таблиця 11 Показники фінансової стійкості ПАТ “Шполянський молокозавод» Таблиця 12 Темпи росту показників рентабельності підприємства
Ціна
30
грн.
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту, тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати можна дізнатись у автора цієї роботи ...
Щоб переглянути інформацію про автора натисніть на посилання нижче і...
Зачекайте
секунд...
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту, тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати можна дізнатись у автора цієї роботи