Меню сайту

Нові користувачі
daria14sp
Користувачі
11.04.2024
tim
Користувачі
02.04.2024
Марina
Автори робіт
26.03.2024
Zaituna
Користувачі
24.03.2024
vasylko777
Користувачі
22.03.2024
Ти користуєшся WEBMONEY?


аватар
Гарус Марина Василівна

Рейтинг: 10
аватар
Олег Володимирович

Рейтинг: 10
аватар
Сергій Володимирович

Рейтинг: 10
аватар
Когут Олег Богданович

Рейтинг: 16
аватар
Чернова Олена Сергіївна

Рейтинг: 10
Мархоцька Анастасія Вікторівна

Рейтинг: 10

Замовляйте роботи у професіоналів






Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права
або ж є проблеми з її достовірністю
повідомте про це адміністратора

Прочитайте текст й побудуйте суто умовний силогізм


Контрольна робота
K-28424

Завдання 1

Прочитайте текст й побудуйте суто умовний силогізм. Запишіть його структуру у вигляді схеми.
1. Надавати транспортні послуги таксі у столиці Бельгії мають право тільки ті водії, які мають світловий сигнал таксі на даху автомобіля. Якщо таксі сервісу Uber не мають світлових сигналів на даху автомобіля, то сервісу Uber не видали ліцензію на надання транспортних послуг таксі у столиці Бельгії. Якщо сервісу Uber не видали ліцензію на надання транспортних послуг таксі у столиці Бельгії, то у Брюсселі суд із комерційних питань визнав незаконним роботу в бельгійській столиці сервісу Uber для замовлення таксі, передає 3 січня 2020 року La Libre Belgique.

2. У кожній країні є свої традиції, звичаї і, головне, закони, незнання яких гостями цих країн може накликати на них неприємності. У будь-якої держави є свої звичаї, традиції і норми, за якими дії, що вважаються у нас цілком прийнятними, там є кримінально караними, тобто наші громадяни не сприймають свої дії як злочин, для нас це нормальна поведінка, а за кордоном – кримінально каране діяння. В одній із арабських країн двоє громадян України, хлопець і дівчина, були затримані поліцією і засуджені на термін шість місяців позбавлення волі за те, що, зустрівшись у громадському місці, прилюдно поцілувалися. Здавалося б, звичайний поцілунок – і реальний термін.

3. 30 грудня 2018 року президент Польщі Анджей Дуда підписав закон про боротьбу проти африканської чуми свиней, який передбачає, зокрема, будівництво паркану на кордоні з Білоруссю і Україною, щоб запобігти міграції диких кабанів. Експерти вважають, що африканська чума свиней в Польщі з’явилася через заражених диких кабанів, які зайшли з території Білорусі й України. Як повідомив міністр сільського господарства Польщі Кшиштоф Юргель, будівництво обійдеться Варшаві у 30 млн євро.

4. Люди легко можуть виявитися жертвами наркоторговців, які, користуючись довірливістю наших громадян, просять їх перевезти посилки, що містять заборонені речовини. Наприклад, молода дівчина поїхала до нареченого до В’єтнаму і на його прохання перевезла посилку, про вміст якої нічого не знала. А в ній знаходилося три кілограми наркотиків! Зараз вона притягнута до кримінальної відповідальності, і за в’єтнамськими законами їй загрожує смертна кара. Нареченого її, природно, не знайшли. Це був звичайний наркоторговець.

5. Європейський суд юстиції в Люксембурзі визнав правоту французького будинку взуття Christian Louboutin у суперечці за ексклюзивне право на використання червоної підошви у туфлях на високих підборах. У рішенні суду зазначається, що марка, яка включає червоний колір підошви, не покривається забороною на реєстрацію форми взуття. Таким чином, суд визнав, що поєднання кольору, нанесеного на підошву туфель, може бути товарним знаком в ЄС. Процес про ексклюзивність червоного кольору у взутті Christian Louboutin тягнеться з 2012 року. Дизайнер Крістіан Лабутен подав позов проти голландської Van Haren. Ця марка продавала більш дешеві туфлі з червоною підошвою. Суд першої інстанції підтримав позицію французького будинку моди, а Van Haren довелося призупинити продажі цих моделей взуття. Голландська компанія подала апеляцію, яка у підсумку дійшла до вищої судової інстанції в ЄС. Після вердикту Європейського суду юстиції справа повернеться в суд Гааги. У Christian Louboutin очікують, що голландський суд захистить права марки.

6. Британський фотограф-натураліст Девід Слейтер залишив без нагляду фотоапарат, чим відразу скористалася 6- річна макака. У процесі вивчення незвичайного предмета вона кілька разів натиснула на спусковий затвор і зробила серію знаменитих «мавпячих селфі». Зоозахисники подали судовий позов до федерального суду, стверджуючи, що саме мавпа, а не фотограф має авторські права на ці знімки. Борці за права тварин домагаються, щоб усі авторські відрахування за використання фотографій були віддані макаці на прізвисько Наруто, а також її родичам у заповіднику індонезійського острова Сулавесі.

7. Бенджаміна Шрайбера визнали винним у вбивстві першого ступеня у 1997 році і засудили до довічного ув’язнення без можливості умовно-дострокового звільнення. У квітні 2018 року засудженого за вбивство доставили із в’язниці штату Айова в лікарню, де його серце було перезапущено п’ять разів. Тепер чоловік стверджує, що оскільки він пережив клінічну смерть, то фактично відбув свій довічний термін, а тому повинен бути негайно випущений на свободу. Чоловік наполягав, що оскільки він на якусь мить помер у лікарні, то його довічний термін закінчився. Окружний суд відхилив прохання Шрайбера, назвавши його вимоги «непереконливими і необґрунтованими». На думку судді, вирок Шрайбера залишиться в силі, поки медичний експерт не оголосить, що він помер.

8. Курйозний судовий процес між фермером і його сусідом відбувся в місті Дакс (Франція) в листопаді 2019 року. Чоловік поскаржився на качок свого сусіда – фермера Домініка Дауті. За словами позивача, птахи дуже голосно крякають, що перевищує дозволений рівень шуму. До того ж через крякання він не може дозволити собі спати з відкритими вікнами. За свої страждання позивач попросив компенсацію в розмірі 3,5 тис. євро.

9. Подружжя після перегляду будинку в Ізраїлі відправило орендодавцю повідомлення з декількома позитивними емодзі, у тому числі з пляшкою шампанського. Орендодавець розцінив це як згоду на оренду. Якщо орендодавець розцінив це як згоду на оренду, то він чекав на те, що подружжя орендує його квартиру. Якщо подружжя орендує його квартиру, то господар квартири буде отримувати орендну плату.

10. Прокурор просить скасувати ухвалу апеляційного суду та призначити новий розгляд у суді апеляційної інстанції. Стверджує, що з огляду на всі наявні у кримінальному провадженні дані про особу засудженого обрана міра покарання судом є м’якою. Зазначає, що суд апеляційної інстанції при залишенні апеляційної скарги прокурора без задоволення, в якій він не погоджувався з призначеним засудженому покаранням, всупереч вимогам ст. 419 КПК України, не перевірив належним чином всіх її доводів та обґрунтованих відповідей на них не дав.

Завдання 2

Прочитайте текст суто умовного силогізму. Сформулюйте пропущений засновок, а також висновок, побудуйте схему суто умовного силогізму.
1. У Каліфорнії поліцейські затримали чоловіка, який їв сандвіч на залізничній платформі. Його звинуватили в порушенні закону штату, який забороняє їсти на пероні, і заарештували.

2. Ігнорування (уникнення) – захисний механізм психіки, що полягає в несвідомому контролі інформації про джерело неприємного впливу. Інформація, яка турбує і може призвести до конфлікту, не сприймається. Мається на увазі конфлікт, що виникає при прояві мотивів, які суперечать основним настановам особистості.

3. Обличчя вбитого адвоката було на диво спокійним, без ознак здивування або жаху, – що вказувало на те, що він не передбачав нещастя і, найвірогідніше, добре знав убивцю. Якщо останнього необхідно шукати серед клієнтів, родичей або знайомих загиблого адвоката, то вбивця – підступна людина.

4. Якщо працівник постійно відволікає співробітників питаннями, то в оточення така людина викликає дискомфорт. Якщо поведінка людини викликає дискомфорт у співробітників, то вони проявляють щодо цього працівника своє негативне ставлення. Якщо працівник постійно відволікає співробітників питаннями, то у трудовому колективі назріває конфлікт.

5. Психолог: якщо Ви невпевнена у собі людина, то у Вас низька самооцінка. При низькій самооцінці людина проявляє нерішучість, а якщо мати постійні сумніви щодо своїх дій, то особистість неспроможна досягти поставленої мети.

6. Коли фахівці намагаються з’ясувати джерело поширення вірусу, то встановлюють, як відбулася передача вірусу. Коли фахівці встановили, як відбулася передача вірусу, вони оголошують відповідний карантин. Коли виникає вірусна епідемія, то встановлюється карантин.

7. Випадок пташиного грипу був зафіксований на агропідприємствах Хутір у Вінницькій області 18 січня 2020 року Держслужбою з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів у Вінницькій області. У Немировському районі Вінницької області на двох підприємствах умертвили майже 109 000 голів птиці через пташиний грип. 24 січня 2020 року було завершено дезінфекцію приміщень, де містилися птахи. У зв’язку з цим ЄС призупинив імпорт курятини з України.

8. Коли у 81-річної жінки стався інсульт, вона не змогла сама пересуватися. Якщо б вона була лежачою, то їй була б потрібна медична допомога. Коли їй була потрібна допомога, то вона почала стукати по трубах. Коли жінка поважного віку стукала по трубах, то це почула її сусідка. Жінка подзвонила на номер «102» і повідомила, що її сусідка-бабуся потребує допомоги. Оперативно прибувши на місце події, патрульні допомогли донести жінку похилого віку до карети швидкої допомоги, яка доставила її до лікарні.

9. Якщо судами безпідставно не визнано обтяжуючою покарання обставиною вчинення злочину відносно особи похилого віку, то прокурор звертається до апеляційного суду. Якщо прокурор вважає, що ухвала апеляційного суду не відповідає вимогам ст. 419 КПК України, то у касаційній скарзі прокурор просить скасувати ухвалу апеляційного суду щодо засудженого і призначити новий розгляд у суді апеляційної інстанції.

10. Якщо надходить сигнал «Пожежа», то пожежники через 60 секунд вже виїжджають на виклик. Якщо пожежники виїхали на виклик, вони не можуть стояти у заторах. Якщо пожежники не можуть чекати у заторах, то пожежні машини виїжджають на зустрічну смугу. Коли пожежники прибувають на місце, насамперед треба перевірити, чи немає людей у приміщенні. Пріоритет, безумовно, – людське життя, воно найцінніше.

Завдання 3
1. Якщо у конкретному діянні знайдено сукупність закріплених у кримінальному законі ознак, за наявності яких вчинене суспільно небезпечне діяння визнається злочином, то суд встановлює склад злочину. Суд не встановив складу злочину. Отже, у конкретному діянні не знайдено сукупності закріплених у кримінальному законі ознак, за наявності яких вчинене суспільно небезпечне діяння визнається злочином.

2. Доводи захисника N. про те, що засуджений не мав умислу на вбивство потерпілого, є безпідставними, бо вони спростовані показаннями самого засудженого.

3. Корисливого мотиву нападу на потерпілого судом не доведено, тому судова колегія у кримінальних справах Верховного Суду України дії обох засуджених перекваліфікувала з ч. 3 ст. 142 на ч. 2 ст. 140 КК України як таємне викрадення індивідуального майна N.

4. Якщо істотність шкоди (ч. 2 ст. 11 КК України) знаходить своє чітке відображення у визначенні об’єктивних ознак того чи іншого складу злочину, то застосування кримінально-правової норми про малозначність виключається. Не правильно, що істотність шкоди була знайдена у визначенні об’єктивних ознак по цій справі, отже, застосування кримінально-правової норми про малозначність не виключається.

5. Якщо стороною обвинувачення під час розгляду кримінального провадження було надано докази, які не підтверджують, що кримінальне правопорушення заволодіння чужим майном шляхом обману вчинене саме цими особами, то суд не міг покласти їх в основу обвинувального вироку. Стороною обвинувачення під час розгляду кримінального провадження було надано докази, які підтверджують, що кримінальне правопорушення заволодіння чужим майном шляхом обману вчинене саме цими особами. Отже, суд поклав їх в основу обвинувального вироку.

6. Якщо представники опозиції говорять про факти зловживання владою у Тендерній палаті, то вони повинні підкріпити свої слова досить переконливими аргументами. Переконливих аргументів присутні не почули. Отже, не має сенсу вважати факти зловживання владою у Тендерній палаті встановленими.

7. Якщо архітектор проєктує будинок, то він готує пакет документації, який визначає зовнішній вигляд і внутрішню структуру будинку з урахуванням основних будівельних конструкцій та інженерних систем.

8. Якщо під час судового засідання обвинувачений визнав свою провину, то суд визнає обставини, які пом’якшують покарання обвинуваченого. Обвинувачений під час судового засідання визнав свою провину. Отже, суд визнав наявність обставин, що пом’якшують покарання обвинуваченого.

9. Якщо колегія суддів вважає, що покарання, призначене засудженому, є справедливим, необхідним і достатнім для його виправлення та попередження вчинення ним нових злочинів, відповідає загальним засадам призначення покарання, визначеним ст. 65 КК України, то підстав вважати призначене засудженому покарання несправедливим внаслідок його суворості, про що йдеться у касаційній скарзі засудженого, нема.
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту,
тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати
можна дізнатись у автора цієї роботи ...

Щоб переглянути інформацію про автора
натисніть на посилання нижче і...
Зачекайте секунд...
Дивіться також:



Форма входа Реєстрація
Запам'ятати мене Забув пароль ?
Реклама

Топ 10 авторів
lessonz lessonz 4275
В'ячеслав ID:217
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 4275
  • Зареєстрований: 07.07.2011
vipbond vipbond 3609
Вікторія Петрівна ID:74
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 3609
  • Зареєстрований: 09.01.2011
k_alena k_alena 2317
Елена ID:565
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 2317
  • Зареєстрований: 11.07.2012
Ангелина Ангелина 2138
Ангелина ID:213
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 2138
  • Зареєстрований: 05.07.2011
olga olga 1466
Ольга ID:184
  • Стать:Женщина
  • Группа: Продавці
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1466
  • Зареєстрований: 03.06.2011
uliya uliya 1449
Юлія Олександрівна ID:197
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1449
  • Зареєстрований: 19.06.2011
FPM-2007 FPM-2007 1023
Стороженко Андрій Юрійович ID:1255
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1023
  • Зареєстрований: 17.08.2014
Viktor Viktor 918
Віктор ID:273
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 918
  • Зареєстрований: 26.09.2011
mars1814 mars1814 868
Олександр ID:104
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 868
  • Зареєстрований: 16.02.2011
Nayka Nayka 546
Светлана ID:235
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 546
  • Зареєстрований: 27.07.2011
Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0



Всі партнери



Студенський каталог готових робіт © 2024 - Усі права застережено
Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали, які розміщені користувачами.