Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права або ж є проблеми з її достовірністю повідомте про це адміністратора
Шляхи оптимізації і вдосконалення дієтичного харчування
Дипломна
№ K-16548
І. Теоретична частина 1.1. Фінансове забезпечення охорони здоров’я в Україні на сучасному етапі 1.2. Сучасна концепція раціонального харчування 1.2.1. Стан харчування в Україні за останні роки 1.2.2. Забруднення харчової сировини і продуктів 1.2.3. Програма поліпшення якості харчових продуктів 1.3. Сучасний стан психіатричної допомоги населенню України 1.3.1. Принципи організації дієтичного харчування Іі. Аналітико – дослідницька частина 2.1. Аналіз господарської частини ЧОПЛ № 2.2. Облпсихлікарня, структура та задачі на сучасному етапі 2.3. Аналіз стану харчування Черкаської обласної психіатричної лікарні № Ііі. Проектно – рекомендаційна частина 3.1. Шляхи оптимізації і вдосконалення дієтичного харчування в обласній психіатричній лікарні № 1 м.Сміла Іv. Висновки V. Література
Сьогодні в Україні є доволі потужна загальнодержавна система охорони здоров’я, сформована, в основному, за роки соціалістичного будівництва. У 1998 р. в Україні налічувалось 24464 заклади охорони здоров’я, з них 3900 лікарень – усього на 639 тисяч ліжок, серед яких 229 тисяч лікарів усіх спеціальностей і 583 тисячі середніх медичних працівників. Фінансове забезпечення охорони здоров’я України недостатнє. Це погіршує фінансування лікарень, втому числі і ЧОПЛ № 1 (Черкаська обласна психлікарня), а це впливає на забезпечення обладнанням, матеріалами, головне на харчування хворих. На погіршення стану здоров’я впливає і зменшення споживання найнеобхідніших продуктів харчування. Наприклад, споживання м’яса і м’ясопродуктів на кінець 90-х років у середньому на 1 жителя становило 33 кг проти 68,2 кг у 1990 р. (фізіологічна норма – 40 кг). Те саме стосується споживання молока і молопродуктів (210 кг проти 373), риби тощо. Хоча середньодобова калорійність майже на 60 % забезпечується за рахунок хліба, хлібопродуктів і цукру, абсолютні показники споживання їх також знизилися. То ж не дивно, що швидкими темпами зростає загальна захворюваність зокрема, зумовлена невідповідним раціоном харчування. Стратегія покращання охорони психічного здоров’я повинна здійснюватися за такмими напрямами: - поетапне збільшення державних асигнувань на охорону здоров’я та їх ефективне використання; - підвищення якості медичних послуг, переорієнтація охорони здоров’я на попередження захворювань; - забезпечення пріоритетного розвитку первинної допомоги, введення загальнообов’язкового державного соціального медичного страхування; - забезпечення доступності медичного обслуговування для соціально незахищених верств населення шляхом затвердження гарантованого рівня безоплатної медичної допомоги; - подальше вдосконалення правової бази охорони психічного здоров’я, її приведення у відповідність до міжнародного права тощо. Ефективна система охорони здоров’я має відповідати таким вимогам: - забезпечувати збереження і зміцнення здоров’ населення; - гарантувати доступність і якість кваліфікованої медичної допомоги; - отримувати зростання вартості медичної допомоги; - забезпечувати раціональне використання кадрових, фінансових і матеріальних ресурсів. Проведений аналіз стану здоров’я і організації медичної допомоги в Україні свідчить, що існуюча система охорони здоров’я не відповідає цим вимогам і тому потребує вдосконалення. Досліджуючи стан харчування хворих в ЧОПЛ № 1 ми бачимо, що фінансове забезпечення мале і відповідно його не достатньо не тільки на обновлення обладнання медикаментів а і на харчування. отже треба лікарні виходити самим з кризового стану, рекомендовано : - засаджувати вільні 1,41 га квасолею, кабачками, капустою, укропом, буряком, гарбузами, в селі Носачово – кукурудзою, гарбузами; - в свинарнику збільшити поголів’я; - збір врожаю в садах (3,6 га з території лікарні) груші, яблука і робити суховрукти; - ввести добровільні внески в приймальному відділенні від поступаючих; - благодійні внески від окремих людей, організацій, підприємств; - віддавати в оренду не зайняті приміщення але цих коштів недостатньо; - допомога “Червоного хреста” : одягом, харчовими продуктами, медикаментами; - хворих зайняти в лікувально-виробничих майстернях: шиттям, вінками, неважкою роботою яка не потребує великого майстерства, а тільки вміння і цією сферою зайнялася приватна людина; - провести підвищення кваліфікації працівників харчоблоку. Отже харчування хворих потребує більшої уваги, особливо в такий час, коли і в дома не кожна сім’я може собі дозволити збалансоване, висококалорійне, вітамінізоване харчування, а від цього залежить наше здоров’я, і кількісний відсоток госпіталізацій в лікарню, відповідно медичне страхування головна і потрібна ланка в галузі охорони здоров’я.
Ціна
50
грн.
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту, тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати можна дізнатись у автора цієї роботи ...
Щоб переглянути інформацію про автора натисніть на посилання нижче і...
Зачекайте
секунд...
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту, тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати можна дізнатись у автора цієї роботи