Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права або ж є проблеми з її достовірністю повідомте про це адміністратора
ISSUE В меню ресторана значився коктейль «Кривава Мері»
Контрольна робота
№ K-28386
Завдання на семінар: ISSUE: В меню ресторана значився коктейль «Кривава Мері» з таким поясненням: класичний рецепт - горілка, томатний сік, лимонний сік, пряні соуси, спеції, льод, селера. Коли офіціант приніс замовлений коктейль, то в стакані не було стебла селери. На питання про причини відсутності селери була отримана відповідь: використана в коктейлі горілка настояна на селері, тому в цьому коктейлі селера є. При цьому офіціант продемонстрував велику банку з горілкою, на дні якої дійсно були стеблі селери. Чи можна вважати, що отриманий коктейль відповідає описанню в меню? RULE: Згідно з частиною першою ст. 7 Цивільного кодексу України «Цивільні відносини можуть регулюватися звичаєм, зокрема звичаєм ділового обороту. Звичаєм є правило поведінки, яке не встановлене актами цивільного законодавства, але є усталеним у певній сфері цивільних відносин. Звичай може бути зафіксований у відповідному документі». Відповідно до інформації, розміщеної на офіційному сайті ІВА – Міжнародної асоціації барменів (https://iba-world.com/bloody-mary), «Кривава Мері» (сучасна класика, рецепт ІВА), описана так: «ІНГРЕДІЄНТИ - 45 мл горілки - 90 мл томатного соку - 15 мл свіжого лимонного соку - 2 краплі вустерширського соусу - Табаско, сіль селери, перець (за смаком). МЕТОД Акуратно перемішайте всі інгредієнти в склянці для змішування з льодом, перелийте в склянку Rocks (Рокс). Примітка: За бажанням подають з льодом, наливають у келих Highball (Хайбол). ГАРНІР Селера, шматочок лимона (за бажанням)». ANALYSIS: … Які аргументи і контраргументи можна використати для підтвердження вашого висновку? CONCLUSION: Додаткові питання задачі про Криваву Мері: 1. Чи має значення для висновку вказівка в меню на те, що рецепт коктейлю - класичний? Чи мала б значення для висновку відсутність в меню при описанні рецепту коктейлю вказівки на селеру? Що має перевагу: вказівка на те, що рецепт класичний, або відсутність в описанні меню вказівки на селеру? 2. Яку роль відіграє гарнір в коктейлях? Яка роль селери як гарніру? Чи є порушенням рецепту прикрашання коктейлю не стеблом, а шматочком коріння селери? 3. Чи має значення для висновку той факт, що селера не є розчинним компонентом - на відміну від цукру, солі чи соусів? 4. Горілка, настояна на селері, залишається горілкою чи стає настоянкою? Чи є порушенням рецепту використання при приготуванні коктейлю не горілки, а настоянки?
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту, тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати можна дізнатись у автора цієї роботи