Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права або ж є проблеми з її достовірністю повідомте про це адміністратора
ISSUE В меню ресторана значився коктейль «Кривава Мері»
Контрольна робота
№ K-28386
Завдання на семінар: ISSUE: В меню ресторана значився коктейль «Кривава Мері» з таким поясненням: класичний рецепт - горілка, томатний сік, лимонний сік, пряні соуси, спеції, льод, селера. Коли офіціант приніс замовлений коктейль, то в стакані не було стебла селери. На питання про причини відсутності селери була отримана відповідь: використана в коктейлі горілка настояна на селері, тому в цьому коктейлі селера є. При цьому офіціант продемонстрував велику банку з горілкою, на дні якої дійсно були стеблі селери. Чи можна вважати, що отриманий коктейль відповідає описанню в меню? RULE: Згідно з частиною першою ст. 7 Цивільного кодексу України «Цивільні відносини можуть регулюватися звичаєм, зокрема звичаєм ділового обороту. Звичаєм є правило поведінки, яке не встановлене актами цивільного законодавства, але є усталеним у певній сфері цивільних відносин. Звичай може бути зафіксований у відповідному документі». Відповідно до інформації, розміщеної на офіційному сайті ІВА – Міжнародної асоціації барменів (https://iba-world.com/bloody-mary), «Кривава Мері» (сучасна класика, рецепт ІВА), описана так: «ІНГРЕДІЄНТИ - 45 мл горілки - 90 мл томатного соку - 15 мл свіжого лимонного соку - 2 краплі вустерширського соусу - Табаско, сіль селери, перець (за смаком). МЕТОД Акуратно перемішайте всі інгредієнти в склянці для змішування з льодом, перелийте в склянку Rocks (Рокс). Примітка: За бажанням подають з льодом, наливають у келих Highball (Хайбол). ГАРНІР Селера, шматочок лимона (за бажанням)». ANALYSIS: … Які аргументи і контраргументи можна використати для підтвердження вашого висновку? CONCLUSION: Додаткові питання задачі про Криваву Мері: 1. Чи має значення для висновку вказівка в меню на те, що рецепт коктейлю - класичний? Чи мала б значення для висновку відсутність в меню при описанні рецепту коктейлю вказівки на селеру? Що має перевагу: вказівка на те, що рецепт класичний, або відсутність в описанні меню вказівки на селеру? 2. Яку роль відіграє гарнір в коктейлях? Яка роль селери як гарніру? Чи є порушенням рецепту прикрашання коктейлю не стеблом, а шматочком коріння селери? 3. Чи має значення для висновку той факт, що селера не є розчинним компонентом - на відміну від цукру, солі чи соусів? 4. Горілка, настояна на селері, залишається горілкою чи стає настоянкою? Чи є порушенням рецепту використання при приготуванні коктейлю не горілки, а настоянки?
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту, тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати можна дізнатись у автора цієї роботи ...
Щоб переглянути інформацію про автора натисніть на посилання нижче і...
Зачекайте
секунд...
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту, тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати можна дізнатись у автора цієї роботи