Меню сайту

Нові користувачі
daria14sp
Користувачі
11.04.2024
tim
Користувачі
02.04.2024
Марina
Автори робіт
26.03.2024
Zaituna
Користувачі
24.03.2024
vasylko777
Користувачі
22.03.2024
Ти користуєшся WEBMONEY?


аватар
Пирог Александр Викторович

Рейтинг: 10
аватар
Крицкалюк Соломія Ігорівна

Рейтинг: 10
Однорог Максим Анатолійович

Рейтинг: 16
Рибаченко Анна Олександрівна

Рейтинг: 16
Романенко Маргарита Андріївна

Рейтинг: 10
Алексеева Марина Николаевна

Рейтинг: 16

Замовляйте роботи у професіоналів






Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права
або ж є проблеми з її достовірністю
повідомте про це адміністратора

Задачи №557-572 У районому суді розглядалася справа за позовом райвиконкому до Тищенка про виселення. Судді, у провадженні якого


Контрольна робота
K-21144

МОЖНО КУПИТЬ ЛЮБУЮ ИЗ ЭТИХ ЗАДАЧ (20 ГРН/ЗАДАЧА). ВСЕ РЕШЕНИЯ ПОДРОБНЫЕ, ЧЕТКИЕ, АРГУМЕНТИРОВАННЫЕ С ВЫВОДАМИ В КАЖДОЙ ЗАДАЧЕ.

Задача №557 (гражданский процесс)

У районному суді розглядалася справа за позовом райвиконкому до Тищенка про виселення. Судді, у провадженні якого знаходилися справа, зателефонував голова апеляційного суду і довів до його відома, що, на думку представника позивача, справа розглядається з порушенням чинного законодавства. Представник позивача подав на прийомі у голови апеляційного суду витяги з матеріалів справи, які засвідчували порушення суддею, у провадженні якого знаходилися справа, чинного законодавства. Крім того, у телефонній розмові голова апеляційного суду висловив думку про те, як повинна розглядатися справа, а також про те, що позов підлягає задоволенню.
Суддя постановив судове рішення, яким задовольнив позов райвиконкому до Тищенка про виселення.
Тищенко подав апеляційну скаргу до апеляційного суду і мотивував її тим, що до судді, який розглядав справу в першій інстанції, було застосовано позапроцесуальний вплив з боку голови вищестоящого суду.
Чи підлягає задоволенню апеляційна скарга Тищенка?



Задача №558 (гражданский процесс)

Прокурор Банківського р-ну Харківської обл. подав в інтересах Черкашиної позов до Оніщука і Козленко про визнання недійсним договору дарування 17/25 частки житлового будинку та переведення прав і обов'язків покупця на Черкашину, посилаючись на те, що цю угоду відповідачі уклали з метою приховання договору купівлі-продажу і позбавлення Черкашиної як учасниці спільної власності права привілейованої купівлі частки у спільній власності на будинок.
Чи є підстави для порушення прокурором цієї справи? Охарактеризуйте процесуальне становище прокурора в цивіль­ному судочинстві. Визначте підстави та мету участі прокурора у цивільному процесі.


Задача №559 (гражданский процесс)

Виробниче будівельно-монтажне об'єднання "Укренергобуд" пред'явило позов до Центрального райвиконкому м. Одеси про визнання недійсним його рішення про реєстрацію статуту орендного підприємства "Залізничний цех", посилаючись на те, що це підприємство є структурним підрозділом об'єднання і не може бути самостійним підприємством. До цього позову приєдналось виробниче енергетичне об'єднання "Одесаенерго", яке просило також визнати недійсним статутні документи "Залізничного цеху".
Ухвалою судової колегії судової палати з цивільних справ Одеського апеляційного суду провадження у справі закрито.
У касаційній скарзі "Укренергобуд" і "Одесаенерго" просять скасувати ухвалу суду і справу направити на новий розгляд.
Чи підлягає задоволенню касаційна скарга? Визначте поняття та види юрисдикції загальних судів. Які справи відповідно до чинного цивільного процесуального законодавства підлягають розгляду в порядку цивільного судочинства?

Задача №560 (гражданский процесс)

Громадянин В. звернувся до суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю. "Сігма-КС" про стягнення доходу, отриманого внаслідок порушення авторського права, і відшкодування моральної шкоди. Позивач зазначив, що він створив літературний твір під назвою "Инноватика как возможность «встать на нош» в Украине", внаслідок чого на підставі ст. 11 Закону України "Про авторське право та суміжні права" став автором цього твору. У цей період він працював у відповідача на посаді консультанта і оформив свій твір на виданому йому комп'ютері у вигляді електронної сторінки у своїй електронній папці, де він позначив загальноприйнятий авторсь­кий знак охорони свого твору.
Відповідач незаконно використував його твір при наданні інформаційно-консультативних послуг. Оскільки, на думку позивача, свій твір він створив не в рамках службового завдання, відповідач цим порушив його майнові права. Останній позовні вимоги не визнав, пояснивши, що зазначена робота не є оригінальним твором, а являє собою компіляцію, крім того ця робота створена в рамках трудових обов'язків.
Позивач у зв'язку з цим змінив підстави та предмет позову, вимагаючи з посиланням на статті 433, 437 ЦК України, статті 8, 11, 19 Закону України "Про авторське право та суміжні права" визнати його роботу "Инноватика как возможность «встать на ноги» в Украине" такою, що виникла в результаті підбору, розташування твору та інших даних як об'єкт авторського права; визнати його власником авторських прав на здійснений підбір, розташування твору та інших даних, що є результатом творчої праці; визнати факт порушення його авторських прав відповідачем і на підставі статей 431, 432 ЦК України та п.п. г) п. 2 ст. 52 зазначеного вище закону стягнути з відповідача компенсацію в розмірі 50 000 грн.
Суд розглянув справу і відмовив у задоволенні позову з тих підстав, що зазначена позивачем робота не є самостійним твором, а є компіляцією, що підтверджується висновком авторовідчої експертизи.
Визначте сторони у даній справі та обсяг їх процесуальних повноважень. Дайте правову оцінку діям суду.

Задача №561 (гражданский процесс)

Петров звернувся до суду з позовною заявою до заводу про внесення виправлень до трудової книжки у зв'язку з тим, що його звільнили за наказом від 5 серпня 2010 р., а фактичний розрахунок і видачу трудової книжки було здійснено тільки 7 вересня 2010. Одночасно Петров заявив вимогу про стягнення компенсації за невикористану відпуску за 2010 р. та заробітної плати за час ії вимушеного прогулу з 5 серпня по 7 вересня 2010 р., оскільки затримання видачі трудової книжки перешкодило його вступу на іншу роботу. Суд розглянув справу та задовольнив заявлені позовні вимоги.
Визначте, чи відносяться зазначені вимоги до юрисдикції загальних судів. Дайте правову оцінку діям суду. Визначте, чи правомірні дії судді.


Задача №562 (гражданский процесс)

До суду звернулася Кравцова із позовною заявою до адміністрації заводу "Азовсталь" про поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу. Представник відповідача - начальник юридичного відділу заводу Стратило у судовому засіданні позов визнав і запропонував позивачці укласти мирову угоду на таких умовах: адміністрація заводу поновлює її на роботі і переводить на іншу посаду, а Кравцова зменшує розмір позовних вимог щодо стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу.
Якими мають бути дії суду? Які принципи цивільного процесу мають бути реалізовані у даному випадку? Який порядок укладення мирової угоди передбачений ЦПК?

Задача №563 (гражданский процесс)

Прокурор району звернувся до суду з позовною заявою в інтересах Полечка до Гринькової та Скриніна про визнання недійсним договору купівлі-продажу двокімнатної квартири, мотивуючи свій позов тим, що квартира перебувала у спільній власності Полечка та Гринькової і була відчужена без згоди Полечка.
У судовому засіданні встановлено, що квартира належить Гриньковій на підставі свідоцтва про спадщину. Прокурор від заявленої вимоги відмовився. Полечко наполягав на розгляді справи по суті.
Суд першої інстанції закрив провадження у справі.
Чи правильні дії суду? Визначте процесуальне становище прокурора у даній справі. Які наслідки тягне за собою, відмова від позову прокурора?

Задача №564 (гражданский процесс)

Михайличенко звернувся до суду з позовом до Валєєва про стягнення грошей за договором позики. Свої позовні вимоги він обґрунтовував тим, що у липні 2005 р. позичив відповідачеві 2000 грн на 3 місяці, а відповідач грошей не повернув. Суд відмовив позивачеві у прийнятті позовної заяви, оскільки Михайличенко вже звертався з подібним позовом до відповідача і під час розгляду справи сторони уклали мирову угоду.
Чи правильні дії суду? Коли суд має право відмовити у прийнятті позовної заяви?

Задача №565 (гражданский процесс)

Розглянувши позовні вимоги Кудрявцева до ВАТ "АТП 2000" про стягнення вартості речей, зіпсованих під час ДТП, та стягнення моральної шкоди, суд у рішенні зазначив, що позовні вимоги позивача задоволені повністю і стягнув вартість зіпсованих речей у розмірі 980 грн, але в резолютивній частині рішення, зазначивши про стягнення з відповідача моральної шкоди, не встановив її розміру.
Як можна виправити цей недолік рішення суду?


Задача №566 (гражданский процесс)

Андрєєва звернулася до суду з позовом до Абдуліна про звільнення з-під арешту телевізора вартістю 850 грн, описаного у квартирі її зятя - Абдуліна, якого засуджено до позбавлення волі з конфіскацією майна. У позовній заяві пояснювалося, що зазначений телевізор був наданий позивачкою своїй сестрі (дружині засудженого) для зберігання на час переїзду до нового місця проживання. До позовної заяви додавалися копія вироку та акт опису майна. Андрєєва також просила викликати свідків - Мляву та Галієва, а також долучити до матеріалів справи письмові показання свідка Сирова, присутніх під час передачі телевізора на зберігання.
Суддя відкрив провадження у справі, долучив до справи письмові показання свідка і призначив справу до розгляду з викликом сторін та свідків - Млявої і Галієва.
Чи правомірні дії судді? Яким чином мав діяти суддя після відкриття провадження у справі?


Задача №567 (гражданский процесс)

Іванов звернувся до Московського районного суду м. Харкова з заявою до ЗАТ "Символ" про встановлення факту використання його винаходу у виробництві. Суддя розглянув заяву за правилами окремого провадження. У рішенні суду було зазначено, що використання винаходу Іванова на ЗАТ "Символ" підтверджується показаннями свідків та не заперечується представником ЗАТ "Символ", залученим до участі у справі як заінтересована особа.
Чи правомірне рішення суду? Яким чином мав діяти суддя? Чим відрізняється позовне та окреме провадження?

Задача №568 (гражданский процесс)

Ізотова Є.Б. у 1994 р. після смерті чоловіка запропонувала своїй сестрі Поповій Л.Б. здійснити родинний обмін житловим приміщенням з її донькою Громовою А.П. Своє бажання пояснила тим, що вона стара людина, їй важко вести господарство після смерті чоловіка, а також за нею потрібен догляд І турбота. У грудні 1994 р. обмін здійснено, і племінниця Ізотової отримала ордер на квартиру своєї тітки, а тітку прописано в квартирі її сестри, Однак переїжджати на нове місце проживання Ізотова не поспішала.
Громова перевезла речі до квартири і розпочала ремонт. У 1995 р. у неї народилась дитина, а в 1992 р. - друга дитина.
До 1998 р. вона вимушена була проживати у матері, яка допомагала їй у догляді за дітьми. Ізотова весь цей час продовжувала мешкати за старим місцем проживання.
Громова в 1995 р. прописала у свою нову квартиру чоловіка, а також у подальшому обох дітей та сплачувала всі комунальні послуги.
У 2001 р. родина Громової в'їхала до квартири, яка належала їй.
До 2006 р. Громова зі своєю родиною проживали разом із тіткою і фактично вели спільне господарство.
У жовтні 2006 р. Ізотова подала позовну заяву про визнання правочину недійсним та повернення сторін до початкового положення. Суд задовольнив позовну заяву.
Складіть апеляційну скаргу.


Задача №569 (гражданский процесс)

У липні 2009 р. Самсонов В.П. звернувся до суду з позовом до Воронова В.К. про відшкодування моральної шкоди. В обґрунтування своїх вимог позивач посилався на те, що відповідач 25 травня 2009 р. звернувся до Київського райвідділу міліції у Харківській обл. з безпідставною заявою, в якій звинуватив позивача у нанесенні йому тілесних ушкоджень, яких той йому не спричиняв. У результаті розгляду цієї заяви в порушенні кримінальної справи проти Самсонова було відмовлено, оскільки посилання відповідача нічим не були підтверджені. Позивач указав, що зазначеними діями відповідач Воро-нов завдав йому моральної шкоди, викликав неприємні відчуття, він страждав, нервував, змарнував свій час, даючи пояснення працівникам міліції. Зважаючи на наведене, позивач просив стягнути з відповідача моральну шкоду в розмірі 5000 грн.
При розгляді справи у судовому засіданні в суді першої інстанції позивач свої вимоги підтримав, відповідач проти позову заперечував, посилаючись на те, що моральної шкоди Самсонову не завдавав, адже той його дійсно побив, а постанова органів міліції, куди він на законних підставах звернувся за розслідуванням події, є незаконною і він її оскаржив.
Рішення міського суду Київського р-ну м. Харкова позов задоволено частково. Суд стягнув на користь Самсонова з Воронова 2000 грн для відшкодування моральної шкоди І 81 грн судових витрат.
В апеляційній скарзі Воронов просив рішення суду першої інстанції скасувати і провадження у справі закрити, посилаючись на те, що судом порушені норми матеріального і процесуального права та неповно з'ясовані обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Так, суд не звернув уваги на те, що Воронов на законних підставах звернувся до органів міліції для розслідування складу злочину, який вчинив Самсонов, оскільки це право передбачене нормами КПК України; останній не довів факту завдання йому моральної шкоди його діями, а отже, не довів підстав для встановлення розміру її відшкодування.
Воронов вважає, що суду треба було посилатися на ст. 297 ЦК України, а не на ст. 1167 ЦК України, яку застосував суд. Рішення суду, на його думку, є незаконним, необгрунтованим, а також немотивованим, неясним, неповним та нечітким.
Поясніть, яким чином можна усунути недоліки рішення, вказані відповідачем. Які підстави та порядок здійснення права на апеляційне оскарження рішення?

Задача №570 (гражданский процесс)

Ковальчук звернулася до суду з позовом до Харківського заводу транспортного обладнання про поновлення на роботі. У позовній заяві вона зазначала, що працювала економістом у відділі праці і заробітної плати заводу. Вона вважала, що її звільнено з посади незаконно, тому що ніякого скорочення штату у відділі не було, а лише невелика реорганізація в межах двох відділів. У той самий день до відділу планування на посаду економіста було прийнято нового працівника. Ковальчук також вказала, що на її утриманні знаходиться мати та двоє малолітніх дітей. У позовній заяві позивачка заявила клопотання про витребування у відповідача штатного розкладу та інших документів, які свідчать про відсутність скорочення штатів на підприємстві.
У попередньому судовому засіданні суддя відмовив позивачці в задоволенні даного клопотання, посилаючись на те, що вона зобов'язана довести ті факти, на які посилається як на підставу своїх позовних вимог.
Чи відповідають дії суду процесуальному законодавству? Яким принципом повинен керуватися суд при вирішенні цього питання? Визначте зміст цього принципу.

Задача №571 (гражданский процесс)

Герасименко О.Р. звернулася до суду з позовом про позбавлення батьківства Герасименка Р.П. щодо його малолітнього сина. У позовній заяві вона зазначала, що після смерті матері вони з братом проживають сумісно, вона піклується про нього, займається його вихованням і, оскільки вона працює, брат перебуває повністю на її утриманні, а батько матеріальної допомоги їм не надає.
Суд відмовив Герасименко О.Р. у відкритті провадження у справі на підставі того, що вона не призначена опікуном над своїм малолітнім братом, тому не має права безпосередньо звертатися за захистом його прав, а повинна, звернутися до органів опіки та піклування.
Чи правильні дії суду? Хто може виконувати функції законного представника у цивільному судочинстві? Процесуальне становище Герасименко О.Р.


Задача №572 (гражданский процесс)

Кулікова подала позов до Вороніна про встановлення батьківства і стягнення аліментів на дочку Юлію і просила задовольнити її вимоги, посилаючись на те, що була з відповідачем у близьких стосунках: більше року він приходив до неї у гуртожиток, що можуть підтвердити її подруги Шимко та Малишева. За висновком судово-акушерської експертизи вона завагітніла у період зустрічей з відповідачем, а за висновком судово-біологічної експертизи батьківство відповідача щодо її дитини не виключається. Відповідач проти позову заперечував, посилаючись на те, що хоча й мав з позивачкою близькі стосунки, батьком бути не міг, оскільки у момент зачаття перебував у відрядженні.
Які факти підлягають доказуванню? Які факти має доказувати кожна сторона? Які засоби доказування можуть бути використані у цій справі? Визначте поняття доказів та засобів доказування, дайте їх класифікацію.
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту,
тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати
можна дізнатись у автора цієї роботи ...

Щоб переглянути інформацію про автора
натисніть на посилання нижче і...
Зачекайте секунд...
Дивіться також:



Форма входа Реєстрація
Запам'ятати мене Забув пароль ?
Реклама

Топ 10 авторів
lessonz lessonz 4275
В'ячеслав ID:217
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 4275
  • Зареєстрований: 07.07.2011
vipbond vipbond 3609
Вікторія Петрівна ID:74
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 3609
  • Зареєстрований: 09.01.2011
k_alena k_alena 2317
Елена ID:565
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 2317
  • Зареєстрований: 11.07.2012
Ангелина Ангелина 2138
Ангелина ID:213
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 2138
  • Зареєстрований: 05.07.2011
olga olga 1466
Ольга ID:184
  • Стать:Женщина
  • Группа: Продавці
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1466
  • Зареєстрований: 03.06.2011
uliya uliya 1449
Юлія Олександрівна ID:197
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1449
  • Зареєстрований: 19.06.2011
FPM-2007 FPM-2007 1023
Стороженко Андрій Юрійович ID:1255
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1023
  • Зареєстрований: 17.08.2014
Viktor Viktor 918
Віктор ID:273
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 918
  • Зареєстрований: 26.09.2011
mars1814 mars1814 868
Олександр ID:104
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 868
  • Зареєстрований: 16.02.2011
Nayka Nayka 546
Светлана ID:235
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 546
  • Зареєстрований: 27.07.2011
Статистика



Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0



Всі партнери



Студенський каталог готових робіт © 2024 - Усі права застережено
Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали, які розміщені користувачами.