Меню сайту

Нові користувачі
daria14sp
Користувачі
11.04.2024
tim
Користувачі
02.04.2024
Марina
Автори робіт
26.03.2024
Zaituna
Користувачі
24.03.2024
vasylko777
Користувачі
22.03.2024
Оцініть цей сайт


аватар
Самойленко оксана Анатоліївна

Рейтинг: 10
аватар
Срібна Любов Василівна

Рейтинг: 10
аватар
Височин Марія Анатоліївна

Рейтинг: 10
аватар
Зубко Катерина

Рейтинг: 10
аватар
Гуринова Ольга Александровна

Рейтинг: 10
аватар
Чудак Ольга Вікторіна

Рейтинг: 15

Замовляйте роботи у професіоналів






Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права
або ж є проблеми з її достовірністю
повідомте про це адміністратора

29 листопада 2014 року між ПАТ "Бортницький дослідно-механічний завод" та ТОВ "Житлово-комунальне господарство, 1168-1177


Контрольна робота
K-26516

Будь-яку задачу можна замовити окремо - 25 грн/задача

Завдання 1:
29 листопада 2014 року між ПАТ "Бортницький дослідно-механічний завод" та ТОВ "Житлово-комунальне господарство "Геолог" було укладено договір про погашення заборгованості, відповідно до якої сторони домовились затвердити заборгованість ТОВ "Житлово-комунальне господарство "Геолог" перед ПАТ "Бортницький дослідно-механічний завод" станом на 01.11.2014 р. у сумі 70977 грн. 05 коп., що виникла з договору N 27 від 01.07.12, та встановити новий строк виконання зобов'язання ТОВ "Житлово-комунальне господарство "Геолог", і таким чином зробити заміну одного зобов'язання іншим.
12 грудня 2014 року ТОВ "Житлово-комунальне господарство "Геолог" було реорганізовано шляхом перетворення в ТДВ "Житлово-комунальне господарство "Геолог".
Чи має місце в даному випадку матеріально-правове правонаступництво? Що відбудеться із зобов’язаннями "Житлово-комунальне господарство "Геолог" за договором про погашення заборгованості? Як мають бути врегульовані відносини між ПАТ "Бортницький дослідно-механічний завод" та ТОВ "Житлово-комунальне господарство "Геолог" з приводу виконання договору про погашення заборгованості?
Підготуєте договір про заміну боржника у зобов'язанні.

Завдання 2:
Між Сидоровим та ПАТ КБ «Приватбанк» було укладено кредитний договір, відповідно до умов якого банк надає Сидорову кредит в сумі 40000,00 дол. США строком на п’ять років (до 31.12.2014 р.). За користування кредитними коштами Сидоров зобов’язався сплачувати банку 25% річних щомісяця.
Договором сторони передбачили, що за дострокове виконання кредитного зобов’язання за договором Сидоров сплачує банку штраф в сумі 25% від достроково виконаного зобов’язання.
Чи правомірним є обтяження дострокового виконання зобов’язання за кредитним договором штрафом? Надайте ґрунтовну правову оцінку ситуації.

Завдання 3:
Між ПуАТ «Будмонтаж» (постачальник) та ПрAT «ТТС» (покупець) було укладено договір поставки, на підставі якого постачальник поставив покупцю товар на загальну суму 50000,00 грн.
Покупець вчасно за отриманий товар не розрахувався, у зв’язку з чим постачальник направив йому претензію, в якій просив сплатити заборгованість в сумі 50000,00 грн., штраф в сумі 5000,00 грн. та пеню в сумі 3000,00 грн.
У відповіді на претензію ПрAT «ТТС» заборгованість в сумі 50000,00 грн. визнав, втім проти штрафних санкцій заперечував, посилаючись на те, що одночасне стягнення і штрафу і пені за одне порушення – суперечить ст. 61 Конституції України.
Чи правильною є позиція ПрAT «ТТС»? Відповідь аргументуйте.

Завдання 4:
Рішенням суду з ТОВ «Транзит» було стягнуто на користь ТДВ «Асіома» заборгованість за договором підряду в сумі 60000,00 грн. Рішення суду набрало законної сили 21.12.2014 р.
ТОВ «Транзит» вказане рішення суду не виконало, заборгованість за договором не сплатило.
У зв’язку викладеними обставинами, за період з 21.12.2014 р. по 21.05.2015 р. ТДВ «Асіома» нараховував ТОВ «Транзит» пеню в сумі 28534,42 грн., про що направив йому відповідну претензію.
У відповідь на претензію ТОВ «Транзит» зазначило, що у зв’язку з прийняттям рішення про стягнення заборгованості за договором підряду – зобов’язання за цим договором припинилось, а тому підстав для нарахування пені немає.
Чи правильною є позиція ТОВ «Транзит»? Відповідь аргументуйте. В яких випадках зобов’язання за договором припиняється?

Завдання 5:
Між ПП «Таврія» та ФО-П Ярославіним Я.М. було укладено договір поставки. На підставі договору поставки ПП «Таврія» поставило, а ФО-П Ярославін Я.М. прийняв товар на загальну суму 10000,00 грн.
У зв’язку з неналежним виконанням грошових зобов’язань за договором щодо оплати вартості отриманого товару, ПП «Таврія» звернулось до суду з позовом до ФО-П Ярославіна Я.М. про стягнення відповідної заборгованості в сумі 10000,00 грн.
Заперечуючи проти позову ФО-П Ярославін Я.М. посилався на те, що договором поставки строк оплати отриманого товару не визначений, а ПП «Таврія», в порушення ч. 2 ст. 530 ЦК України, вимогу про оплату такого товару не направляв.
Чи правильною є позиція ФО-П Ярославіна Я.М.? Відповідь аргументуйте.

Завдання 6:
За договором оренди нежитлових приміщень від 13.12.2010 р. (далі - договір) Дарницька селищна рада передала ТОВ "Книги" у строкове платне користування приміщення.
Відповідно до пункту 10.1 договору термін його дії встановлено до 13.12.2012 р. та вважається продовженим на невизначений строк, якщо за місяць до закінчення строку дії жодна із сторін не заявить про відмову від нього або про перегляд його умов.
Дарницька селищна рада 30.05.2014 р. повідомила ТОВ "Книги" про відмову від договору та запропонувала звільнити приміщення.
ТОВ "Книги" вимоги Дарницької селищної ради виконати відмовилось, посилаючись на належну сплату орендних платежів, а також недопустимість односторонньої відмови від договору, що погоджено сторонами в п. 6.1 договору.
Надайте правову оцінку викладеній ситуації? Чи правомірні вимоги Дарницької селищної ради? Відповідь аргументуйте.

Завдання 7:
Між ПП «Тандем» та ТОВ «Будінвест» було укладено договір підряду, яким ТОВ «Будінвест» зобов’язалось відремонтувати від протікання дах приміщення ПП «Тандем».
При прийнятті виконаної роботи сторони підписали акт приймання-передачі, в якому погодили, що підрядні роботи виконані належним чином, замовник зауважень щодо їх якості не має.
Протягом місяця з моменту підписання акту приймання-передачі ПП «Тандем» виявило, що дах знову протікає, у зв’язку з чим він звернувся до ТОВ «Будінвест» із вимогою про повернення коштів, сплачених за ремонт даху, оскільки фактично проблема за результатами ремонту усунена не була.
ТОВ «Будінвест» відмовило в задоволенні вимоги ПП «Тандем», посилаючись на те, що роботи були прийняті останнім без зауважень щодо якості.
Розв’яжіть ситуацію посилаючись на норми права. Як має діяти в такій ситуації ПП «Тандем»? Чи правомірні його вимоги у випадку виявлення неналежного виконання ТОВ «Будінвест» своїх зобов’язань за договором підряду щодо якості робіт?

Завдання 8:
Колективним договором ПрАТ "Інтелс" визначено права працівників підприємства отримувати для проживання разом з їх сім’ями житлові квартири.
26 березня 2009 року між ПрАТ "Інтелс" та гр. В, був укладений договір позички, як з працівником підприємства, згідно умов якого позичкодавець, відповідно до ст. ст. 827 - 836 ЦК України та на умовах зазначеного договору, передав, а користувач прийняла у тимчасове користування житлове приміщення – квартиру № 46 в м. Києві по вул. Б.Хмельницького, 54 та інші матеріальні цінності згідно додатку N 1 до договору.
10 лютого 2011 року гр. В була звільнена з роботи.
18 січня 2012 року ПрАТ "Інтелс" направило гр. В повідомлення про відмову від договору позички з вимогою про звільнення житлового приміщення до 30 квітня 2013 року. Вимоги були вмотивовані тим, що гр. В як звільнена особа не може займати житлове приміщення підприємства, а відмова від договору останнього є допустимою, оскільки договір укладено на невизначений строк.
26 січня 2013 року вказана вимога була отримана гр. В, однак, вона вказані вимоги не виконала.
Розв’яжіть ситуацію посилаючись на норми права. Чи є правомірними дії ПрАТ "Інтелс"?

Завдання 9:
Гр. А вияв, що сусіди зверху (які перебувають у відпустці) його заливають. Щоб випарити ситуацію, перекрити у сусідів воду, він зламав двері до їх квартири та самостійно перекрив воду. Аби пересвідчитись, що загрози повторного заливання у зв’язку з технічною несправністю сантехніки сусідів немає, гр. А викликав спеціаліста та сплатила кошти в сумі 1000,00 грн. за його послуги.
Після повернення сусідів з відпустки, гр. А звернувся до них із вимогою про відшкодування шкоди, завданої заливанням, а також просив відшкодувати витрати на спеціаліста в сумі 1000,00 грн.
Сусіди відмовили в задоволенні таких вимог та заявили зустрічні – про відшкодування витрат на ремонт зламаної гр. А. двері до їх квартири.
Розв’яжіть ситуацію посилаючись на норми права. Чи є правомірними вимоги сторін?

Завдання 10:
ПрАТ «Ягідне» надало до банку платіжне доручення про перерахування коштів в сумі 14000,00 грн. на розрахунковий рахунок ТОВ «Інтекс» на виконання грошових зобов’язань за договором поставки.
Банк, виконуючи доручення допустив помилку у номері розрахункового рахунку, у зв’язку з чим кошти потрапили на рахунок ПП «Кант».
ПП «Кант» вказані кошти не повернуло, у зв’язку з чим ПрАТ «Ягідне» звернулось до суду з позовом про стягнення 14000,00 грн. як безпідставно отриманих, нарахувало на вказану суму відповідно до ч. 2 ст. 625 ЦК України інфляційні втрати в сумі 7352,00 грн. та 3% річних в сумі 1236,36 грн.
Заперечуючи проти позову, ПП «Кант» зазначало, що ПрАТ «Ягідне» в порушення вимог ч. 2 ст. 530 ЦК України не було направлено вимоги про повернення вказаних коштів, а отже строк їх сплати не настав. Окрім того, ПП «Кант» вважає незаконним нарахування інфляційних втрат та 3% річних на кошти, що становлять предмет спору у даній справі, оскільки дії з повернення цих коштів вчинюються сторонами не на виконання взятих на себе грошових зобов'язань, а з інших підстав.
Чи є правомірними вимоги ТОВ «Інтекс» та заперечення ПП «Кант»? Відповідь аргументуйте.
Ціна

250

грн.
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту,
тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати
можна дізнатись у автора цієї роботи ...

Щоб переглянути інформацію про автора
натисніть на посилання нижче і...
Зачекайте секунд...
Дивіться також:



Форма входа Реєстрація
Запам'ятати мене Забув пароль ?
Реклама

Топ 10 авторів
lessonz lessonz 4275
В'ячеслав ID:217
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 4275
  • Зареєстрований: 07.07.2011
vipbond vipbond 3609
Вікторія Петрівна ID:74
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 3609
  • Зареєстрований: 09.01.2011
k_alena k_alena 2317
Елена ID:565
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 2317
  • Зареєстрований: 11.07.2012
Ангелина Ангелина 2138
Ангелина ID:213
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 2138
  • Зареєстрований: 05.07.2011
olga olga 1466
Ольга ID:184
  • Стать:Женщина
  • Группа: Продавці
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1466
  • Зареєстрований: 03.06.2011
uliya uliya 1449
Юлія Олександрівна ID:197
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1449
  • Зареєстрований: 19.06.2011
FPM-2007 FPM-2007 1023
Стороженко Андрій Юрійович ID:1255
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 1023
  • Зареєстрований: 17.08.2014
Viktor Viktor 918
Віктор ID:273
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 918
  • Зареєстрований: 26.09.2011
mars1814 mars1814 868
Олександр ID:104
  • Стать:Мужчина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:є
  • Робіт додано: 868
  • Зареєстрований: 16.02.2011
Nayka Nayka 546
Светлана ID:235
  • Стать:Женщина
  • Группа: Автори робіт
  • Портфоліо:немає
  • Робіт додано: 546
  • Зареєстрований: 27.07.2011
Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0



Всі партнери



Студенський каталог готових робіт © 2024 - Усі права застережено
Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали, які розміщені користувачами.