Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права або ж є проблеми з її достовірністю повідомте про це адміністратора
Технікум, Варіант №11, Планування, №3706
Контрольна робота
№ K-13576
11. Виробнича програма підприємства, зміст, завдання, зв'язок з іншими планами. Оптимізація виробничої програми 22. Фонд оплати праці, порядок його планування Задача № 1 Визначити обсяги товарної, валової, реалізованої, чистої продукції по підприємству за рік, використовуючи дані таблиці. Таблиця 2 Вихідні дані № п/п Показники Одиниці виміру Значення 1 2 3 4 1. Залишки готової продукції на складах тис. грн. – на початок року тис. грн. 240 – на кінець року тис. грн. 370 2. Випуск готових виробів: Виріб А штук 3000 Виріб Б штук 3820 Виріб В штук 1820 3. Ціна виробів: Виріб А грн. 180 Виріб Б грн. 360 Виріб В грн. 210 4. Собівартість одиниці виробів: Виріб А грн. 140 Виріб Б грн. 280 Виріб В грн. 160 5. Вартість напівфабрикатів для реалізації на сторону тис. грн. 470 6. Вартість капітального ремонту устаткування тис. грн. 180 7. Виготовлення тари для упаковки продукції тис. грн. - 8. Вартість інструменту, виготовленого для власних потреб на: – початок року тис. грн. 42 – кінець року тис. грн. 25 9. Вартість матеріалів замовника тис. грн. 140 10. Вартість відвантаженої продукції, за яку термін оплати не наступив на: – початок року тис. грн. 410 – кінець року тис. грн. 180 11. Залишки незавершеного виробництва: – на початок року тис. грн. 179 – на кінець року тис. грн. 320 12. Матеріальні витрати на виробництво річного обсягу продукції тис. грн. 1950 13. Річна сума амортизаційних відрахувань тис. грн. 350 14. Кількість робочих днів протягом року днів 260 15. Тривалість виробничого циклу днів 15 16. Коефіцієнт наростання витрат - 0,63
Задача № 3 Обчислити річний фонд оплати праці працівників цеху за погодинної форми оплати праці, використовуючи вихідні дані, передбачені в таблиці. Таблиця № з/п Показники Одиниця виміру Значення 1. Чисельність основних робітників, всього, із них: осіб 280 ІІ розряду осіб 54 ІІІ розряду осіб 48 IV розряду осіб 52 V розряду осіб 53 VI розряду осіб 73 2. Із загальної чисельності основних робітників, які працюють в шкідливих умовах праці, всього, із них: осіб 157 ІІ розряду осіб 40 ІІІ розряду осіб - IV розряду осіб 24 V розряду осіб 32 VI розряду осіб 61 3. Чисельність бригадирів із загальної чисельності основних робітників (VI розряд) осіб 12 4. Чисельність допоміжних робітників, всього, із них: осіб 84 ІІ розряду осіб 22 ІІІ розряду осіб 26 IV розряду осіб 36 5. Чисельність бригадирів із загальної чисельності допоміжних робітників (ІV розряд) осіб 3 6. Чисельність керівників осіб 11 7. Чисельність спеціалістів осіб 25 8. Дійсний річний фонд робочого часу одного робітника год. 1740 9. Розмір доплат за роботу в шкідливих умовах праці % 10,0 10. Розмір премії робітників % 45,0 11. Розмір премії керівників і спеціалістів % 55,0
Довідково: Тарифні коефіцієнти: І розряд – 1,0 ІІ розряд – 1,08 ІІІ розряд – 1,23 IV розряд – 1,35 V розряд – 1,54 VI розряд – 1,80 Розмір мінімальної заробітної плати становить 420 грн. Середній коефіцієнт співвідношення посадових окладів керівників та спеціалістів і мінімальної заробітної плати становить відповідно 2,5 і 1,9. Всім робітникам встановлена надбавка за професійну майстерність відповідно присвоєному розряду в % до тарифної ставки. ІІІ розряд – 12% IV розряд – 16% V розряд – 20% VI розряд – 24% Середній відсоток всіх відпусток робітників складає 10% від суми основної заробітної плати, доплат, надбавок, премій (для керівників і спеціалістів не розраховується).
Задача № 4 Скласти кошторис витрат та планову калькуляцію собівартості на виробництво вафлів, використовуючи вихідні дані, передбачені в таблиці 2. Таблиця 2 Вихідні дані № п/ п Показники
Одиниця ви¬міру Сума 1 2 3 5 1.
Норма витрат сировини та матеріалів на 1 тонну готової продукції Вафельний лист кг 235,0 Цукрова пудра кг 450,4 Кондитерський жир кг 302,2 Молоко сухе кг 24,9 Какао порошок кг 38,1 Есенція ванільна кг 1,1 Бумага ОДП-25 кг 2,8 Гофрокороб штук 90 Скоти для гофрокороба штук 0,26 Ярлики маркувальні штук 90 Ярлики "Состав" штук 90 Клей кг 0,1 2.
Вартість одиниці сировини та матеріалів Вафельний лист грн. 2,09 Цукрова пудра грн. 1,80 Кондитерський жир грн 3,40 Молоко сухе грн 6,65 Какао порошок грн 6,24 Есенція ванільна грн 108,50 Бумага ОДП-25 грн 7,0 Гофрокороб грн 0,90 Скоти для гофрокороба грн 18,79 Ярлики маркувальні грн 0,001 Ярлики "Состав" грн 0,001 Клей грн 3,11 3. Транспортні витрати в % до витрат сировини та матеріалів % 4,0 4. Паливо та енергія для технологічних цілей на 1 тонну готової продукції грн 210,80 5. Основна заробітна плата виробничих робітників на 1 тонну готової продукції грн 96,10 6. Додаткова заробітна плата виробничих робітників від їх основної заробітної плати % 11,8 7. Нарахування на заробітну плату % 38,3 8. Амортизація устаткування грн 169.90 9. Амортизація основних засобів загальновиробничого призначення грн 31,20 10. Витрати на опалення, освітлення, водозабезпечення, водовідвід грн 35,20
Продовження таблиці 2 11. Основна і додаткова заробітна плата обслуговуючого персоналу грн 20,70 12. Нарахування на заробітну плату обслуговуючого персоналу % 38,3 13. Витрати на охорону праці грн 8,10 14.
Витрати на збут продукції грн 82,40 В т.ч. матеріальні витрати грн 38,00 Витрати на оплату праці грн 16,90 Нарахування за з/плату грн 6,47 Інші витрати грн 21,03 15. Адміністративні витрати грн 152,40 в т.ч. матеріальні витрати грн 60,90 Витрати на оплату праці грн 33,10 Нарахування на з/плату грн 12,68 Амортизаційні відрахування грн 18,10 Інші витрати грн 27,62
Задача № 5 Скласти планову калькуляцію собівартості на виробництво вафлів, використовуючи вихідні дані, передбачені в таблиці 2. Література
Ціна
50
грн.
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту, тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати можна дізнатись у автора цієї роботи ...
Щоб переглянути інформацію про автора натисніть на посилання нижче і...
Зачекайте
секунд...
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту, тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати можна дізнатись у автора цієї роботи