Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права або ж є проблеми з її достовірністю повідомте про це адміністратора
Система технологій – тести (МАУП)
Контрольна робота
№ K-22748
Всего 50 ответов Question 1 Об’єктом технології є: a. окремі операції b. збут продукції c. лінії та комплексні технологічні процеси виробництва Question 2 Засобом найкращого використання устаткування є: a. узгодження одиничних операцій та технологічних потоків b. скорочення виробничих запасів c. узгодження системи прогнозування та планування Question 3 При визначенні періодичності або безперервності роботи лінії зрівнюють економічні показники обох методів за: a. собівартістю продукції b. постійними витратами c. змінними витратами d. витратами майбутніх періодів Question 4 Для оцінки показників технологічного обладнання є дві групи методів: a. за способом отримання інформації b. за джерелами фінансування c. традиційний Question 5 Предмет технології можна розглядати як систему: a. уявлень та категорій b. планів c. принципів та законів ефективних технологічних процесів
Question 6 Організація виробництва повинна виключити: a. підвищення витрат матеріалів b. рівномірне споживання енергії c. підвищення витрат сировини Question 7 Технологічна система – це: a. множина не пов’язаних між собою операцій b. фінансові показники підприємства c. упорядкована множина різнорідних взаємопов’язаних між собою елементів утворюючих деяку єдність d. система економічних показників Question 8 Оцінку рівня якості продукції проводять такими методами: a. інтегральними b. комплексними c. диференціальними Question 9 Основними видами первинної сировини для одержання виробів є продукти: a. мінеральні продукти b. тваринного походження c. рослинного походження Question 10 Теоретичні основи технології включають описи: a. морфологічні b. параметричні c. економічні Question 11 Узгодження роботи устаткування при безперервних процесах засновано на: a. правильному виборі потужності устаткування b. використанні технологічних перерв c. піковому завантаженні обладнання Question 12 Технологічна лінія як система складається з: a. фінансових операцій b. невизначеної заздалегідь кількості різнорідних операцій c. визначеної заздалегідь кількості різнорідних технологічних операцій Question 13 Економічну оцінку технічного рівня устаткування встановлюють за: a. диференціальними показниками b. середньоарифметичними показниками c. усе вище перелічене d. інтегральними показниками Question 14 Класифікаційна система основних процесів та апаратів будь-якої технології включає такі класи: a. гідромеханічні, теплові та масообмінні процеси b. макроекономічні процеси c. механічні, хімічні та біологічні процеси Question 15 З принципу найкращого використання устаткування витікають основні вимоги до машин та апаратів: a. мінімальна інтенсивність процесу b. задана продуктивність та інтенсивність праці c. найбільший вихід продукту Question 16 У відповідності з фундаментальними визначеннями теорії систем характерні особливості технологічної системи: a. наявність мети функціонування b. відсутність ієрархічності побудови системи c. упорядкованість системи Question 17 Основну класифікацію процесів в технології проводять за такими групами: a. гідромеханічні процеси b. механічні процеси c. економічні процеси Question 18 Антифрикційні сплави – це: a. матеріали, які повинні мати високі коефіцієнти тертя b. усе вище перелічене c. матеріали з малою міцністю d. матеріали, які використовують для виробництва підшипників Question 19 Основні завдання в технології можуть бути використані тільки при врахуванні таких технологічних принципів: a. найкращого використання сировини, енергії, устаткування b. використання принципів стратегічного планування c. ефективного використання фінансових засобів Question 20 З принципу найкращого використання устаткування витікають такі вимоги: a. зниження енергетичних витрат на технологічний процес b. збільшення тривалості технологічних перерв c. підвищення витрат на обслуговування Question 21 Технологічна лінія – це: a. система фінансових показників b. окремі економічні показники c. система, що складається із окремих технологічних операцій або підсистем Question 22 До механічних процесів в технології відносять: a. різання, дозування, перемішування b. подрібнення, формоутворення c. процеси бродіння Question 23 Найбільш економічний процес повинен проходити з найбільш можливою швидкістю на всіх етапах при: a. високому виході продукту з одиниці робочої площі b. мінімальних витратах енергії c. максимальному використанні сировини Question 24 Найкраще використання устаткування можливе за умови: a. максимізація енергетичних витрат b. сталості технологічного процесу c. високої вартості устаткування та його обслуговування Question 25 Технологічна лінія – це: a. закрита система b. відкрита система, яка залежить від умов зовнішнього середовища c. система, яка визначає життєдіяльність та взаємоврівноваженість із зовнішнім середовищем Question 26 Перемішуванням називають процес: a. зміни форми і об’єму b. взаємопроникнення і розподілу частинок речовини в іншій c. усе вище перелічене d. зміни хімічного складу Question 27 На основній стадії харчових виробництв сировина: a. підготовку до обробки b. проходить всі перетворення для виготовлення кінцевого продукту c. проходить чищення Question 28 Ефективність використання енергії в технологічному процесі встановлюється за допомогою: a. енергетичного балансу b. бухгалтерського балансу c. фінансового балансу d. трудового балансу Question 29 Принцип оптимального варіанту передбачає сполучення: a. фізичних та біохімічних закономірностей b. технологічних режимів c. послідовності технологічних операцій Question 30 Технологічна лінія як система складається з: a. техніко-економічних систем b. фізико-хімічних систем c. усе вище перелічене d. системи фінансових показників Question 31 Машинобудівний комплекс України – це взаємопов’язані і багатопрофільні виробництва, що спеціалізуються на випуску: a. машин і устаткування b. приладів, технологічного обладнання c. продуктів харчування Question 32 Композиційними називають матеріали, основа яких: a. зміцнена армуючими елементами b. сталева арматура c. зміцнена армуючими конструкціями Question 33 Під інтенсифікацією технологічних процесів розуміють: a. скорочення витрат оборотних засобів b. скорочення часу технологічної операції c. скорочення фінансових витрат Question 34 Принцип оптимального варіанту передбачає сполучення: a. основних законів управління та економіки b. підвищення собівартості продукції c. кон’юнктури ринку Question 35 Показники якості технологічних процесів – це: a. сукупність ергономічних показників b. усе вище перелічене c. сукупність показників, що зумовлюють придатність продукції задовольнити певні потреби згідно з її призначенням d. фізичні показники Question 36 Машини поділяють на: a. енергетичні b. транспортні c. робочі Question 37 До будівельних матеріалів відносять природні мінеральні матеріали: a. черепашник b. пісок, глина c. бутовий камінь Question 38 Якість сировини в харчовій промисловості визначається системою показників: a. хімічний склад та фізичні властивості b. однорідність, калорійність c. вологість, забрудненість Question 39 В технології виробництва цукерок можна виділити такі загальні операції: a. глазурування з охолодженням b. усе вище перелічене c. приготування маси та формування корпусів d. охолодження Question 40 Морозиво – це продукт, який одержують: a. випарюванням молока та вершків b. висушуванням молока c. замороженням і збиванням суміші молока Question 41 Принцип найкращого використання устаткування це: a. використання дрібносерійного виробництва b. скорочення прямих витрат у собівартості продукції c. досягнення максимальної величини продукції одержуваної з одиниці обладнання Question 42 Поняття оптимального варіанту розміщення устаткування включає: a. збільшення протяжності комунікацій b. централізоване розміщення устаткування для використання однотипних процесів c. мінімальну протяжність устаткування Question 43 Під властивістю продукції розуміють об’єктивну особливість, яка виявляться при: a. збуті b. створенні c. експлуатації чи споживанні Question 44 Матеріали, з яких виготовляють деталі, конструкції машин і механізмів, називають: a. сировиною b. витратними c. конструкційними d. допоміжними Question 45 Мастильні матеріали – це речовини які: a. зменшують тертя b. підвищують фрикційні властивості металів c. захищають метал від корозії Question 46 До штучних будівельних матеріалів відносять: a. бутовий камінь b. бетон, залізобетон c. цеглу, черепицю Question 47 Технологічна схема виробництва керамічної плитки складається з таких етапів: a. сушіння, виготовлення глазурі b. емалювання, випал c. підготовлення суміші, формовка виробу Question 48 За способами отримання кінцевого продукту харчування виробництва класифікуються на: a. виробництва, які підвищують концентрацію корисного компоненту b. виробництва, які вибирають цінні речовини з сировини c. виробництва, які виготовляють продукти із вторинних продуктів харчових виробництв Question 49 Заварне пряничне тісто готується в такі фази: a. охолодженням заварки b. заварюванням борошна c. замісом Question 50 Морозиво містить такі важливі мікроелементи: a. кальцій, фосфор b. сірка, цинк c. натрій, калій
Ціна
25
грн.
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту, тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати можна дізнатись у автора цієї роботи ...
Щоб переглянути інформацію про автора натисніть на посилання нижче і...
Зачекайте
секунд...
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту, тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати можна дізнатись у автора цієї роботи