Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права або ж є проблеми з її достовірністю повідомте про це адміністратора
Планування заходів зі зниження собівартості продукції (БАКАЛАВР!!!)
Дипломна
№ K-15096
Вступ
Сучасний стан економіки України характеризується економічною та фінансовою нестабільністю, хоча в останні роки є зрушення в рості економічних показників, про що свідчить збільшення вкладених інвестицій в економіку України. Саме тому дуже важливою для інвестора є інформація про стан народногосподарського комплексу, стабільність законодавчої бази країни та рівень розвитку того чи іншого підприємства. У зв’язку з цим виникає необхідність в плануванні та прогнозуванні господарської діяльності суб’єктів господарювання. Цього вимагають і реалії сьогодення, пов’язані з динамічністю політичної та соціально-економічної ситуації в країні, оскільки змінюються закони та нормативні акти, що регламентують господарську діяльність підприємств в сферах оподаткування, фінансово-кредитних відносин, ціноутворення та інше. Підприємство повинно виробити гнучку стратегію, оперативно реагувати на зміни в економічній, соціальній та фінансових сферах, а також альтернативні варіанти рішень для різних економічних ситуацій. Зміни визначаються певними факторами, серед яких можна виділити макроекономічні ( виробничі) показники. Макроекономічними можна вважати: • інфляцію; • девальвацію національної валюти; • ріст валового внутрішнього продукту; • зміни в законодавстві; • зміни в оподаткуванні; • кредитно-фінансовій політиці тощо. В якості мікро факторів використовуються: 1. рентабельність; 2. ріст заробітної плати; 3. зміни тарифів на енергоносії; 4. ріст цін на паливо. Всі ці фактори в першу чергу впливають на собівартість продукції по виготовленню молочних продуктів. Тому собівартість продукції для ВАТ «Жидачівський сирзавод» – це основний якісний показник роботи. Її рівень відображає досягнення та недоліки роботи як підприємства в цілому, так і кожного структурного підрозділу. Систематичне зниження собівартості продукції має важливе народногосподарське значення, бо дає змогу за стабільних ринкових цін збільшувати прибуток на кожну гривню витрат, підвищує конкурентоспроможність продукції. За ринкових відносин завдання щодо зниження собівартості продукції централізовано не планується, а ефективність роботи підприємств оцінюється за допомогою показника прибутку. Однак це ще більше посилює значення проблеми зниження собівартості, бо від рівня собівартості залежить конкурентоспроможність продукції, фінансовий стан підприємства, матеріальний та культурний рівень життя його працівників, виконання надходжень до бюджету країни.
Ціна
50
грн.
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту, тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати можна дізнатись у автора цієї роботи ...
Щоб переглянути інформацію про автора натисніть на посилання нижче і...
Зачекайте
секунд...
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту, тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати можна дізнатись у автора цієї роботи