Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права або ж є проблеми з її достовірністю повідомте про це адміністратора
ПУСКУ, Варіант №61, Економіка праці, №3311
Контрольна робота
№ K-11980
2. Трудовий потенціал: його сутність, показники, формування та розвиток 47. Трудовий метод вимірювання продуктивності праці і сфери його використання Завдання № 7 На підприємстві з обсягом виробництва консервної продукції до 80 туб виробіток на 1 робочого склав 140 умовних банок, а з обсягом виробництва консервної продукції більше 80 туб – 161 умовна банка. Визначте співвідношення рівнів продуктивності праці на підприємствах.
Завдання № 25 На хлібозаводі, обладнаному трьома печами ФТЛ-2, працює бригада із 10 чоловік: – майстер-пекар IV розряду – 1; – тістомісильник III розряду – 1; – оператор по безтарному зберіганню муки III розряду – 1; – дріжджевар III розряду – 1; – пекар IV розряду – 2; – машиніст тісторозробної машини III розряду – 3; – вкладальник хлібу III розряду – 1. Через перебої в постачанні хлібозаводу сировиною і фінансові труднощі керівництво підприємства змушено було перевести робітни¬ків на погодинну оплату праці із скороченим тижнем. За березень мі¬сяць майстер-пекар відпрацював 140 годин, тістомісильник – 108 го¬дин, оператор по безтарному зберіганню борошна – 110 годин, решта робітників – 120 годин. Пекар-майстер виконує обов'язки бригадира. За якісний випуск хліба робітники преміюються у розмірі 10 % тарифної ставки. Тарифні коефіцієнти: III розряд – 1,69, IV розряд – 1,96. Мінімальну заробітну плату візьміть на рівні діючої. Визначте заробітну плату членів бригади за березень місяць.
Завдання № 39 За даними таблиці 8 розрахуйте зменшення втрат робочого часу членами колективу ковбасного цеху на протязі зміни при 8-годинному робочому дні, річну економію робочого часу за рахунок скорочення втрат і непродуктивних затрат, а також відносну економію (вивільнен¬ня) чисельності робітників. Усього у ковбасному цеху працює 18 чоловік. Таблиця 1. Структура затрат робочого часу робітників ковбасного цеху Елементи затрат робочого часу До проведення заходів Після проведення заходів Підготовчо-завершальний час 6,4 5,0 Основний час 48,5 62,0 Допоміжний час 8,3 8,6 Час на обслуговування робочого місця 4,5 4,7 Час відпочинку 4,2 3,2 Втрати часу: – з вини робітників 6,0 4,9 – організаційного характеру 17,9 6,8 – технічного характеру 4,2 4,8 Разом 100,0 100,0
Література
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту, тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати можна дізнатись у автора цієї роботи ...
Щоб переглянути інформацію про автора натисніть на посилання нижче і...
Зачекайте
секунд...
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту, тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати можна дізнатись у автора цієї роботи