Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права або ж є проблеми з її достовірністю повідомте про це адміністратора
ПУСКУ, Варіант №63, Економіка праці, №3312
Контрольна робота
№ K-11981
4. Роль праці у розвитку людини і суспільства 45. Вартісний метод вимірювання продуктивності праці, його різновиди, переваги і недоліки Завдання № 11 Визначте вплив на показник продуктивності праці зміни цін на товари, що реалізуються за такими даними: 1. Товарооборот магазину за минулий рік становив 270 тис. грн.; чисельність продавців магазину 5 чоловік. 2. Товарооборот магазину у звітному році становив 380 тис. грн. при незмінній чисельності працівників. Ціни у звітному році підвищились на 14 %.
Завдання № 29 Нарахуйте заробіток бригаді пекарів і розподіліть його між робітниками. Відповідно до колективного договору на хлібозаводі застосовується внутрішньовиробнича ЄТС – аналог єдиної тарифної сітки для оплати праці працівників бюджетної сфери. Бригада пекарів виробила 1 600 ц продукції. Змінна норма виробітку одного робітника, затверджена в колективному договорі, – 660 кг. Тривалість робочої зміни – 8 годин. Таблиця 1 Вихідні дані Склад бригади Кількість відпрацьованих годин (за табелем) Тарифні коефіцієнти за ЄТС Пекар VII розряду (бригадир) 179 2,76 Пекар V розряду 171 2,16 Тістовод VI розряду 179 2,44 Машиніст V розряду 179 2,16 Складальник-перевізник III розряду 181 1,69
Відповідно до діючого договору пекарю 5-го розряду затверджена компенсаційна доплата за роботу у важких і шкідливих умовах праці в мінімальному розмірі, а доплата бригадиру – 15 % місячної тарифної ставки. Норма робочого часу в розрахунковому місяці – 168 год.
Завдання № 37 За даними таблиці визначити середньооблікову чисельність ос¬новних робітників хлібозаводу. Баланс робочого часу на одного робіт¬ника 220 днів на рік. Таблиця 3. Показники виробничої програми підприємства Найменування продукції Програ¬ма, т Трудомісткість 1 т продукції, люд.-дні Середній процент вико¬нання норм Хліб житній оббійний фермовий 519 2,95 103,4 Хліб з пшеничного борошна ІІ ґатунку 1 400 2,68 104,5 Хліб з пшеничного борошна І га¬тунку 1 800 3,68 105,0 Хліб український новий 1 300 2,25 104,2
Література
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту, тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати можна дізнатись у автора цієї роботи ...
Щоб переглянути інформацію про автора натисніть на посилання нижче і...
Зачекайте
секунд...
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту, тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати можна дізнатись у автора цієї роботи