Шановний користувач!
Якщо Ви рахуєте, що дана робота неякісна, порушує авторські права або ж є проблеми з її достовірністю повідомте про це адміністратора
ПУСКУ, Варіант №63, Економіка праці, №3312
Контрольна робота
№ K-11981
4. Роль праці у розвитку людини і суспільства 45. Вартісний метод вимірювання продуктивності праці, його різновиди, переваги і недоліки Завдання № 11 Визначте вплив на показник продуктивності праці зміни цін на товари, що реалізуються за такими даними: 1. Товарооборот магазину за минулий рік становив 270 тис. грн.; чисельність продавців магазину 5 чоловік. 2. Товарооборот магазину у звітному році становив 380 тис. грн. при незмінній чисельності працівників. Ціни у звітному році підвищились на 14 %.
Завдання № 29 Нарахуйте заробіток бригаді пекарів і розподіліть його між робітниками. Відповідно до колективного договору на хлібозаводі застосовується внутрішньовиробнича ЄТС – аналог єдиної тарифної сітки для оплати праці працівників бюджетної сфери. Бригада пекарів виробила 1 600 ц продукції. Змінна норма виробітку одного робітника, затверджена в колективному договорі, – 660 кг. Тривалість робочої зміни – 8 годин. Таблиця 1 Вихідні дані Склад бригади Кількість відпрацьованих годин (за табелем) Тарифні коефіцієнти за ЄТС Пекар VII розряду (бригадир) 179 2,76 Пекар V розряду 171 2,16 Тістовод VI розряду 179 2,44 Машиніст V розряду 179 2,16 Складальник-перевізник III розряду 181 1,69
Відповідно до діючого договору пекарю 5-го розряду затверджена компенсаційна доплата за роботу у важких і шкідливих умовах праці в мінімальному розмірі, а доплата бригадиру – 15 % місячної тарифної ставки. Норма робочого часу в розрахунковому місяці – 168 год.
Завдання № 37 За даними таблиці визначити середньооблікову чисельність ос¬новних робітників хлібозаводу. Баланс робочого часу на одного робіт¬ника 220 днів на рік. Таблиця 3. Показники виробничої програми підприємства Найменування продукції Програ¬ма, т Трудомісткість 1 т продукції, люд.-дні Середній процент вико¬нання норм Хліб житній оббійний фермовий 519 2,95 103,4 Хліб з пшеничного борошна ІІ ґатунку 1 400 2,68 104,5 Хліб з пшеничного борошна І га¬тунку 1 800 3,68 105,0 Хліб український новий 1 300 2,25 104,2
Література
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту, тому її достовірність, умови замовлення та способи оплати можна дізнатись у автора цієї роботи